2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      
Hírek
Négy új gyülekezet Békés megyében PDF Nyomtatás E-mail

negy_uj_gyulekezet_bekes_megyeben_bcsaba_5„Ímé, mily jó és mily gyönyörűséges, amikor együtt lakoznak az atyafiak! ...Csak oda küld áldást az Úr és életet örökké!” (Zsolt 133:1, 3)

2015. szeptember 26-án, egy kórustalálkozó adta ünnepélyes keretek között került sor Békéscsabán a megye négy új gyülekezetének felvételére. Sarkad, Nagyszénás, Békés és Elek Gyülekezetei csatlakoztak a 40 éves megosztottság után a Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterületéhez.

Tovább...
 
Nyírmeggyesi közösségi nap és kórustalálkozó PDF Nyomtatás E-mail

nyirmeggyesi_kozossegi_nap_es_korustalalkozo_img_32162015. október 17-e esős, borús szombatnap volt. Egyszóval olyan idő volt, amikor az ember nem szívesen mozdul ki, talán még gyülekezetbe is elfelejt menni. Nyírmeggyesen (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) azonban nem így volt. Már a 17-e előtti napokban lázas készülődés folyt, egy nagyszerűnek ígérkező program szervezését illetően.

Tovább...
 
Örömünnep a Gyöngyösi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

oromunnep_gyongyoson_1Rendkívül meghitt és ünnepélyes hangulatban telt Gyöngyösön az október 17-i szombat délelőtt. Ritkán tapasztalunk közel 90 fős létszámot ebben a kis gyülekezetben. A nagyteremben lévő 64 férőhely igen hamar megtelt új tagjainkkal és a vendégekkel. Majd szépen lassan a kisteremben, az előtérben és a teraszon is álltak a tagok és a fiatalok.

Tovább...
 
Szövetségkötések Pestszentlőrincen PDF Nyomtatás E-mail

pestszentlorinci_keresztsegek_img_06802015. október 17-én a Pestszentlőrinci Gyülekezetek egyik örömteljes alkalmáról szeretnénk beszámolni. A házigazda Pestszentlőrinci „A” gyülekezetben a Pestszentlőrinci „B” gyülekezetből Vízvári Nándor, a Farmosi gyülekezetből Richter Magdolna kötött szövetséget az Úrral.

Tovább...
 
Rövidhírek a székesfehérvári körzetből PDF Nyomtatás E-mail

Presbiterszentelés Fehérvárcsurgón

Ünnepélyes keretek között 2015. október 10-én a Fehérvárcsurgói Gyülekezet kérésére és örömére presbiterré szentelték Bernáth Pál testvért. Testvérünk évtizedek óta hűséges tagja a Fehérvárcsurgói Gyülekezetnek. Feleségével együtt igehirdetői szolgálatot is végeznek. Köztudott, hogy Bernáth Pál testvérünk rendkívül sokat tett és tesz a gyülekezetért, mindamellett szerény, csendes ember hírében áll. Ennek a szerető lelkületű gyülekezetnek a többi tagja szintén igen szorgalmas, hívő munkása az Úrnak.

Tovább...
 
„Ép testben ép lélek” PDF Nyomtatás E-mail

zaro_csoportkepSport és életmódtábor az Őrségben

1997 óta megszakítás nélkül a 19 alkalommal szerveztük meg az Őrségi tábort Szentgyörgyvölgyben. Július 26–augusztus 2. között összesen 48-an vehettünk részt az idei évben. A fő program idén is a lelki rész volt, de mellette a sport és a kirándulás sem maradt el.

Tovább...
 
Medgyes találkozó PDF Nyomtatás E-mail

dsc_0680„Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos.” (Ézsaiás 46:9)

A Hetednapi Adventista Egyház Medgyesegyházi Gyülekezete, a régi Dinnyekirándulások emlékét idézve, találkozót szervezett 2015. szeptember 19-ére a Művelődési Házba, ahová  meghívtuk az innen elszármazott gyülekezeti tagjainkat, barátainkat, ismerőseinket.

Tovább...
 
Tanévnyitó Újbudán PDF Nyomtatás E-mail

„Bizony mondom néktek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen nem megy be abba.” (Lukács 18:17)

tanevnyito_ujbudan_1Gyülekezetünkben immár hagyománnyá vált ünnepélyes gyermekiskolai évnyitó istentiszteletünk megrendezése. Pontosabban, 10 éve, hogy az őszi tanév elején köszöntjük elsős diákjainkat,  legyen szó akár általános, akár közép vagy felsőoktatásban tanulmányokat kezdő gyermekről. Ilyenkor gyülekezetünk lelkészével közös imában kérjük Isten áldását és vezetését minden gyermekre és családra. Évről évre megható látni, ahogy növekednek testben, és tapasztalni hitben való fejlődésüket. Az Igéből Simon Zsolt lelkészünk szólt Róm 10:17 alapján: „Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által.” A hit pedig támasz, pillér, amire mindent rátehetsz! Teljes erőmmel rátámaszkodom arra a valakire, aki megtartja az életemet! Ez egy olyan biztos tény, amely független az ember hangulatától, érzékelésétől, hiszen ha nem érzed, Ő akkor is szeret. Biztos, hogy van valaki, aki megtartja az életedet!

Tovább...
 
Első közös lelkészértekezlet a Tiszavidéki Egyházterületen PDF Nyomtatás E-mail

tet_-_elso_kozos_lelkeszertekezlet_cam02071Első közös lelkészértekezletünket tartottuk az erdélyi Székelyjón 2015. október 13. és 15. között. A 8 új lelkészt (Balog Tibor, Bálint György, Bodolai Zoltán, Dankó Ferenc, Feketéné Trankusz Erzsébet, Kerékgyártó János, Molnár Miklós, Ócsai Imre) szeretettel fogadtuk és a három napot az ismerkedésnek, valamit a közösség építésének szenteltük. Rövid igei gondolatok után egy-egy új lelkész mondott néhány mondatot önmagáról, családjáról, örömeiről és kihívásairól. Ez után köré térdeltünk, kezeinket rátettük és imádkoztunk érte; a három nap alatt mind a 8 lelkészért külön-külön. Ezenkívül imádkoztunk azokért a csatlakozó lelkészekért, akiknek az útja nem akadálymentes a lelkészkarba, és azokért is, akik kikerültek a lelkészi munkaközösségből, valamint két lelkészünkért, akik jelenleg Németországban folytatják tanulmányaikat.

Tovább...
 
Egyedülálló mozimisszió indult útnak Debrecenből PDF Nyomtatás E-mail

uj_esely_a5_nagyobb_1_lookkalElkészült az első magyar keresztény nagyjátékfilm, melyet egy adventista író és filmrendező, Czeily Tibor álmodott meg és vitt vászonra. Isten olyan hatalmas csodákon és tapasztalatokon vezette keresztül, míg ez az alkotás mozivászonra került, melyeket azelőtt elképzelni sem mert volna. A film anyagi hátterének előteremtésétől, a forgatási helyszínek, eszközök, szereplők, a technikai stáb megtalálásán, elszállásolásán, étkeztetésén át, a filmzene megszületéséig, az amerikai kiadó megtalálásáig és a magyar forgalmazás elindulásáig csodákon, tapasztalatokon, lélegzetelállító események sorozatán keresztül vezetett az út.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 106 - 120 / 2151

 
 
 
Joomla Toplista