2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Szabadegyetem szemeszterzáró PDF Nyomtatás E-mail

bsze2014_december_dunau769jva769ros_017Telt ház volt Dunaújvárosban a Bibliai Szabadegyetem negyedik szemeszterének utolsó alkalmán.

Ez az este rendhagyó volt. A vendégek és a rendezők egyaránt egy kis süteményt, üdítőt, pogácsát hoztak. Így egy nagyon szép asztalt terítettünk meg az összehozott finomságokból. Az előadás is „rendkívüli” volt.

Tovább...
 
Virágkiállítás Kecelen PDF Nyomtatás E-mail

viragkiallitas_kecelen_019A Kiskőrösi Gyülekezet elhatározta, hogy kilép a város határain kívülre, és igyekszik megismertetni a bibliai tanításokat. Az egyik ilyen célpont Kecel. Kecel egy kisváros, nem túl messze Kiskőröstől. A nyár folyamán könyveket vittünk oda házról házra.

 

Tovább...
 
Születésnapi köszöntés a Zuglói Adventista Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

zuglo_90_eves_szilvasi_lajosne_koszontese-12014. december 13-án a Hetednapi Adventista Egyház Zuglói Gyülekezete megemlékezett a legidősebb tagjának születésnapjáról. Szilvási Lajosné Erzsi néni 90 éves lett. A testvérnő és néhai férje, Szilvási Lajos bácsi nagylelkű adományának köszönhetően működhet ma az ő házukban a gyülekezet.

Tovább...
 
Különleges évforduló Sátoraljaújhelyen PDF Nyomtatás E-mail

50-dik_hazassagi_evfordulo_saujhelyen_dsc_0711November 15-én rendkívüli alkalmat szentelhettünk Istennek a Sátoraljaújhelyi Gyülekezetünkben. Lisovszki István és felesége, Erzsike ez alkalommal megerősíthették házassági fogadalmukat 50. évfordulójuk alkalmából.

Több mint hat héten keresztül teljes titoktartásban szervezkedtünk, hogy az ünnepeltek ne is sejtsék, mi fog majd történni. A jeles napon szép számban, a Gönci és a Szerencsi Gyülekezet tagjaival együtt, sikerült meglepnünk a Lisovszki testvéreket.

 

Tovább...
 
Rushing Water Quartet Balatonfüreden PDF Nyomtatás E-mail

rushing_water_quartet_balatonfuredenFelemelő élményben volt részünk november 22-én, szombat este Balatonfüreden, az evangélikus templomban. A Rushing Water Quartet közreműködésével szerveztünk jótékonysági koncertet, melynek idén is a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ volt a kedvezményezettje. Így örülünk, hogy fiataljaink lelkesítő fellépése nyomán egyrészt segíteni tudtunk a rászorulóknak, másrészt a hallgatók megismerhették a szívünkben élő áldott reménységet. A koncertről a FüredTV is beszámolt, ez a http://www.furedtv.hu/?p=videok&anyagid=3827 linken megtekinthető.

 

T. Sz.

 
Az első Anya-Lánya Nap PDF Nyomtatás E-mail

anya-lanya_nap_isaszegen_12014. október 18-án a Női Szolgálatok Osztálya (Bihariné Lehelvári Edit, Hella Éva, Ősz- Püspöki Boglárka és Bodnár Zsóka) szervezésében, megrendezésre került az első anya-lánya nap, az isaszegi gyülekezetben. A délelőtti istentisztelet kezdetén Bodnár Zsókától egy gyerektörténet hangzott el. A történet nagyon megrendítő volt, hiszen, egy anyáról szólt, aki szépségét adta, hogy megmentse lánya életét. Az igehirdetést Ősz-Püspöki Boglárkától és Hella Évától hallhattuk, mely Ruthról és az anyósáról szólt. Olyan erős kötődés volt köztük, mint anya és lánya között. Megvolt az igazi bizalom és szeretet a kapcsolatukban. Már, a délelőtt folyamán ráhangolódtunk a délutáni programra, ami nagyon kreatívan volt megszervezve. Az édesanyák és lányaik különböző feladatokat kaptak, mint például recept írás bibliaszövegek segítségével. Ezután felidéztük a legjobb emlékeket rajzban, amit anya-lanya_nap_isaszegen_3az anyukáknak kellet kitalálniuk, majd levelet írtunk Istennek, hogy miért vagyunk hálásak édesanyánkért, ők meg miért hálásak gyermekeikért. Voltak szóbeli feladatok is, ami együttes gondolkozást igényelt. Bodnár Zsóka beszélt nekünk az anya mindenkori értékéről illetve, hogy ez minden élethelyzetben más és más lehet. Kiemelte milyen fontos szerepük van az édesanyáknak, mert nekik van a legfelelősségteljesebb állásuk.  Ezen a délutánon nem csak anya-lánya párok vettek részt, a fiúgyermekes édesanyák is értékesnek találták az elhangzottakat. Olyan tartalmas üzenetet hallhattunk, ami minden anyának és gyermekének szólt. Mi, lányok, bátorítást kaptunk, milyen csodálatosak vagyunk Isten szemében, kétséget kizáróan, a legszebbek. Végül egy túlélőcsomag átadásával ért véget az alkalom, amit a hétköznapok kihívásainak legyőzéséhez kaptunk, hogy mindig emlékezzünk bizonyos dolgokra. Többek között egy madzagot, hogy mindig összekössön minket Istennel, sebtapaszt, mert Ő beköti sebeinket, szeget, hogy mindig emlékezzünk ki is szeret igazán. Az összes résztvevő nevében mondhatom, hogy éreztük Isten áldását és reméljük ennek az alkalomnak lesz még folytatása.

 

Szenes Dóra

 
Diplomaátadó ünnepély az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_diplomaoszto-tanevnyito_img_7928 Az Adventista Teológiai Főiskola 2014. augusztus 31-én ünnepélyes diplomaosztó és tanévnyitó rendezvényt tartott, amikor a teológia alapszakon és az életmód-tanácsadó/lelkigondozó szakirányon végzett hallgatók vehették át oklevelüket.

Tovább...
 
Látogatás az Evangélikus Hittudományi Egyetemen PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_latogatas_az_evangelikus_hittudomanyi_egyetemen_-_az_ehe_konyvtarabanA 2014-es tanév kezdete egy különleges lehetőséget tartogatott az Adventista Teológiai Főiskola hallgatói számára, hiszen november 6-án, a Magyar Tudomány Ünnepe keretén belül látogatást tehettünk az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A konferencia címe: „A múlt terhe – a jelen felelőssége. Emlékezéskultúra és hitoktatás”.

Tovább...
 
Megjelent az Adventista Szemle, az Adventista Teológiai Főiskola folyóirata PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_megjelent_az_adventista_szemleAz Adventista Teológiai Főiskolának, mint az egyház egyetlen felsőoktatási intézményének hármas küldetése van: (1) munkásokat nevelünk az egyház számára, (2) terjesztjük a keresztény bibliai kultúrát, (3) műveljük a teológiai tudományokat, különös tekintettel a hármas angyali üzenettel összefüggő kérdésekre. Ez utóbbi célt szolgálja az Adventista Szemle, amit nagy örömünkre több év kihagyás után 2014-ben ismét megjelentethetünk.

Tovább...
 
Isten vár rád és felhasznál úgy, ahogy vagy! PDF Nyomtatás E-mail

Területi hitéleti konferencia és jótékonysági hangverseny a Golgota utcában

golgota_11Szükségünk van az ünnepekre, arra, hogy megálljunk, hogy közösségben legyünk, hálát adjunk és együtt gondolkodjunk az előttünk álló útról. Hogy érezzük, tartozunk valahová, és jó oda tartozni. Szükségünk van arra, hogy együtt közelebb kerülhessünk Istenhez, és ezáltal  mások irányába is csökkenjen a távolság. Szükségünk van összefogásra, hogy együtt imádkozzunk egy adott célért, hogy együtt éljük át az Úr hatalmát és jelenlétét, és együtt nyújtsunk segítő kezet azoknak, akiknek „nincsen emberük”.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 241 - 255 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista