2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Gyermekbemutató istentisztelet Geszten PDF Nyomtatás E-mail

gyermekbemutato_geszten2014. szeptember 6-án, szombaton, a Geszti Gyülekezetben Zámbó Zoltán lelkész testvér Sárközi Krisztián és Rácz Lívia, Ármin nevű gyermekéért imádkozott ünnepélyes istentisztelet keretében. A fiatal szülők elkötelezettek Isten ügye iránt, keresztségre készülnek, és gyermeküket is Isten félelmében és szeretetében szeretnék nevelni.

Mennyei Atyánk árassza e kedves kis családra áldását bőségesen, és adjon nekik erőt és kitartást döntésük véghezvitelében!

 

F. A.

 
Keresztség Geszten PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_geszten_12014. szeptember 14-én Magyarország keleti felén mindenhol szakadt az eső. Aggódva gondoltunk a délutáni keresztségre, amit a geszti gyülekezet udvarán szerettünk volna tartani a szabadban. Hogyan keresztelünk szakadó esőben?

Tovább...
 
Nyugdíjasok tábora Balatonlellén PDF Nyomtatás E-mail

nyugdijasok_tabora_balatonlellen_p1010216Augusztus 26. és szeptember 1. között idén is megszerveztük a nyugdíjasok táborát Balatonlellén. Minden idők legnagyobb létszámával vettünk részt ezen a táboron. A résztvevők között voltak régi, visszajáró táborozók és újak is. Fiatalabb idősek és idősebb idősek is.

Tovább...
 
Hálaadás Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

halaadas_pesterzsebeten_-_halaado_kepekkelOktóber 18-án  tartottuk meg az aratási hálaünnepet. A gazdagon megterített asztalon helyet kapott a sok szép gyümölcs és zöldség mellett két kép is. Hálaadásunk ugyanis sokkal szélesebb körű, mint a Teremtőnk által adott gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék gazdag jelenléte. Gyülekezetünk hálás azért is, mert kaptunk egy kisbabát és két új testvért. Mindkét gyarapodás Istenünk áldása, aki Szentlelke által közreműködött egy fiatal házaspár életének megváltozásában. Az ő keresztségükről már hírt adtunk a nyáron.

Tovább...
 
Kecskeméti szeretetszolgálat az ADRA támogatásával PDF Nyomtatás E-mail

kecskemeti_szeretetszolgalatGyülekezetünket megkereste Pászti András, a Hunyadi város képviselője, hogy tudnánk-e részt vállalni nehéz sorsú családok megsegítésében azzal, hogy biztosítunk a részükre egy-egy tál meleg ételt. A részönkormányzat és az ADRA támogatásával sikerült megvalósítanunk a programot, és augusztus 24-én vasárnap összeállt a kis csapat.

Tovább...
 
NewStart egészség expo Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail

newstart_egeszseg_expo_veszpremben_dscf1889Mikor október 18-án szombat délután az expo főpróbáját tartottuk, valaki azt mondta: „Ha holnap senki sem jön a programra, már akkor is megérte, mert egy csapattá formált bennünket.”

Másnap délután, éppen hogy csak felállítottuk a paneleket a Városi Művelődési Központban, már érkeztek is sorban a vendégek. Majd a mintegy négy óra leforgása alatt körülbelül száztíz regisztrált érdeklődő járta végig az expo nyolc egészségügyi alapelvet bemutató állomásait, a szűrővizsgálatokat, méréseket, melyek mellett az alkalmat a korábbi évekhez hasonlóan tovább gazdagította Kis József méhész mézes és a Zsusska kézműves lekvár és szörpkészítő standja, az ételbemutató és kóstoló, valamint Csalami László, az agy egészségéről szóló előadása.

Tovább...
 
ADRA Tábor 2014., avagy segíts, ahol tudsz! PDF Nyomtatás E-mail

adra_tabor_-_2014_-_gyori_kisfiuA helyzet az, hogy mondatokat, szavakat szeretnék egymás mellé tenni az idei ADRA Táborról, de őszintén szólva ez kevésbé sikerül. Talán azért, mert az élményeim nem szavak, betűk összessége, hanem érzés, valami szívmelengető, kissé könnycsordító, de leginkább nagyon felemelő. A szókapcsolatok, amik végül eszembe jutottak: hangos gyermeki kacagás, önfeledt játék, gyermeksorsok közelről, csillogó szempárok. Hiszen ebben a táborban, ezek mind megvalósulnak, testközelből tapasztalhatók!

Idei első „adrásként” nagy izgalommal készültem, hogy végre elkezdődjön a tábor, és mivel világéletemben nagyon szerettem gyerekekkel foglalkozni, a velük való találkozást is nagy izgalommal vártam. A gyerekek az eddigi évekhez képest most sokkal többen érkeztek, különböző településekről: Ózdról, Tiborszállásról, Dunaújvárosról, Budapestről a XVII.kerületből, Győrből a Gyermekvédelmi Intézményből, továbbá a Rákbetegek Országos Szövetségének szervezésében Karcag környékéről, és a Pécsi Onkológiai Intézet szervezésében Pécs környékéről. Összesen közel 200-an voltunk jelen a táborban.

Tovább...
 
Esős nyáron – hófehérben PDF Nyomtatás E-mail

keresztsegek_nyaron_debrecenben2013 szeptemberében egy nagyszerű döntést hozott az ifjúsági bizottság a Debreceni Gyülekezetben. Beindítottunk egy hitelvi tanulmányozó csoportot péntek esténként, hogy még alaposan megismerhessük a 28 bibliai hitelvet. Lelki ásóinkat megélezve még mélyebbre ástunk Isten írott Igéjében, így csodálatos, örökkévaló kincsekre találtunk.

A hitelvek megbeszélése sok kérdést vetett fel az ifjú szívekben, de Isten Igéje által a legtöbb miértre választ kaptak. A Szentlélek szépen, csendben elvégezte a fiatalokban a munkát, először Maszlag Fanni döntött az Úr Jézus mellett, így már édesanyjával, Zitával együtt ketten képviselik az advent hitet családjukban. Fannit a debreceni kápolnában Szilasi Zoltán, a helyi gyülekezet lelkésze keresztelte.

Tovább...
 
Jöjj a forráshoz! PDF Nyomtatás E-mail

A Transzeurópai Divízió Női Szolgálatok Osztályának Konferenciája,

Szlovénia, Rogaska-Slatina

noi_szolgalatok_konf_-_jojj_a_forrashoz_1A Transzeurópai Divizió szervezésében 2014. szeptember 24–28. között került megrendezésre az első adventista női konferencia. A TED területéről 9 unió hölgyei voltak jelen, mintegy 200 fő, de érkeztek vendégek Ausztráliából, az USA-ból és Izraelből is.

A konferencia megnyitóján hölgyek vonultak a színpadra egy-egy táblácskával a kezükben, amiken azok a szavak voltak feltüntetve, amelyek otthon maradtak: „férj”, „gyerekek”, „család”, „házimunka”, „gyülekezeti szolgálatok” stb. Majd a táblát megfordítva megláttuk azokat az élményeket, amelyek az előbbiek helyett vártak ránk:  „közösség”, „Isten dicsőítése”, „elmélyülés az imádságban”, „új barátságok”… A kis táblákra felírt dolgok mind beigazolódtak, mert bár nehéz volt néhány napra elbúcsúzni a családtól, de a lelki élmény, amelyet a női konferencián kaptunk, felmérhetetlen volt. A konferencia  megnyitóünnepségén a divíziónk új elnöke, Raafat Kamal köszöntötte a hölgyeket, és hangsúlyozta a nők szolgálatának fontosságát az egyházban.

Tovább...
 
Gyere ahogy vagy – a Gyűrű-kúrára! PDF Nyomtatás E-mail

gyere_ahogy_vagy_-_a_gyuru-kurara_dsc0012Szeptember 22-én indult el a legfrissebb programunk, amelyet óriásplakátok és buszreklámok hosszú sora hirdetett Budapest-szerte. Ahogy a város utcáit jártam, vagy éppen a metrómegállóban vártam és láttam a plakátokat, igazi büszkeségérzés töltött el, hogy ehhez a közösséghez tartozhatom, amely ilyen komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy jobbá tegye az emberek életét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 256 - 270 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista