2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
A keresztnél PDF Nyomtatás E-mail

Fiatalok Jézusért Konferencia, Budapest, 2015. január 28–február 1.

fjk_2015_-_beszamolo_3„Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.” (1Péter 2:24)

„Ha szeretnéd újra átgondolni az életed, hogy milyen irányba vidd a dolgaidat, és hogyan nézd a hétköznapokat, akkor az FJK ehhez egy remek közeget teremt. Itt új dolgokat tanulhatsz, újabb lehetőségek kerülnek a szemeid elé, és újult erővel tudsz belekezdeni egy hasznos keresztényi élet valóságába, ami az egyetlen út, hogy beteljesedést és örömet találj az életedben” – fogalmazta meg a program egyik résztvevője.

Tovább...
 
Földrengés Nepálban PDF Nyomtatás E-mail

1907662_976267532385986_8862757889508358002_nÁprilis 25-én, szombat reggel többszörös földrengés rázta meg Nepált, a legerősebb 7,9-es erősségű volt.

Az ADRA munkatársai az egyik helyi adventista kórházzal karöltve az elsők voltak a katasztrófa érintetteinek a megsegítésében.

Az utórengés 6,7-es erősségű volt, a halottak száma ekkor már 2000 fő körülire volt tehető és számos sérült volt. Az epicentrum közelében a házak 80%-a tönkrement.

Tovább...
 
GyereAhogyVagy tollakkal írva... PDF Nyomtatás E-mail

20150423_193927 "hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem." (János evangéliuma 17:21)

2015. április 23-án este 8 órakor a Hetednapi Adventista Egyház és a Keresztény Advent Közösség vezetősége és tárgyalói aláírtak több dokumentumot, amivel szeretnék elősegíteni a lelki és szervezeti egység megvalósulását a két közösség életében.

Tovább...
 
Húsvéti gyermeköröm Győrben, az ADRÁ-val! PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_husveti_gyermekorom_gyorben_-_zsoka_neni_bibliai_tortenetet_meselA Győri Gyermekvédelmi Központ nagyterme megtelt gyermekekkel, akik a körzet lakásotthonaiból érkeztek egy húsvéti gyermekdélutánra. A meghívás egy meseszínházi előadásra szólt. Az előadásban a gyermekek szereplőkké váltak, mert sok statisztára volt szükség. Minden gyermek része lehetett az előadásnak és a mesének. A történet tanulságait levonva, nagy taps kíséretében ért véget az előadás.

Tovább...
 
Gyere ahogy vagy! Szociális misszió – ADRA képzés Pécsett PDF Nyomtatás E-mail

adra_kepzes_pecsettNagy örömmel és lelkesedéssel vettünk részt az elmúlt évben a Nagyvárosi Evangelizációra való felkészítések sorában a budapesti ADRA képzésen is. Sok új ötlettel hazatérve láttunk neki mi is a munkának. Elhatároztuk, az ADRA segítségével mi is szeretnénk beindítani a gyermekétkeztetési programot Pécsett. Örömmel mondhatjuk el, hogy a jelenlegi összesítés szerint közel 400 000 Ft gyűlt már össze a segítségre szoruló iskolás gyermekek javára. A hidasi testvérek is 2014 óta tevékenykednek a településükön. Ők folyamatosan támogatják a rászoruló gyerekeket.

Tovább...
 
Hamarosan az Advent Kiadónál! PDF Nyomtatás E-mail

E. G. White: Nevelés – Előtted az élet!

ak_konyvajanlo_-_egw_neveles_elotted_az_elet_boritoHosszú évek óta nem volt kapható ez a könyv, most pedig teljesen új fordításban, megújult köntösben jelenik meg. A benne foglaltak többször is elismerésre, tiszteletre indították azokat, akik kézbe vették, és olyan esetekről is tudunk, amikor még vallási indíttatástól függetlenül is idéztek belőle a legkiválóbb iskolák nevelői.

Tovább...
 
Európai Teológia Tanárok Konferenciája PDF Nyomtatás E-mail

Idén március 25–29. között az angliai Newbold College kampuszán ülésezett az adventista felsőoktatásban tevékenykedő oktatók és kutatók számára kétévenként megrendezésre kerülő Európai Teológia Tanárok Konferenciája (European Theology Teachers Conference). 
A péceli Adventista Teológiai Főiskolát delegált státusban dr. Szilvási József és 
dr. Tonhaizer Tibor képviselte, de az alkalmat dr. Tokics Imre és felesége is megtisztelte jelenlétével. A tudományos nagygyűlésen három divízió (18 ország) képviseletében összesen 63-an vettek részt.

Tovább...
 
Keresztény Egyetemesség és Nemzettudat PDF Nyomtatás E-mail

Nemzetközi konferencia az Adventista Teológiai Főiskola rendezésében

„»Isten nem személyválogató, minden nemzetből kedves neki az, aki féli őt« (ApCsel 10:34–35). Az evangéliumi hívásnak el kell jutnia minden néphez, törzshöz, nyelvhez és nemzethez (Jel 14:6). Ezért Jézus Krisztus nem nyelvek, törzsek és nemzetek feletti embereket hívott el – vannak ilyenek egyáltalán? –, hanem magyarokat és szlovákokat, szerbeket és románokat, és így tovább, hogy még mielőtt eljönne a vég, Isten országának evangéliuma hangozzék az egész világon, bizonyságul minden népnek (Mt 24:14). Kívánom, hogy ez a konferencia, az itt elhangzó előadások és beszélgetések révén, felkészítsen bennünket e nagy missziós küldetés ránk eső részének teljesítésére.” Az Adventista Teológiai Főiskola rektora, Szilvási József ezekkel a szavakkal nyitotta meg azt a konferenciát, amit az intézmény Budapesten tartott 2015. április 12. és 15. között.

Tovább...
 
Egyáltalán nem unalmas (és egyáltalán nem mellékes! PDF Nyomtatás E-mail

Az Alkotmány- és Alapszabály Előkészítő Bizottság működése

Mindenkinek van kedvenc témája vagy hobbija, ami lázba hozza. Van akinél ez a foci, van akinél a környezetvédelem, másoknál a kertészkedés vagy épp a túrázás… Nos, az Alkotmány- és Alapszabály Előkészítő Bizottság (AAB) tagjaiból az alkotmányozás hozza elő a szenvedélyt. Sokan értetlenül állnak ezelőtt, és nehezen képzelik el, hogy egy száraz, monoton és adminisztratív munka hogyan lehet ilyen hatással? Nos, az AAB tagjai mélyen tudatában vannak az alkotmány és az alapszabály fontosságának, és hiszik, hogy az egyháznak szüksége van rá. Hogyha az egyház működését emberi testként modellezzük, akkor az alkotmány a csontozat, ami segíti a végrehajtást: hiszen az izom a konferenciák és az általuk felhatalmazott unióbizottság. Mindkettőnek egészségesnek kell lennie, hogyha szeretnénk előre haladni, fejlődni és teljesíteni Istentől ránk rótt feladatunkat.

Tovább...
 
Egészséges életmód Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

egeszseges_eletmod_kecskemeten_dsc00675A Kecskeméti Kulturális Központban január 22. és március 19. között Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök testvér tartott három előadást. Volt 300 darab meghívónk és egy 100 férőhelyes termünk. Ismét Istenre hagyatkoztunk, hogy Ő indítja az érdeklődők szívét Lelke által, mert mi kevesen vagyunk ehhez és kevés a szórólapunk is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 181 - 195 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista