2024. június 01. Szombat
Napnyugta: 20:34
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Testi-lelki megújulás a Balaton partján
Testi-lelki megújulás a Balaton partján PDF Nyomtatás E-mail

mk_-_armando_m_es_ocsai_t_img_6095Idén is a megszokott időben, az augusztus 20-i héten szerveztük meg a missziókonferenciát. Terveink szerint a Miskolci Gyülekezet szolgálatához kapcsolódtunk volna, ahol a Miskolci Egyetem területén foglaltunk szállást és konferenciai helyszínt. Ugyanakkor a városban is számos programot szerettünk volna megszervezni. Isten azonban egy olyan tapasztalatot engedett meg, amely valamennyiünk számára emlékezetes marad. Az utolsó előtti héten jutott tudomásunkra, hogy ugyanarra a helyszínre az egyetem vezetése engedélyezett egy rockfesztivált is, ami teljességgel lehetetlenné tette volna a mi programunk lebonyolítását. Súlyos választás elé kerültünk: Mondjuk le a missziókonferenciát, vagy szervezzük át egy másik helyszínre?

mk_-_plenaris_hallgatoi_img_5853Bár elég kevesen hittek benne - mi magunk is kétkedtünk, hogy sikerül-e - de ez utóbbi mellett döntöttünk. A helyszín kézenfekvő volt, hiszen van nekünk is egy megújulóban lévő Konferenciai Központunk Balatonlellén. Amikor munkatársaink egyesével minden jelentkezőt felhívtak, akkor értettünk meg újból, Isten egy rossz dolgot is jóra tud fordítani. Testvéreink nagy-nagy lelkesedéssel fogadták a hírt, és az utolsó napokban még többen jelentkeztek. Így teljesen megtelt a Konferenciai Központunk, még sok-sok külső szállást is igénybe kellett venni.

mk_-_a_legkisebbek_mg_5877A konferencia alatt Armando Miranda testvér, a Generál Konferencia alelnöke vezetett bennünket reggel és este, hogy mindennapi éltünkben hogyan tapasztalhatjuk meg Isten szeretetét, és hogyan erősödhetünk, újulhatunk meg a vele való kapcsolatunkban. Testvérünk közvetlensége, ahogyan minden alkalommal megénekeltette a hallgatókat, mindannyiunk számára örömtelivé tette a hetet. Igehirdetéseivel a Szentírás tanulásának örömére, elhívásunk bizonyossága felől való megerősödésre, lelki betegségünk orvosságára, küldetésünk megújításának fontosságára hívta fel figyelmünket. És természetesen az imádság, a közösség erejének megtapasztalása volt a hét hangsúlya. Mindez pedig az egyház szolgálatának legfontosabb oka és célja érdekében: a misszióért.

mk_-_ifjusagi_kreativ_urvacsora_img_6454Reggelenként imatapasztalatok, esténként pedig missziós tapasztalatok segítettek a résztvevőknek, hogy újból és újból átéljük, Isten elhívása megújít bennünket.

A fiatalok, a gyermekek és az idősebbek is sok-sok lelki és testi felüdülést, megújulást nyújtó program közül választhattak.

Csak hálásak lehetünk Istennek azért, hogy adta a lehetőséget az együtt töltött hét áldásainak megtapasztalására. Köszönettel tartozunk minden szervezőnek, résztvevőnek és a Konferenciai Központ dolgozóinak.

 

Ócsai Tamás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista