2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Kiadói nap Rákoscsabán PDF Nyomtatás E-mail

Zarkáné Teremy Krisztina2007. december 2-án a meghirdetett program szerint Kiadói napot tartottunk Rákoscsabán, megtöltve a gyülekezetet. Zarkáné Teremy Krisztina az áhítat után beszámolót tartott a Kiadói Szolgálatok Osztálya ez évi munkájáról. Bemutatta az Advent Irodalmi Műhelyben idén megjelent 8 könyvünket, valamint a műhely új logóját, ami képi formában fejezi ki célkitűzéseinket. A falevél Ellen G. White szavaira utal: „Kiadványainkat sokszorosítani és terjeszteni kell, hogy mint az őszi falevelek, mindent beterítsenek. E csendes hírnökök minden országban és vidéken világosságot hintenek, és formálják ezrek gondolatait" (E. G. White: Review and Herald. 1878. nov. 21.). A lángnyelv világszéles egyházunk Kiadói Szolgálatának jelszavát szimbolizálja: őrizzük a lángot, mindezt az üzenetünket tartalmilag és külalakjában is magas színvonalon megjelentetett kiadványok által.

Tovább...
 
Erősödő kapcsolat a magyarországi arabok és adventisták között PDF Nyomtatás E-mail

A Magyarországi Arabok Egyesülete ismét meghívta Szabó Lászlót, az Adventista Teológiai Főiskola tanárát egy előadásra az egyesület kulturális rendezvényére október 5-én a Nemzetek Házába, Budapesten. Az egyesület tagjai a Magyarországon tartózkodó arab nagykövetek, konzulátusok, egyetemi tanárok, üzletemberek és más arab származású személyek. Most három adventista is részt vett az alkalmon.

Tovább...
 
ADRA Hírlevél – 2007. december PDF Nyomtatás E-mail
logoNemzetközi ADRA hírek - A nemzetközi ADRA hálózat a gyors helyzetfelmérés után kiterjeszti segélyezési tevékenységét a november 15-i bangladesi Sidr ciklon által sújtott területeken. A ciklon hatalmas emberáldozatot és anyagi veszteséget okozott. Dhakin Jarakhali, Chaulapara és Uttar Jarakhaliban, a három fokozottan sújtott helységben 236 ember vesztette életét, 400 személyt eltűntnek nyilvánítottak, míg 500 megsebesült. A becslések szerint a lakóházak 85 százaléka rommá lett, a termés 90 százaléka tönkrement, és az állatállomány 70 százalékát elveszítették.
Tovább...
 
100 éves az ifjúsági mozgalom az egyházban PDF Nyomtatás E-mail

Emlékérmeket adtak át a fiatalok az ÉS Napok szombat délutánján
 

Fotó: Varga Norbert„Emlékezzél meg az ős időkről; gondoljátok el annyi nemzedék éveit! Kérdezd meg atyádat és megjelenti néked, a te véneidet és megmondják néked!" (5Mózes 32:7). 

Kedves alkalomra szóló meghívót kaptak régi idők ifjúságvezetői, ifjúsági munkásai, táborokat szervező lelkészei. A megemlékezés az ÉS Napok szombat délutánján közel 500 fiatal és meghívott vendég előtt zajlott Salgótarjánban.

Tovább...
 
60 éves jubileumi istentisztelet Nyírpazonyban PDF Nyomtatás E-mail

A résztvevőkNovember 3-án, szombaton került megrendezésre a Nyírpazonyi és a Besztereci Gyülekezet 60 éves fennállásának jubileumi istentisztelete, melynek helyszíne a Nyírpazonyi Gyülekezet kápolnája volt.

Tovább...
 
NaÉS?! PDF Nyomtatás E-mail

A szervezők - Fotó: Molcsányi Péter A címben jelzett rövidítés semmiképpen nem közömbös vállvonogatásra utal. A 2007. évi ÉS Napok az év legnagyobb ifjúsági programja volt. 16 fiatal jelezte keresztségi szándékát a szombati istentiszteleten.

„Lépj közel Hozzá!" volt a mottója az október 31. és november 4. között megrendezett Ének és Sport Napoknak, melyet idén a salgótarjáni fiatalok szerveztek meg. Az ifjúsági rendezvénynek 336 regisztrált résztvevője volt, a szombati programokon pedig mintegy 500-600-an vettek részt az ország különböző részeiből.

Tovább...
 
A fejlődő Soproni Misszió hírei PDF Nyomtatás E-mail

Kalocsai Tamás
Idén szeptemberben újabb fejezetéhez érkezett a soproni gyülekezetalapítás. A közel kétéves hídépítő, előítélet-romboló munkánkat gazdagon megáldotta az Úr, s elkezdhettük a nyilvános evangelizációk szervezését.

Tovább...
 
Fontos vagy Istennek! PDF Nyomtatás E-mail

ADRA hírlevél - november

Segítsetek, hogy segíthessünk
Az idén nyáron Balatonlellén egy hétig az ADRA által nyaraltatott gyermekekkel pihentünk együtt. Megrázó élmény volt. Erről szeretnék néhány gondolat erejéig megemlékezni.

Tovább...
 
Első cserkészkeresztség Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
Cserkészkeresztség

Különleges és - talán nem túlzás azt állítani - történelmi jelentőségű keresztségi istentisztelet volt Debrecenben a Vekeri-tó melletti Dorcas Kempingben 2007. október 6-án szombaton. Nagy öröm, amikor valaki szövetséget köt az Úr Jézus Krisztussal, de még nagyobb boldogság, amikor fiatalok hozzák meg ezt a döntést, szám szerint nyolcan: Gazda Eszter, Hadházi Attila, Hadházi Zsolt, Molnár Gergő, Rácz Beáta, Rácz Gábor, Rácz Tamás és Rácz Tibor. Az ünnepi istentiszteleten Tóth Sándor egyházterületi elnök hirdette az Igét, a bemerítés szolgálatát pedig Rácz Sándor Béla presbiter, a Michnay Lászlóról elnevezett cserkészcsapat parancsnoka végezte. A helyi gyülekezet nevében Pócsi Lászlóné lelkész köszöntötte bibliai idézetekkel az ifjakat.
Tovább...
 
50. Házassági évforduló Nyírbogdányban PDF Nyomtatás E-mail

Az ünneplő család
Bensőséges ünnepséggel emlékeztünk meg Décsei József és Fazekas Erzsébet házasságkötésének 50. évfordulójáról. „Nem volt könnyű, de mindvégig fogtuk Isten kezét" - vallotta az ünnepelt pár.

Tovább...
 
<< Első < Előző 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1996 - 2010 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista