2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Evangélizáció Sátoraljaújhelyen
Evangélizáció Sátoraljaújhelyen PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Willie HucksHazánkban járt dr. Willie Hucks  az Egyesült Államokból, október 26-november 11. között. Testvérünk a Ministry lelkészi folyóirat főszerkesztő helyettese, a gyakorlati teológia tanára és doktora.

A Tiszavidéki Egyházterület meghívására Sátoraljaújhelyen két különböző helyen két különböző típusú evangelizációt tartott. Az újonnan átadott imaházban minden este hitelvi témájú előadásokat mutatott be, majd egymás után két kedden, a Bibliai Szabadegyetemen a kinyilatkoztatás és az ihletés folyamatáról tartott tudományos előadást. A Szabadegyetemi programon 30 vendég volt, a gyülekezetben 6-10 között mozgott a nem adventista látogatók száma.

Dr. Willie Hucks Sátoraljaújhelyen A tiszafüredi Újszülöttek Kortárs Zenei Műhely előadása az utolsó szombaton, 11-én, tette ünnepélyessé az együttlétet. Ez alkalommal telve volt az imaház, amikor Szabadegyetem látogatóit is vendégül láttuk.

Dr. Willie Hucks itt tartózkodása alkalmával riportot adott a Zemplén Tv-nek és a helyi rádiónak is, ami több ízben került bemutatásra. Mivel testvérünk első alkalommal látogatta meg Magyarországot, a sátoraljaújhelyi testvérek gondoskodtak arról, hogy látnivalóban is legyen része; a hollóházi porcelángyár múzeumát, a fűzéri várat a gönci bibliamúzeumot és a sárospataki teológia könyvtárát tekintette meg. Fordítója Kormos Erik volt.

 

K. E.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista