2024.  március  19.  Kedd
Napnyugta: 17:56
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Húsvéti séta Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

ai-falmaszas2016. március 27. vasárnapra HÚSVÉTI SÉTA címmel interaktív missziós programot hirdettünk meg Kecskemét központjába. Ez igazán megmozgatta a gyülekezet apraját-nagyját, sőt még az országos ifin résztvevőkre is izgalmas és felelősségteljes feladatok vártak. Jézus ma is él! Ez volt a húsvéti séta üzenete.

Tovább...
 
Dunaújvároson ilyen még nem volt PDF Nyomtatás E-mail

dunaujvaroson_ilyen_meg_nem_volt_dscf0006Március 26-án a kis, 8 tagú gyülekezetünk létszáma 26 főre emelkedett. Jöttek a szabadegyetemről – barátaink, és a Kőbányai Gyülekezetből testvéreink – lelkészükkel együtt. Áldásos, színvonalas, örömteli úrvacsorai istentiszteletünk volt. Megható volt Jézus haláláról, feltámadásáról prédikációt hallgatni, énekelni, verset mondani.

A közös ebéd után a csoport nagy része délutánra is maradt, és mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, áldásban részesültünk.

Gyürüs István

 

 
Reformátusok felekezetlátogatáson PDF Nyomtatás E-mail

felekezetlatogatas_1Ez év március 19-én újra jeles eseményben volt része a Sátoraljaújhelyi Gyülekezetünknek. A Sárospataki Református Gimnázium tanrendjében szerepel a „kiszállás”, ami egy-egy felekezet gyülekezetének meglátogatását jelenti. Ilyenkor egy-egy gimnáziumi osztály látogat el azon egyház valamely gyülekezetéhez, ahová hívják őket.

Tovább...
 
Ünnepély a kiskunhalasi szeretetotthonban PDF Nyomtatás E-mail

unnepely_a_kiskunhalasi_szeretetotthonban_predikal_gyurus_tvMár régóta készültek a halasi testvérek, hogy valami egyedi, valami más módon is megpróbáljanak tenni valamit Halasért. Pár héttel ezelőtt diótörés, diópucolás volt a „téma”, közben jót beszélgettek a vendégekkel. Aztán elindult egy evangelizációs sorozat, ami egyre inkább egy beszélgetős, kapcsolatteremtő alkalommá válik, ahova a testvérek is, vendégek is szívesen eljönnek.

Tovább...
 
Találkozás testvéreinkkel a szeretetszolgálatban PDF Nyomtatás E-mail

pe769celi_ke769pze769s_adra12015 őszén a vezetőséggel nagy örömmel kezdtük el tervezni és kidolgozni a jövő évre vonatkozóan a nemrégiben Pécelen megvalósult tisztviselőképzés programjait. Az ADRA szolgálatában naponta tapasztaljuk, hogy sok testvérünk érdeklődik a szociális munka számos területe iránt, de egy-egy telefonbeszélgetés kevés ahhoz, hogy minden kérdésre választ adjunk. Az ADRA szolgálatok alkalmain is csak az adott gyülekezettel vagy körzeti napokon a körzet gyülekezeteinek tagjaival találkozunk. Azonban 2016. február 28-án sok-sok testvérrel beszélgettünk és gondolkodtunk együtt.

Tovább...
 
Az adventisták megint segítenek PDF Nyomtatás E-mail

elelmiszerosztas_tatabanyan_dsc08678Tatabányán az Adventista Gyülekezetben a testvérek már évek óta rendszeresen szerveznek karitatív alkalmakat a helyi rászoruló családok, emberek támogatására. A legtöbb esetben ezek a város önkormányzatával közös programok, így hitelesen mutatják be a testvérek, hogy kik az adventisták és miben hisznek.

A testvérek 2016 márciusában is elindultak, hogy Isten segítő keze legyenek a bajban élő, nehézségekkel küzdő családoknak. A kis csapat vezetője Vörös Sándorné Irénke. Isten áldja meg szolgálatukat továbbra is!

Zohán Tünde

 

 
Segélyezés Tiszaburán PDF Nyomtatás E-mail

img_20160303_182543A szolnoki ADRA munkatársak a 2016. február 28-án, Pécelen megtartott képzés alkalmával 
átvettek 25 előre elkészített élelmiszercsomagot, 2 doboz müzlit és 15 zsák ruha segélyárut.

A Szolnoki Gyülekezethez tartozik a Tiszaburán levő misszió (4 testvérünk keresztelkedett ide 2015 őszén), ahol a lakosság mélyszegénységben él. Ezért úgy döntöttünk, hogy a segélycsomagokat itt osztjuk szét. A csomagokat a gyülekezet lelkésze, ifj. Ócsai Imre, a szolnoki ADRA képviseletében pedig Lipták Györgyné és Kovács Andrásné önkéntesek adták át március 3-án. 17 rászorulónak tudtunk segíteni, a nagyobb családdal rendelkezők két-két élelmiszercsomagot is kaptak, és mindenki hazavihetett egy adag ruhát is.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy lehetőséget adott nekünk a szolgálatra!

Ócsainé Bartalos Klára Katalin

 

 
White-idézetek a II. negyedévei szombatiskolai leckéhez PDF Nyomtatás E-mail

ak_ajanlo_-_white_idezetek_mate_evangeliumahozSzeretettel ajánljuk testvéreinknek ezt a kis könyvet, amely E. G. White gondolatait tartalmazza, és amelyet a II. negyedévi szombatiskolai leckéhez nagyon jól alkalmazhatunk.

Mit írt E. G. White egy-egy kérdéssel kapcsolatban? Milyen tanácsai, meglátásai vannak? A kis kötet azért értékes, mert nemcsak az aktuális, abban a negyedévben tanulmányozandó bibliai gondolatokat egészíti ki, hanem különálló könyvként is használható az adott témában: Máté evangéliuma.

Az előző két könyvecskéből is, amelyek az előző negyedévi leckékhez csatlakoztak, még lehet néhány példányt kapni.

A könyv ára: 500 Ft. (A korábbi leckékhez kapcsolódó kötetekhez most csökkentett áron, 300 Ft-ért lehet hozzájutni.)

Advent Kiadó

 

 
Gyermeki hit PDF Nyomtatás E-mail

Egy gyermektanító gondolatai a Terézvárosi Gyülekezetben

bp-a_-_gyermeki_hit_img_3363A gyermekiskolában épp a bűnesetről tanultunk. Felolvastuk 1Mózes 3. fejezetét, versről versre ment a Biblia, egyik kézből a másikba. Lelkesen és nagyon szépen olvasták az igét a 8-9 éves, szeleburdi kisfiúk. Miközben hallgattam és néztem őket, elgondolkoztam azon, hogy vajon mennyit értenek meg belőle, nem túl nehéz-e a szöveg nekik?

Tovább...
 
Országos Tisztviselő Értekezlet és Osztályképzés PDF Nyomtatás E-mail

20160228_pe769cel_tisztviselo779ke769pze769sFebruár 28-án a péceli Szemere Bertalan Általános Iskolában az ország szinte minden gyülekezetéből több mint négyszáz testvér gyűlt össze. A tavalyi alkotmányozó konferenciákon megfogalmazott igény, hogy legyenek alkalmak, melyeken a testvéri közösség találkozhat, spontán megvalósult. Az iskola aulája már reggel 9.00-kor kezdett benépesülni, az örömteli találkozások és a kialakult beszélgetések szerves részei voltak a napnak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 15 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista