2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Sátoraljaújhelyen és Debrecenben járt a Generál Konferencia tisztségviselője PDF Nyomtatás E-mail
Anthony Kent
Anthony Kent
A Tiszavidéki Egyházterület meghívására május 18-21. között Magyarországon tartózkodott Anthony R. Kent, a Generál Konferencia (GK) Lelkészi Osztályának munkatársa.
Tovább...
 
Megszületett a Kisegyház-kutató Munkacsoport honlapja PDF Nyomtatás E-mail
Kisegyház-kutató

A Kisegyház-kutató Munkacsoport 2006. március 23-án alakult meg, több tudományterületet - teológia, történelem-, jogtudomány, vallásföldrajz, szociológia, néprajz - képviselő szakember részvételével.

Tovább...
 
Szabó László Newboldon PDF Nyomtatás E-mail

Szabó László az Adventista Teológiai Főiskola docense áprilisban a Newboldi Főiskolán tartott előadást

 

- Kinek a meghívására érkeztél a Newboldi Egyetemre?

- A Newboldi Főiskola Bizottságának hivatalos meghívása alapján mentem ki Angliába tanítani. A missziológia tanszék kért fel, hogy a missziológiai tantárgyak egyikét tanítsam.

 

Tovább...
 
Új lelkész a Tiszavidéki Egyházterületen PDF Nyomtatás E-mail

Interjú Czinkota Andrással

 

Cinkota András
Névjegy

Név: Czinkota András
Születési idő: 1961. október 22.
Lakóhelye: Debrecen
Családi állapot:
nős
Gyermekei: két felnőtt lány, Orsolya és Szilvia
Iskolai végzettsége: Sola Scriptura Teológiai Főiskola,
lelkész szak

A Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterületének bizottsága meghívására Czinkota András június 1-től a gyulai lelkészi körzetben kezdi meg szolgálatát. Testvérünk feleségével együtt áprilisban hitvallástétellel csatlakozott a Hetednapi Adventista Egyház Józsai Gyülekezetéhez. András korábban a Keresztény Advent Közösség országos egyháztitkáraként, s az egyházból való távozásáig felszentelt lelkészeként szolgált. Munkájához tartozott az egyház könyvkiadásának irányítása, amit nyolc éven át eredményesen végzett.

Tovább...
 
Az Érdi gyülekezet kitárja ajtaját PDF Nyomtatás E-mail

Kultúrális szombat estek Érden
Az érdi imaház építése szépen halad előre a befejezés felé. A mintegy ötven tagú közösség vágya, hogy a gyülekezet a tagságon kívül minél több embernek otthont adjon. Ennek érdekében a gyülekezet minden tavasszal és ősszel, négy alkalommal, a többi hónapban - a két nyári hónap kivételével - pedig egy-egy alkalommal Kulturális Szombat Esteket szervez.

Tovább...
 
Jubileum Szombathelyen PDF Nyomtatás E-mail

5 éves a Vasi Misszió

 

Öt éves a vasi misszió
Bár már a XX. század elejétől voltak adventisták Vas megyében, tudomásom szerint id. Szigeti Jenő prédikátor testvér óta egyetlen lelkész sem lakott ezen a vidéken. Talán ennek következménye, hogy csupán szórványokban éltek itt testvérek, csak Ostffyasszonyfán és Nagysimonyiban voltak 10 fölötti létszámban, de a 20 főt sohasem érték el. Vas megyét vagy Győrhöz, vagy Veszprémhez csatolták, és az ott élő pásztor látta el sok munkája mellett az itteni szórványokat, gyülekezeteket.
Tovább...
 
Szegedi Kovács György Vörösmarty-díjas PDF Nyomtatás E-mail

Méltatás helyett

Szegedi Kovács György
Hivatalos méltatás helyett hadd meséljek el egy történetet.

Kezdő újságíróként, valamikor 1990 tavaszán Szegedi Kovács Gyuri barátom megkérdezte, hogy lenne-e kedvem vele felkeresni Bajor Nagy Ernőt, a Szabad Föld egykori neves szerkesztőjét, a hetvenes-nyolcvanas évek közismert televíziós személyiségét. Mit mondhat erre egy lelkes kezdő? Hát persze! Ilyen alkalmat nem lehet kihagyni.
Tovább...
 
Egyesült a 3ABN és az Amazing Facts Televíziós Társaság PDF Nyomtatás E-mail
3ABN

Két adventista televíziós társaság, a 3 Angels Broadcasting Network (3ABN) [3 Angyal Televíziós Hálózat] és az Amazing Facts (Csodálatos Tények) 2007. április 19-én a média szolgálatok területén egyesült. Az intézmények igazgatói jóváhagyták a globális evangelizáció munkájában való egyesülést, amely megteremti mindkét szolgálatnak az új, közös bizottságban való részvételt. Miközben a szervezeti részleteken még dolgoznak, reményeik szerint a részletes szerződés is gyorsan el fog készülni. Céljuk a lehető legjobb módon úgy hatással lenni a világra, hogy a keresztény értékeket szolgálják közös munkájukkal és lehetőségeikkel.

Tovább...
 
Felvételi vizsga az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

Flevételi vizsga
Május 13-án 18 felvételizőt hallgatott meg a felvételi bizottság a Péceli Adventista Teológiai Főiskolán. A felvételizők valamennyien megfelelő pontszámot értek el, így felvételt nyertek a levelező vagy a nappali intenzív tagozatra. A most érettségizőket az érettségi bizonyítvány másolatának beküldése után tudjuk a felvételi vizsga eredményéről tájékoztatni.

Tovább...
 
Börtönmissziós hírek PDF Nyomtatás E-mail
Április 4-én húsvéti ünnepélyt tartottunk a budapesti, Kozma utcai börtön új épületének kápolnájában, amelyen megközelítőleg száz személy vett részt. A Fleischer Istvánné által összeállított program és Farkas Dániel igehirdetése emlékezett meg a megváltási tervről és Jézus golgotai áldozatáról. Az énekkar több gyülekezet énekeseiből szerveződött. Az ünnepély után a Sashalmi a Józsefvárosi és a Pestlőrinci Gyülekezetek ajándékaként süteményt és gyümölcsöt kaptak a résztvevők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 2086 - 2100 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista