2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Kórustalálkozó és Jótékonysági Hangverseny Nyíregyházán PDF Nyomtatás E-mail

korustalalkozo_es_jotekonysagi_hangverseny_nyhazan_p92734692014. szeptember 27-én közel háromszázan voltunk együtt és dicsőítettük Istent Nyíregyházán, a helyi evangélikus általános iskola koncerttermében.

A szombatiskolában Szőllősi Árpád egyházterületi pénztáros testvér vezetett bennünket. Igehirdetése középpontjában a második advent reménysége állt. Szolgálatát a Debrecen-Józsai Kórus magával ragadó éneke aranyozta be, amely megerősítette bennünk a Krisztus-várás reménységét.

Tovább...
 
Connect to Escape Terézvárosban PDF Nyomtatás E-mail

lc_program_terezvarosban_felulnezetA Budapest-Terézvárosi Gyülekezet adott otthont október első két hétvégéjén, összesen hat alkalommal a dr. Miroslav Pujic által vezetett Connect to Escape internetes evangelizációs programnak. A gyülekezetekből meghívott tagok vendégeikkel együtt kényelmesen elhelyezkedtek a kerek asztalok körül, és úgy figyelték a korábban felvett interjúkat, hallgatták az élőben elhangzó, a témával összecsengő személyes történeteket, remek egészségügyi gondolatokat, szép énekeket. A gondosan megszerkesztett program közben a megnyerő műsorvezető, G. Tóth Anita többször is alkalmat adott a teremben ülőknek, valamint a programot az interneten követőknek, hogy megbeszéljék a napi témával kapcsolatos aktuális kérdéseket. Dr. Pujic foglalkozott a bizalom, az életcél, a megbocsátás, a szeretet és a második advent gondolataival. Felvázolta a mai helyzetet, majd a figyelmet a Teremtő Istenre fordította, hangsúlyozva Isten jóságát, szeretetét, ami abban is megnyilvánul, hogy boldogabbá akarja tenni azoknak az életét, akik odafigyelnek rá. Kiemelte, hogy Isten mindazokat képessé teszi az értelmes döntésre, akik készek tanulni tőle. Sajátságos illusztrációi szemléletes módon érzékeltették a napi tanulságot.

Tovább...
 
Tábortalálkozó Pilisszántón PDF Nyomtatás E-mail

tabortalalkozo_pilisszanton_201Pilisszántó 2014. október 4. Felejthetetlen nap. Először jártam ebben a kis gyülekezetben, és rendkívüli élményekkel gazdagodtam. Mindig örömmel tölt el, és meghatónak érzem, ha hittestvérekkel ismerkedhetem meg. Bár még sosem találkoztam velük, oly kedvesen és vendégszeretően fogadtak bennünket.

Tovább...
 
Interaktív séta az Ószövetség szentélyében Székesfehérváron és Lovasberényben PDF Nyomtatás E-mail

szentely_targyai2 Gyülekezetünk régóta tervezte a templomok éjszakáján való részvételt. Megfelelő témát is találtunk hozzá, amit így fogalmaztunk meg: „A szent sátor üzenete: a bűn felismerésétől a megszentelődésig”. 

Az előkészületek során gondolkodtunk: képeket helyezzünk-e el a szentély tárgyairól, esetleg kérjünk kölcsön, vagy mi magunk álljunk neki az elkészítésnek, még ha erre az idő rövidnek is tűnt. Amikor az elkészítés mellett döntöttünk, kiderült számunkra, hogy Isten ma is meg tud áldani mesterembereket. Az égőáldozati oltár kivételével minden elkészült, és be tudtuk mutatni a templomok éjszakáján betérő vendégeknek.

Tovább...
 
Merj az lenni, akinek Isten megalkotott! PDF Nyomtatás E-mail

niki_ker_03 2014. július 6-án egy csodálatos szombatunk volt. Együtt örültünk a mennyel, mivel Nagy Nikolett átadta életét Istennek. A keresztségi alkalmat sok szívből jövő szolgálat tette színesebbé. A családtagok, barátok, fiatalok, illetve a gyülekezet női karának énekeit és versszolgálatait hallhattuk. 

Az alámerítés szolgálatát lelkészünk, Szilvási-Csizmadia Andrea végezte. Előtte Naámán szolgálóleányáról beszélt, aki bátor volt, és az Úr fel tudta használni, mivel mert az lenni, akinek Isten megalkotta. Ez az üzenet szólt Nikihez is. Elindult egy új úton, és ezen az úton merjen az lenni, akinek Isten megteremtette. Merjen élni a tőle kapott lehetőségekkel.

Majd elérkezett a várva várt pillanat, a bemerítés. Keresztségi igéjét Isten Hóseás könyvéből üzente: „Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat.” 

10423868_10203422085050573_722999133974983574_nÁtöltözés után Bihari Csabától hallhattuk az útravalót. Jelenések könyve 3:11 volt az alapigéje: „...tartsd meg, amid van, hogy senki el ne vegye koronádat.” Bizony nem könnyű megtartanunk, de ha Isten mellett maradunk, a koronánk megmarad, és együtt élhetünk Istennel, örökkön-örökké.

Isten gazdagon megáldotta ezt az alkalmat. Kívánjuk Nikinek, hogy amilyen boldogságot érzett a szívében akkor, élete mindennapján érezze azt Istennel!

 

Szenes Dóra

 
Elefánt és forró krumpli a Generál Konferencia üléstermében! PDF Nyomtatás E-mail

15495636752_fac540d540_kA Generál Konferencia Éves Tanácsülésén pénteken, a második napon megjelent egy elefánt az ülésteremben. Az „elefánt a szobában” angol eredetű szólás azokra a témákra utal, amelyekről nem szoktak beszélni, de minden jelenlévő gondolataiban ott vannak. Egy évvel a Generál Konferencia ülése előtt  a vezetők kimondva és kimondatlanul a választásokra gondolnak (még a Generál Konferenciánál is).

Pardon Mwansa alelnök reggeli áhítatát összekötötte az első előadással, amelynek címe: „A jelölő bizottság elhatározta, hogy változás lesz”, nyíltan utal arra, hogy 2015 júliusában a jelenlegi pozíciók közül bizonyára sokat mások fognak betölteni. A kérdés: Hogyan éli meg egy vezető azt, ha nem választják meg? Azok például, akik már régóta várnak arra, hogy bizonyos pozíciókra megválasszák őket, vagy azok, akik arra számítanak, hogy újra megválasztják őket.

Tovább...
 
Fókuszban az egészséges életmód PDF Nyomtatás E-mail

15491649065_0bf26392fa_kMegkezdte munkáját a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának Végrehajtó Bizottsága az egyház világszervezetének központjában, Silver Springben.

Az évenként megtartott tanácsülés az ötévente tartott legfelsőbb döntéshozó ülések közötti időben látja el a döntéshozói feladatokat, melynek 338 tagja van. A világegyházat a Generál Konferencia tisztviselői, a divíziók elnöksége és az unióelnökök, valamint lelkipásztorok és laikus gyülekezeti tagok képviselik.

Tovább...
 
Egészségügyi misszió gyerekekkel gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

egeszsegugyi_misszio_gyerekekkel_-_zaro_jatszohazi_alkalomA békéscsabai gyülekezetben 2011 óta tartunk – a tanév ideje alatt – kb. kéthavonta, vasárnaponként játszóházakat. Témái voltak kezdetben az évszakok, majd az ünnepek, tavaly (2013/2014) pedig az egészség 8 alapelve. Az ötlet szinte adta magát, hiszen a megelőző évben 5 állomásos, egészségügyi jellegű volt a záróalkalmunk (lásd AI, 2013. jún. 29.), és azóta négy iskolában is járt már rutinos kis csapatunk – a gyerek eü. expos pályázati lehetőségnek köszönhetően – népszerűsíteni a gyerekek körében is az egyszerű, de igen hasznos alapelveket (lásd AI, 2014. febr. 22.).

Tovább...
 
Menyegzői szertartás Nyíregyházán PDF Nyomtatás E-mail

menyegzoi_istentisztelet_nyhazan_1A 2014. augusztus 16-ai napra én és a férjem mindig emlékezni fogunk. Több esküvőn is voltunk már, de ez a nap azért volt számunkra különleges, mert itt mi voltunk a menyasszony és a vőlegény. Már régóta készültünk erre, és alig hittük, hogy a mi életünkben is elérkezett „a nagy nap”. Hivatalos házasságkötésünk már 2 nappal korábban megtörtént, így izgatottan vártuk az egyházi áldás kérését, hogy ez teljessé tegye frigyünket.

Tovább...
 
Gyermekbemutató, keresztségek, esküvők (a nyíregyházi körzetben PDF Nyomtatás E-mail

nyiregyhazi_korzet_2014-nyar_-_horvath_abigel_es_david_gyermekbemutatoA nyári hónapokban több örvendetes ünnepélyen vehettünk részt egyházunk Tiszavidéki Egyházterülete nyíregyházi körzetében.

Július 19-én, a nyíregyházi gyülekezetben Horváthné Ágoston Zsuzsa és ifj. Horváth Ferenc testvérek ikergyermekeit, Abigélt és Dávidot mutattuk be az Úrnak. Az ünnepélyes istentiszteleten hálás szívvel osztoztunk a szülők és az idősebb testvér, Áronka örömében. Kívánjuk, hogy a szülők a jó Istentől nyert erővel és bölcsességgel úgy neveljék gyermekeiket, hogy napról napra növekedhessenek „az Isten és az emberek előtt való kedvességben” (Lk 2:52).

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 271 - 285 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista