2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      
Hírek
Az egyik szemünk sírt, a másik nevetett! PDF Nyomtatás E-mail

az_egyik_szemunk_sirt_oklevel„Hányadik volt?” – kérdezgettük egymástól. „17. vagy a 18.?” Végül a viszonyítási pontot egyikünk gyermekének életkora adta. Ha az első táboron, 1 évesen már ott volt, mint „utánfutó” és most 19 éves, akkor ez volt a 18. tábor.

Tovább...
 
Gyere el Imrehegyre! PDF Nyomtatás E-mail

gyere_el_imrehegyre_img_4439Így fogalmaztak a gyerekek tábori összefoglaló plakátjukon. Az Életház központ makettje is elkészült gyurma, tészta, csomagolópapír, valamint a szorgos kezek jóvoltából.

Sok-sok táborlakónk idén is az ország különböző pontjáról érkezett: Budapest, Baja, Albertirsa, Kiskunhalas, Dunaújváros, Kiskunmajsa, Soltvadkert, Stockholm, Kiskőrös.

Fiatalok, nagyszülők, gyermekek, családok. Kőházban és sátorban.

Tovább...
 
„Mellette vagy ellene? – Dönts még ma!” PDF Nyomtatás E-mail

Ebben a témakörben tartottunk ifjúsági hétvégét Békésen június 27–28. között. Az egész megyéből gyűltek össze fiatalok erre a hétvégére. Nagyon áldásos napunk volt azzal a témával kapcsolatban, hogy nem szabad halogatni a döntéseinket, még ma Jézus mellett kell döntenünk.

Közös ebéd és a délutáni istentisztelet után is közös program és szombatzárás volt. A szombatzárás után a tábortűz körül beszélgethettünk. Másnap egy közös kirándulással folytattuk a programot, ahol sokat játszhattunk együtt és beszélgethettünk.

K. A.

 
Missziós angol tábor Hévízen PDF Nyomtatás E-mail

misszios_angol_tabor_hevizen_103450Már több éve, hogy az első missziós céllal szervezett angol tábort lebonyolítottuk a hévízi gyülekezet falai között, de a lelkesedésünk azóta is töretlen, és a nálunk időző gyermekek és szüleik visszajelzései is ezt erősítik bennünk.

Tovább...
 
Különleges keresztség Nemesvámoson PDF Nyomtatás E-mail

kulonleges_keresztseg_nemesvamoson_2Augusztus 2-án különleges keresztségi alkalom volt Nemesvámoson. A négy leendő testvérünk: Herczeg Józsefné, Vincze Balázs, Mentes Dániel, Felhősi Bernadett a Keresztény Advent Közösségben készültek fel a keresztségre, s eközben érlelődött meg bennük a döntés, hogy a világszéles Hetednapi Adventista Egyház tagjai szeretnének lenni.

Tovább...
 
Gyülekezeti tábor, esküvő és keresztség a Budapest-Józsefvárosi körzet életében PDF Nyomtatás E-mail

  gyulekezeti_tabor_es_egyeb_hirek_-_eskuvo2015. június végén körzeti tábort szervezett közösségünk Görögországba (Sartiba). A 10 napos kiránduláson 98 fő vett részt. A tábor második napján meghitt esküvői alkalmon vettünk részt, melyen Márffy Eszter és Restás László fogadott Isten és a gyülekezet színe előtt örök hűséget egymásnak. Isten áldja meg az ifjú párt!

gyulekezeti_tabor_es_egyeb_hirek_-_keresztseg Pénteken délután három személy keresztségének lehettünk szemtanúi. Török Lia (Csepeli Gyülekezet) Horváth Renáta és Papp Soma (Józsefvárosi Gyülekezet) vágya teljesült ezen a napon, amikor szabad téren, a tengerben keresztelkedhettek meg. A keresztségi szertartást dr. Szigeti Jenő – negyedik unokáját keresztelte meg – és Szabó János lelkészek végezték. Isten áldását kívánjuk új testvéreink életére!

ó. s.

 

 
Keresztség a kertben PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_a_kertben_dsc_331920281292015. július 11-én újra kertünk fái alatt gyűlt össze kis gyülekezetünk a szombat megtartására. Az alkalom most is különleges volt, délelőtt úrvacsorát tartottunk, énekeinket az Advent Rézfúvós Kamaraegyüttes kísérte. Testvéreink látogatásának legfőbb oka azonban a délutáni keresztség volt, amelyen egy zenésztársuk, Molnár Brigitta kötött szövetséget az Úrral. Egy héttel előtte pedig Török Lia merült alá a Földközi-tengerben, hogy Krisztusban meghalva benne új életet éljen.

Szeretettel köszöntjük új testvéreinket gyülekezetünk soraiban, és egyben szeretnénk megköszönni Karancsi Ilonkának a keresztelendők felkészítést. Isten áldja meg új testvéreink életét és eljövendő szolgálatát!

Sz.V. K.

 
Keresztség a Budapest-Józsefvárosi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

keresztse769g_a_bp-jozsefvarosi_gyulekezetben2015. március végén örömünnepre gyűlt össze közösségünk. Négy személy – Farkas Annamária, Buza Timurné Évike, Restás László és Moldován István – kötött szövetséget az Úr Jézus Krisztussal. Az alámerítés szolgálatát Szabó János és Simon István lelkészek végezték. Új testvéreink életére és szolgálatára ezúton is Isten gazdag áldását kívánjuk!

ó. s.

 

 
Kirándulás a Dunakanyarban PDF Nyomtatás E-mail

kirandulas_a_dunakanyarban_img_20150621_101951Kiránduláson vett részt egyházunk Debreceni Gyülekezete 2015. június 21-én. A debreceni és környékbeli tagoknak és barátaiknak egy egész napos kimozdulásról gondoskodott gyülekezetünk egyik programszervezője – Papp Károly feleségével. Az Alföldön élő résztvevőknek kiváltképpen nagy élmény volt a Visegrádon, Dömösön és Szentendrén eltöltött néhány óra. Gyülekezetünkben bevett szokás, hogy a jó idő beköszöntével, az oktatási intézményekben szervezett osztálykirándulások után mi is útra kelünk. Ezek a kirándulások, számunkra is mindig fölérnek egy tanulmányi kirándulással. Újra és újra megerősítjük egymást abban, hogy minden alkalmat imával kell kezdeni, amikor útra kelünk.

Tovább...
 
Isten népe gyarapodott PDF Nyomtatás E-mail

Keresztség Lovasberényben

keresztseg_lovasberenyben_3Örömteli és lélekemelő volt a Lovasberényi  Gyülekezetben tartott keresztség 2015. június 13-án, délután. Tóth Kálmánné Erzsikét nagy szeretettel vette körül a testvéri közösség. Gyönyörű élénk színek jellemezték az ünnepség helyszínét: a kápolna bordó szőnyegei, kék csempés keresztelő-medencéje és a fehér virágdíszek kápráztatták el a jelenlévőket. A bevezető szolgálatok  a mennyet hozták le a földre. A kórusművek, a gyermekek zenei szolgálatai és a versek jól előkészítették lelkünket ennek az ünnepélyes eseménynek a befogadására. A Láng Ervin által tartott igehirdetés 2Kor 5:17 bátorító üzenetéről szólt: „Aki Krisztusban van új teremtés az..."

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 136 - 150 / 2151

 
 
 
Joomla Toplista