2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Hitoktatói támogatás PDF Nyomtatás E-mail

Remélem, mire ezt a levelet elolvassátok, már mindannyian - a gyermekeitekkel együtt - kezetekben tarthattátok a megújult Mosolyt, mint a gyermekszolgálatok új koncepciójának egy fontos elemét. Ez azonban csak egyike azoknak a lépéseknek, amelyeket azért teszünk, hogy minden gyermek, aki adventista gyülekezetbe jár, személyes barátságot kössön Jézussal. A következő lépésben szeretnénk gyermekeink bibliatudását elmélyíteni, illetve az adventista identitásukat erősíteni. Ehhez egy nagyszerű eszközt szeretnénk minden gyermekhez ingyen eljuttatni, a gyermek és ifjúsági szombatiskolákat. Így a gyülekezetekben egységesen ugyanazt a szombatiskolát tanulhatják, és a felnőttekhez hasonlóan, ha elmennek vendégségbe egy másik gyülekezetbe, ott is ugyanaz a tanulmányfüzet lesz, ugyanannál a leckénél tartanak, tehát gond nélkül becsatlakozhatnak a csoport munkájába.

Tovább...
 
Ifjúsági világnap Magyarországon is PDF Nyomtatás E-mail

A Generál Konferencia kezdeményezésére immár negyedik éve került megrendezésre a cselekvő szeretet jegyében az ifjúsági világnap. Egész bolygónkon jót cselekedve ünnepelték ezt a napot a fiatalok. Legtöbben helyen a fiatalok adtak: ételt, ruhát, jó szót, éneket, ingyen jegyet, reményt, és sok más megszámlálhatatlan szívességet. A nap jelmondata: “Legyél te a prédikáció!” és arra biztatja a fiatalokat, hogy ezen a szombaton ne istentiszteletre menjenek, hanem keressék meg Isten szeretetének élő üzeneteként embertársaikat ott, ahol vannak, és szolgáljanak nekik szükségleteik szerint.

A nap eseményeiről az egyház globális TV csatornája a Hope Channel (Remény TV) élő közvetítést adott egész nap. Magyarországon is több gyülekezet ifjúsága csatlakozott a megmozduláshoz: voltak, akik gyermekotthonban, kórházban, idősek otthonában énekeltek. Több jótékonysági koncertet is rendeztek a nap zárásaként. A debrecen-józsai gyülekezet nagyon aktív volt, reggel 8 órától már hívogattak a Józsa Park bevásárlóközpontban, a Józsai Közösségi Házban várták az érdeklődőket Egészség Expoval, Heroes bibliai quizjátékkal, ajándék könyvekkel, táborismertetőkkel, egészségügyi előadással, gyermekeknek keresztény játszóházzal, ételkóstolóval, ADRA bemutatóval, imasarokkal, Lelki Betérővel és jótékonysági koncerttel. Ez a két perces videó szerepelt a Hope Channel műsorában, este 7 óra után nem sokkal, és jól összefoglalja a nap eseményeit és lényegét:

https://youtu.be/T683mk7kVBg

 

 
Egy kis ADRA történelem PDF Nyomtatás E-mail

Az ADRA a világszéles Hetednapi Adventista Egyház humanitárius szervezete, melynek célja, hogy bemutassa a világnak Krisztus együttérzését és szeretetét. Íme néhány mérföldkő a nemzetközi szervezet életéből.

Tovább...
 
Rövidhírek a nagyvilágból PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_rovidhirek_a_nagyvilagbol_-_vanuatuVanuatu – 2015. március 13-án a csendes-óceáni Vanuatu szigetcsoport a Pam nevű ciklon pusztításának esett áldozatul. Becslések szerint a lakosságnak több mint a fele, több mint 125 000 ember érintett a katasztrófa okozta károk által. Az ADRA szinte azonnal megkezdte segítségnyújtási tevékenységét, melyet az ADRA Ausztrália koordinál, együttműködve a vanuatui ADRA munkatársaival.

Tovább...
 
Hírek az Advent Kiadóból PDF Nyomtatás E-mail

Örömmel értesítjük kedves Testvéreinket, hogy megjelent egy fontos könyvünk. A régi kiadásból elfogyott a Jézus élete c. könyv. Most szintén kemény kötésben, nagyon szép, megújult borítólappal ismét kapható. A korábbi kötet áránál közel 1000 Ft-tal olcsóbban juthatnak hozzá a gyülekezetek. Ára: 1590 Ft. Megújult borítója, semmivel sem pótolható belső tartalma miatt ajánljuk testvéreinknek. Ez a kötet különlegesen alkalmas ajándékozásra.

Tovább...
 
Könyvajánló: Újabb kötet missziómunkára PDF Nyomtatás E-mail

Kovács Bíró János: A reménység története

ak_-_konyvajanlo_-_kbj_a_remenyseg_torteneteMiben is reménykedik az ember? – Végre nyerek a lottón, de ha már nem, akkor legalább valamilyen sorsjegyen! Vagy, ha fiatal, reménykedik abban, hogy akit ő megszeretett, viszont fogja szeretni; ha nem tanult is elég szorgalmasan, valahogy mégis átmegy a vizsgán… „A remény élteti az embert” – hirdeti a szólásmondás. De az a kérdés: meddig? Meddig „éltet” a hamis remény? Meddig tart az esetleg könnyen megszerzett pénz izgalma, meddig lobog a szerelem, meddig örül valaki a lét – ugyan lényeges – elemeinek, de amelyek mégis ideig-óráig valók? Mi az, ami maradandó, vagyis örökké tartó örömet okoz, méghozzá úgy, hogy később és soha sem okoz csalódást? Kovács-Bíró János pontosan erről a maradandó élményről, az örök remény biztosan beteljesedő ígéretéről beszélt és írta meg könyvét.

Tovább...
 
Túl az első fordulón… PDF Nyomtatás E-mail

bibliai_olimpia_-_tul_az_elso_fordulon_1Számos gyülekezetben nagy izgalommal készültek március 7-én, szombaton délután, a Bibliai Olimpia első, helyi fordulójának lebonyolítására. 

A résztvevők az utolsó pillanatig olvasgatták Bibliájukat, jegyzeteiket, alig várva a pillanatot, hogy a borítékok kibontása után, játékos feladatok (kvíz, keresztrejtvény) megoldása nyomán számot adhassanak Mózes első könyvéről szerzett tudásukból.

Tovább...
 
Egy kiállítás és tanulságai PDF Nyomtatás E-mail

egy_kiallitas_tanulsagai_img_3935Március 5-én zárult a Jézus élete című tárlat A Szabadművelődés Házában, Székesfehérváron. Az ünnepélyes megnyitót követő hetekben rajzpályázatot hirdettünk Székesfehérvár összes általános iskolájában, a harmadiktól hatodik osztályos gyerekek között. Két másik pályázati felhívásunk a középiskolások részére nem talált tömeges visszhangra, de a Vasvári Gimnázium négy tanulója a tárlat záró alkalmán élményt nyújtott a magyar irodalom bibliai gyökerű verseinek elmondásával. A művelődési ház aulájában a gyermekek egyharmadának nem is jutott ülőhely a március 5-i záróalkalmon, olyan sokan eljöttek. Rajzaik, festményeik betöltötték a két hatalmas táblát. Rendkívül fegyelmezetten figyeltek a műsorra, amelynek során egy ismert gyermekéneket is megtanultak, és közösen énekelték el a két énekessel: Makkos Ambrussal és Makkos Anna-Ráhellel.

Tovább...
 
Keresztség Geszten PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_geszten_p10102832014. december 27-én a gyulai imaházba érkeztek a geszti testvérek. Ünnepélyes istentisztelet keretében keresztelkedett meg Rácz Melinda, Rácz Lívia, Sárközi Krisztián és ifj. Rácz Csaba. A keresztelés szolgálatát Zámbó Zoltán lelkész testvérünk végezte, aki régóta ismeri a fiatalokat és készítette őket a keresztségre. Nagy kincse lett e négy fiatal a Geszti Gyülekezetnek, ahol hisszük, hogy Isten általuk más fiatalokat is elhív csodálatos szolgálatára.

Mennyei Atyánk áldja, őrizze és vezesse e kedves fiatalok életét és szolgálatát!

F. A.

 
„Az építő szavak tudománya” Nagykállóban PDF Nyomtatás E-mail

nagykallo_-_az_epito_szavak_tudomanya_-_szaMárcius 14-én Szilvási András testvért láthattunk vendégül a Nagykállói Gyülekezetben. A délelőtti istentiszteleten Noé és Lót megmenekülésén keresztül megtanulhattuk, hogyan bízzuk életünket Jézus Krisztusra, és hogyan fogadjuk az Ő vezetését.

A délután folyamán igehirdetői továbbképzés keretében megismerkedtünk: a kereső érzékeny igehirdetéssel, az  igehirdetői stílusokkal, az értelmező prédikálás típusaival valamint a felkészülés, vázlatkészítés lépéseivel és elemeivel.

Valamennyi résztvevő aktív, kevésbé aktív és jövőbeli igehirdető nevében elmondhatjuk, hogy az elhangzott tanítással, a bemutatott lehetőségekkel és vázlatokkal nagyon hasznos segítséget kaptunk az igehirdetői szolgálathoz.

„Emberi jel és bölcsesség helyett Isten ereje és bölcsessége!”

Cz. Z.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 196 - 210 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista