2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Stay Strong Nepal! – Tarts ki Nepál! PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_tarts_ki_nepal_12015. április 25-én 7,8 erősségű földrengés rázta meg Nepált. Május 12-én ismét földrengés történt, ami 7,4 erősségű volt, és 3 utórengés követte. Az epicentrum közelében az otthonok 90%-a súlyosan megsérült, az áldozatok száma 7500 halott és 16 000 sérült.

Az ADRA a legsúlyosabban érintett területeken dolgozik: Dhading és Kavre térségekben. Sok család otthona megsemmisült, vannak megrongálódott házak, ahol életveszélyes tartózkodni, és ezek lakói kénytelenek a szabad ég alatt éjszakázni.

Tovább...
 
Generálkonferenciai támogatás Sátoraljaújhelyen PDF Nyomtatás E-mail

anthony_kent_saujhelyen_dsc_0367Május 3–9. között rendkívüli lehetőségre nyílt alkalom Sátoraljaújhelyen: Drs. Anthony Kent a Generálkonferencia Lelkészi Osztályának vezetője tartott evangelizációs sorozatot a városban. Korábban, 7 évvel ezelőtt már járt itt, és akkor egy általános bibliai sorozatot tartott, most pedig döntésre hívta az embereket a „Az utolsó világbirodalom leomlása” című sorozatával. – A sorozat fordítója Kormos Erik, helyi lelkész volt.

Tovább...
 
Egészségnap Kazáron PDF Nyomtatás E-mail

egeszsegnap_kazaron_img_17652015. április 25-én szombaton egészségnapot tartottak egy Salgótarján melletti, nagyjából 2000 lelkes településen, Kazáron. A kezdeményezés az önkormányzattól származik, ahol úgy gondolják, hogy a vidéken élőknek is fontos odafigyelniük az egészségükre, ezért egy ilyen hétvége keretein belül került megrendezésre az egészségnap, melyre meghívást kapott a Salgótarjáni Gyülekezet is, hogy az Életmóddal az Egészségért Alapítvány már számos helyen és alkalommal megrendezett Egészség Expójával színesítsük és gazdagítsuk a programot.

Tovább...
 
*KID hétvége az egység jegyében, PDF Nyomtatás E-mail

kid_hetvege_dscn39862013-ban közel 100 testvér vett részt a divízió által tartott KID képzésen mintegy 25 gyülekezetből. Az akkor kiképzett gyülekezeti csapatok egy része azóta komoly munkát végzett, sőt tudunk olyan gyülekezetekről is, amelyek akkora változáson mentek keresztül, hogy alig lehet rájuk ismerni.‬

Akkor a „Lábnyomok szülőknek és mentoroknak” című 12 részes tananyag állt rendelkezésre és a 32 részes „Lábnyomok tinédzsereknek” foglalkozás-sorozat. Azóta azonban elkészült a 24 részes, kisebb gyermekeket megszólító sorozat is, így végre a teljes KID paletta elérhető magyar nyelven (a teljes anyag közel 1000 oldalnyi terjedelmű!).‬

Tovább...
 
Közösségépítő konferencia Székesfehérváron PDF Nyomtatás E-mail

kozossegepito_konferencia_szfvaron_img_1206Május 9-e emlékezetes nap marad a Hetednapi Adventista Egyház magyarországi történetében, különös tekintettel Észak-Dunántúlra. Közel háromszáz testvér és harminc-negyven gyermek volt jelen Székesfehérváron, a Novotel Hotel konferenciatermében, hogy együtt ünnepelje a teremtés emléknapját és emlékezzen arra a küldetésre, amelyet az Úr olyan ünnepélyesen adott a hetedik napot ünneplő, a „nagy csalódás” után maradékként továbbra is bízó népének.

Tovább...
 
Női nap Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

noi_nap_debrecenben_p1080988 Idén húsz éves a Hetednapi Adventista Egyház Generálkonferenciájának Női Szolgálatok Osztálya. Ezen évfordulóra való tekintettel a magyarországi Női Szolgálatok Osztályának tagjai „Női napot” szerveztek Debrecenben 2015. május 9-én. A délelőtti istentiszteleten Gyűrűs Panna lelkész igei gondolatai a hosszú ideje, gyötrelmes betegségben szenvedő asszony története köré épültek (Márk 5. fejezet). Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy kilátástalannak, átláthatatlannak és megoldhatatlannak tűnő, akár több évtizedes problémáinkra hogyan találhatunk megoldást.

Tovább...
 
Rendkívüli Uniókonferencia a Magyar Unióban PDF Nyomtatás E-mail

Alkotmány- és alapszabály módosítás

rendkivuli_uniokonferencia_1737462015. május 10-re az egész országból gyűltek össze az egyházterületek rendes-, valamint az unió hivatalból küldöttei Budapesten, a Terézvárosi Gyülekezet imatermében azzal a céllal, hogy meghozzák a szükséges döntéseket a Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának alapdokumentumaiban.

A mintegy 170 küldött feladata volt, hogy az Unióbizottság előterjesztését megvitassa és döntéseivel meghatározza, hogy a következő időszakban milyen alkotmány és alapszabály mentén működjön a Magyar Unió.

Tovább...
 
Szabad-e félni egy kereszténynek? PDF Nyomtatás E-mail

TöltŐ Nagykanizsán

tolto_nagykanizsan-szalloFiatalok érkeznek egy nagykanizsai kicsiny templom ajtajához. Többen bátran lépik át a küszöböt, ám jó páran most érkeznek először hozzánk, és figyelmesen pislognak az ajtóra ragasztott szokásos feliratra: „Töltődni jöttél? Akkor jó helyen jársz!”


Tovább...
 
Karsai Gabriella - Egyed Zoltán: Pötyi - Kifestőkönyv 3-7 éveseknek PDF Nyomtatás E-mail

karsaigabriella-potyiKarsai Gabriella kifestő könyvet írt és rajzötleteket vetett papírra óvodások és kisiskolások részére. Egyed Zoltán grafikái alapján színezhetik ki a gyerekek Pötyinek, a kis lázadó katicabogárnak néhány napi kalandját. Pötyi ugyanis nem akar a többi katicabogárral együtt fáradozni a virágok megmentésén, és a saját „fájdalmán" kívül nem érdekli semmi. Ekkor megérkezik Lilo, aki megvigasztalja, de bátorítja is.

A könyv ára:  450.- Ft

 
Adventista egyházzenei kórustalálkozó és jótékonysági hangverseny Nemesvámoson PDF Nyomtatás E-mail

(Ahogy egy újságíró látott bennünket…)

egyhazzenei_korustalalkozo_es_jotekonysagi_hangverseny_nemesvamoson_-_jav_dscf3674Évtizedekre visszanyúló hagyománya van immár az Adventista Egyház zenei kórustalálkozójának Nemesvámoson. A Hetednapi Adventista Egyház világszerte mintegy 17,5 millió, hazánkban közel ötezer hívőt számláló tagjai közül 2015. május 9-én csaknem félezren voltak jelen a Veszprém megye adventista fellegvárának is tekinthető nemesvámosi imaházban. A Dunántúlról nyolc kórus érkezett – Zalaegerszegtől Budapestig, Nágocstól Isaszegig –, s mutatta be három-három dalműben tehetségét és Istenben való hitét. Örömteli színfolt volt az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus és más kórusok fiataljainak szolgálata!

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 166 - 180 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista