2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Tanévnyitó és diplomaosztó ünnepség az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

20150906_friss_diplomasokAz Adventista Teológiai Főiskola szeptember 6-án, vasárnap délelőtt tartotta meg szokásos diplomaosztó és tanévnyitó ünnepségét. Az alkalmon az intézmény oktatói kara, valamint hallgatóink és vendégeink jelenlétében az eredményes záróvizsgát tett hallgatók (18 fő) közül öten alapszakos (Teológia BA) oklevelet, hét hallgató pedig a Családi Életre Nevelés szakirányú továbbképzés keretében szerzett oklevelet vehetett át.

Tovább...
 
Az Úr a mi Pásztorunk PDF Nyomtatás E-mail

beszamolo_az_idosek_taborarol_2015_017„ÉLETET AZ ÉVEKNEK” Idősek Tábora Balatonlellén

Érdekes és tanulságos időutazásban volt részem az idei nyáron: két gyermekcsapatot begyűjtő Szünidei Bibliatábor után egy nyugdíjas tábor vezetése. Az előbbiek az újdonság erejével hatottak, míg az utóbbi – három év kihagyás után – 2015. augusztus utolsó hetében is lenyűgözött az egymást elfogadó, egymást értő és szerető közösségi légkörével.
Tovább...
 
Tapasztalatok az Érdliget Életmódközpontban PDF Nyomtatás E-mail

erdliget_-_tapasztalatok_-_stroke_207Két és fél hónapja kapott stroke-ot a néni. Járni csak járókerettel tudott, lassan, bizonytalanul. Mintha az idegsejtek nem tudnának kapcsolatba lépni egymással. A beszéde lassú, nehézkes, bőre sápadt, a kedve nem túl vidám, vérnyomása igen magas. Zsuzsa néni hétfőn délben érkezett Érdligetre. Elkezdtük a kezeléseket. Váltó karfürdő, forró és jeges váltó lábfürdő, masszázs, torna és teljes életmódváltás, a nyolc egészséget szolgáló törvény teljes bevetésével.

Tovább...
 
„Határok nélkül…” PDF Nyomtatás E-mail

20150905_102604 címmel rendezett konferenciát a Nyugat-ukrajnai Egyházterület Munkácson 2015. szeptember 5-én, szombaton.

Valentin A. Shevchuk, a Nyugat-ukrajnai Egyházterület elnöke nyitotta meg az ünnepélyt a Bibliatanulmány átvételével és köszöntötte az egybegyűlteket. Vasyl U. Chopyk testvér, az egyházterület pénztárosa a hálaadományok begyűjtésénél emlékeztette a testvéreket Isten jóságára és arra, hogy milyen fontos mindenért köszönetet mondani az Úrnak.

Tovább...
 
Irány az ígéret földje! PDF Nyomtatás E-mail

igeret_foldjre_logo Adventista Cserkész Nagytábor 2015

Irány az ígéret földje! Ez volt a jelmondata a magyarországi adventista cserkészcsapatok idei közös táborának. Amint a mottó is sugallja, a táborozók az ősi Izrael népének Egyiptomból való megszabadulását és a Kánaán földjéig tartó út főbb eseményeit élhették át.

Tovább...
 
Eseménycsokor Kecskemétről PDF Nyomtatás E-mail

kecskemeti_hirek_-_keresztseg_2015-02-21Gyülekezetünk életének 2015-ös kiemelkedőbb eseményei közül szeretnénk veletek megosztani néhányat.

Az év első felében két újjászületéssel gazdagodott közösségünk. Először Ambrus Anett, egy fiatal, lendülettel teli tehetséges zenész döntött úgy, hogy életét Isten mellett folytatja, és zenei tehetségével is Őt szolgálja. Anett adventista családban nőtt fel, cserkészkedett, ami nagyon sokat jelentett számára, mintegy kapocsként szolgálva, mely mostani döntésében, hogy megkeresztelkedik (február 22.) is nagyban befolyásolta. Ugyanekkor kötött szövetséget Istennel Boldog Andrásné Veronika néni, aki nagyon súlyos betegsége miatt korábban nem tudott alámerítéses keresztséggel megkeresztelkedni, de Istennek hála, felépült betegségéből, és teljesült kívánsága, részesült a biblikus keresztségből.

Tovább...
 
Keresztség és gyermektábor Gáborjánban PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_es_gyermektabor_gaborjanban_p1010197 2015 nyara eseménydús volt a Gáborjáni Gyülekezet életében. Készült az új imaház, gyerektábort tartottunk immár 3. alkalommal, valamint testvérek készültek szövetséget kötni az Úrral.

A gyermektábort július 13–17-ig tartottuk a régi imaházban, ahol Noé történetével ismerkedhettek meg a gyerekek, és sok kiránduláson, csapatjátékon vehettek részt. A falu polgármestere, Mező Gyula nagyon elismerően nyilatkozott gyülekezetünk eme missziós programja felől.

Tovább...
 
Nyári Szünidei Bibliatáborok a Nyírségben PDF Nyomtatás E-mail

nyari_szunidei_bibliataborok_-_nyirtura_383Az idén ismét szerveztük Nyírbogdány és Nyírtura gyermekei részére eseményekben és programokban gazdag egy-egy hetes szünidei bibliatábort, aminek ebben a két községben már hagyománya van. A tábor sikere az idén is összefogásnak volt köszönhető. Mindkét gyülekezet kis taglétszámú, így önmagában nem lenne képes minden tábori feladatot ellátni, de a Nyírség gyülekezeteivel kialakult jó kapcsolat révén, kreatív, szolgálatkész fiatalok csatlakoztak hozzánk, és erős gerincét képezték idén is a tábori életnek. Hálás köszönet érte!

Tovább...
 
,A fura professzor és Petra, az időutazó PDF Nyomtatás E-mail

szbt_2015_003Szünidei bibliatábor – 2015‬

‪A nyár egyik legnagyobb élménye volt az egyházi életben az az egyhetes tábor, amelyet hagyományosan a nagy család legfontosabb tagjainak rendezünk meg.

Tovább...
 
50. keresztségi évforduló PDF Nyomtatás E-mail

50-dik_keresztsegi_evfordulo2015. augusztus 1-jén, ünnepélyes keretek között köszöntöttük soproni gyülekezetünk oszlopos tagját, Horváth Sándort, aki 50 évvel ezelőtt, 1965. július 31-én, Győrben kötött szövetséget az Úrral.

Testvérünk elmondta, számára az alámerítés alkalma – melyet Pintér Ottó lelkipásztor végzett – azért is különleges volt, mivel vele együtt édesapja, Horváth Vince és unokahúga, Horváth Anna is megkeresztelkedett. Emellett Horváth testvér életútjának mérföldköveit felvázolva hálát adott Isten azóta sem szűnő gondviseléséért.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 121 - 135 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista