2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Felszabadult a Szüret utcai gondnoki lakás PDF Nyomtatás E-mail

Jelentős áldozat árán felszabadult a gyülekezet céljaira a Szüret utcai gondnoki lakás. Hála Istenünknek, a Budai Gyülekezet létszáma egyre nő. Akik az utóbbi években ott jártak, láthatták, mennyire helyszűkében voltak a testvérek. A gondnoki lakás megürülése lehetővé tette a bővítést. A lakásban Szakács Ferenc testvérünk és családja lakott, akiknek sikerült egy független lakásba költözni. A lakás kiváltásához a DET 6 millió forinttal járult hozzá, ugyanennyi összeget gyűjtött össze a Budai Gyülekezet is. Bízunk abban, hogy hamarosan tágasabb, kényelmesebb gyülekezeti termet tudunk így kialakítani.

 

E. M.

 
Testvérgyülekezeti szövetségkötés PDF Nyomtatás E-mail

A szerződés aláírói
Évek óta meghitt kapcsolat alakult ki a Budai Gyülekezet és a Nagykállói Gyülekezet között. Kölcsönös látogatások és egymás gyülekezetében történt szolgálatok után született meg az elhatározás, hogy a két gyülekezet egymást testvérgyülekezetté fogadja. Erről az elhatározásukról egy közös dokumentumot is készítettek, egy szerződést. A gyülekezetek szövetségéről szóló dokumentumot a Budai Gyülekezet részéről Zarka Péter és Egervári Miklós, a Nagykállói Gyülezet részéről Pintér Béla és Forró László testvérek írták alá.

Kívánjuk, legyen töretlen és áldott ez a kapcsolat, és ösztönözze testvéri közösségünket arra, hogy több ilyen szövetség jöjjön létre uniónkban.

 

E. M. 

 
Európai lelkészkonferencia PDF Nyomtatás E-mail

Magyar résztvevőkDalfsen, Hollandia - DeBron Kersztény Konferenciai Központ adott helyet a harmadik Európai Lelkészkonferenciának, szeptember 11-15 között, a Trasz-európai Divízió (TED) Lelkészi Osztályának szervezésében. 28 országból, 821 lelkész és lelkészfeleség vett részt a továbbképzésen, amire 38 előadót hívtak a szervezők, 14 különböző országból. A Magyar Unió lelkészeinek és lelkészfeleségeinek többsége is jelen volt.

Tovább...
 
Hírek a Józsai Gyülekezet életéből PDF Nyomtatás E-mail

Zágonyi Jakabné
90. születésnapját ünnepelte Zágonyi Jakabné (P. Kovács Mária) 2007. július 25-én. A gyülekezetünkben mindannyiunk Zágonyi mamája ő. 1917. július 25-én született Hajdúnánáson az Árpád utca 70-es számú házban, mely még ma is áll! Református szülők gyermekeként nevelkedett.

Tovább...
 
Bibliai és Kézműves Tábor PDF Nyomtatás E-mail

Csoportkép Július 30. és augusztus 4. között került megrendezésre Lovasberényben a Bibliai és Kézműves Tábor, 45 gyermek részvételével, akiknek többsége a faluban lakó gyerekek közül került ki. A programnak a helyi gyülekezeti kisház adott otthont.

Tovább...
 
Országos Ifjúsági és Zenei Tábor PDF Nyomtatás E-mail

A kórus Augusztus 5-12. között újra hangosak lettek az énekléstől Lovasberény utcái. Idén nyáron immár 5. alkalommal került megrendezésre az Országos Ifjúsági és Zenei Tábor, amelyre 36 lelkes fiatal érkezett az ország különböző részeiről, hogy énekekkel és zenével együtt dicsérhessék Istent.

Tovább...
 
Röplabdatorna PDF Nyomtatás E-mail

Röplabdásaink harmadikok lettek Horvátországban

A csapat Szeptember 30-án a Zágráb melletti Zapresic adott otthont a 2. Közép-európai Adventista Amatőr Röplabda Találkozónak. A horvátországi kisváros sportcsarnokában öt ország - Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Magyarország - tizenkét együttese vetélkedhetett a helyezésekért. A magyar adventista csapatot kilenc fő alkotta. Kecskemétről és Budapestről négy-négy fő, míg Gödöllőről egy játékos csatlakozott az együtteshez (Baksa Anita, Naszvadi Sára, Péter Andrea, Gáspár Zsolt, Havasi Zoltán, Hoffer Zoltán, Horváth Péter, Székeli Dániel, Széplaki Hunor).

Tovább...
 
Tanévnyitó és diploma átadó ünnepély PDF Nyomtatás E-mail

Az Adventista Teológiai Főiskola szeptember 8-án a Budapest, Práter utcai gyülekezetben tartotta Tanévnyitó és diploma átadó ünnepélyét. A gyülekezetben sokaknak csak állóhely jutott. Hangyás László, a főiskola rektora köszöntő beszédében elmondta, hogy huszonhat új hallgató gyarapítja a hallgatói létszámot.

Tovább...
 
Lélegezz szabadon! PDF Nyomtatás E-mail

Kurzusvezető-képzés Balatonlellén

ImageAz Országos Dohányfüstmentes Egyesület (ODE) főtitkára, Szigeti László, egészségnevelő hetet szervezett 2007. augusztus 21-28-ig Balatonlelle-felsőn, az Adventista Konferenciai Központban.

Tovább...
 
Ifjúsági napok Hódmezővásárhelyen PDF Nyomtatás E-mail

Horváth Péter
2007. szeptember 8-9-én ifjúsági találkozót szerveztünk azzal a céllal, hogy hasonló gondolkodású fiatalokat hozzunk össze, és velük együtt dicsérhessük az Urat.

A sok munkának és imának meglett az eredménye, hiszen szeptember 8-án, szombaton reggel nagy örömmel tapasztalhattuk, hogy a várt létszámnál jóval többen gyűltünk össze, és az időjárás is jóra fordult.

Tovább...
 
<< Első < Előző 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 2026 - 2040 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista