2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Házassági felkészítés és tanácsadás tudományos alapokon PDF Nyomtatás E-mail

A Családnevelési Munkacsoport már két éve dolgozik a Prepare/Enrich [Felkészítő/Gazdagító] házassági tanácsadói rendszer magyarországi meghonosításán. A program most döntő fázisához érkezett. Az év első napjaiban Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert részt vett Berlinben egy olyan szemináriumon, amelyen megszerezték a Prepare/Enrich kiképzői engedélyt. Ez azt jelenti, hogy most már ők is képezhetnek lelkészeket, pszichológusokat és családterapeutákat a 165 kérdéses teszteszköztár használatára.

Tovább...
 
Felavatták a Közel-keleti Unió új székházát Bejrútban PDF Nyomtatás E-mail

Közel-keleti Unió székháza BejrútbanMintegy 24 év után a Közel-keleti Unió székháza visszaköltözött Bejrútba. A új központ hivatalos avatására december 4-én, a Közel-keleti Unió év végi ülésén került sor. A Transz-európai Divíziót Harald Wollan titkár és Raafat Kamal területi titkár képviselte az avatóünnepségen.

Tovább...
 
Boldog Pillanat PDF Nyomtatás E-mail

„Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre..."

Szabó Enikő és Mátyus ÁrpádMenyegzői istentiszteletet tartottunk Isaszegen 2007. július 8-án, amikor  kötött örök szövetséget egymással az Úr és a gyülekezet színe előtt.

Az örömteli eseményt még meghittebbé tették a zenei és verses szolgálatok. A vőlegény számára meglepetés volt testvérei szolgálata, akik az ifjú párt egy kedves énekkel köszöntötték.
Tovább...
 
Újabb röpis sikerek PDF Nyomtatás E-mail

InnsbruckbanMár nem újdonság, hogy a magyar adventista röplabda csapat egymás után ér el újabb és újabb jó eredményeket, és emellett új ismereteket szerez a határokon túli adventista testvéreknél.

Az elmúlt másfél hónapban előbb november 25-én az Újvidék melletti Rumán szerepeltek, ahol három ország nyolc együttese közül a tavalyi évhez hasonlóan ismét a döntőig meneteltek, és a fináléban a Belgrád ellen maratoni másfél órás csatában 3:2-es minimális vereséget szenvedve ezüstkupával térhetett haza a csapat.
Tovább...
 
Évezredes evangélium modern formában PDF Nyomtatás E-mail

KatalógusA Reménység Evangelizációs Központ új médiatermékeket bocsátott a gyülekezetek rendelkezésére. Az evangélium a legkülönbözőbb módon, filmek, riportok, beszélgetések, előadások, evangelizációk, prédikációk, gyermektörténetek formájában indult útnak DVD-n, CD lemezeken, audió- és videokazettákon. A most megjelent REK termékkatalógus 16 színes oldalon mutatja be a legkülönfélébb anyagokat, amelyek között már a legújabbtelevíziós felvételekből készült összeállítások is megtalálhatók.

Tovább...
 
60 éve együtt PDF Nyomtatás E-mail

Rácz József és felesége2007. szeptember 29-én egy gyönyörű esemény résztvevői lehettek a Nyírpazonyi Gyülekezet tagjai. Rácz József testvér és felesége, Ónodi Erzsébet, 60 éve élnek példás, követendő házasságban, és hűségesen szolgálnak Mesterüknek a gyülekezetben.

Tovább...
 
Tovább tart a csoda Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Szigeti Jenő és Hoffer ZoltánA Kecskeméten folyó missziómunkáról Csoda történt Kecskeméten címmel számoltam be az AdventInfon keresztül, egy évvel ezelőtt. Szigeti Jenő testvér már több mint 15 éve tart különböző előadás-sorozatokat a városban, amelyeket 100-110 vendég látogat rendszeresen. Az idén tavasszal A vámszedő evangéliuma, majd október 9-től Sorskérdéseink címmel tartott előadásokat. (Külön érdekesség, hogy Szigeti testvér 1990-ben és 1993-ban már megtartotta ezeket a sorozatokat a városban, de témájuk, közel 15 év után is, ismét tömegeket vonzott.) Estéről estére mintegy 100-an jöttek el meghallgatni, hogy mit tanácsol a Biblia az egyedülléttel, az egészséges élettel, a párkapcsolattal, a heti pihenőnappal (a szombattal) kapcsolatosan, valamint, hogy mit hoz a jövő a Szentírás szerint. Mindennapi sorskérdéseink ezek, melyeket a ma élő ember tesz fel, hogy választ kapjon problémái megoldására, kilátástalannak tűnő világunkban.

Tovább...
 
Doktori munkák a Magyar Unió lelkészkarának tagjai körében PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Szilvási JózsefSzilvási József testvér teológus doktor lett. Doktori értekezésének védésére a Károli Gáspár Református Egyetem doktori tanácsa előtt került sor 2007. november 5-én, hétfőn délután 13 órakor, melyet a tanács tagjai elfogadtak. Szilvási testvér disszertációjának címe: Krisztus a mi igazságunk - Hit általi megigazulás az adventista teológiában, melynek rövid összefoglalását az Adventista Világ decemberben megjelenő téli számában tesszük közzé.

Az értekezés egyik opponense prof. dr. Szigeti Jenő volt.
Tovább...
 
Múltunk titkai – jövőnk kérdései PDF Nyomtatás E-mail

Evangélizációs sorozat OrosházánMúltunk titkai - jövőnk kérdései címmel szervezett evangelizációs sorozatot az Orosházi Gyülekezet. A 12 alkalomból álló program október 7. és november 12. között került megrendezésre a gyülekezeti teremben. A Szabó László által bemutatott témák többnyire régészeti, történelemi illusztrációkra épített lelki üzenetek voltak, melyek nagyszerűen megalapozták a Bibliába és az Istenbe vetett hitet, majd továbbvezették a hallgatóságot a jövőnkkel kapcsolatos sorsdöntő kérdések felé.

Tovább...
 
Evangélizáció Sátoraljaújhelyen PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Willie HucksHazánkban járt dr. Willie Hucks  az Egyesült Államokból, október 26-november 11. között. Testvérünk a Ministry lelkészi folyóirat főszerkesztő helyettese, a gyakorlati teológia tanára és doktora.

Tovább...
 
<< Első < Előző 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1981 - 1995 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista