2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      
Hírek
Tartalmas boldogság ajándékba PDF Nyomtatás E-mail

be_2015_3_fbKeresztény emberekként valami többnek és jobbnak a birtokában vagyunk már itt, a földön is, s ha az örök élet ajándékát is figyelembe vesszük, akkor emberi ésszel felfoghatatlan dologról van szó. Életszemléletünknél, küldetéstudatunknál fogva pedig mindig késztetést érzünk arra, hogy mindezt másokkal is megosszuk. De hogyan? Gyakran ez a legnagyobb kérdés, hiszen a mai embert nehéz, sokszor szinte lehetetlen is elérni, szűkösek az eszközeink. Ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor be kell látnunk, hogy nekünk is egyre kevesebb az időnk, energiánk, pénzünk, hogy bármit lépjünk.

Tovább...
 
Új lehetőség – Új szakirány az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

atfKét új szakirány indítására adott be kérelmet az Adventista Teológiai Főiskola az Oktatási Hivatalba, amit 2016-ban (a jóváhagyás megérkezésétől függően februárban vagy szeptemberben) szeretnénk elindítani.

Tovább...
 
Négy gyülekezet csatlakozott Békés megyében PDF Nyomtatás E-mail

dscf44282015. szeptember 26-án Békéscsabán a TET ünnepélyes keretek között elfogadta és megerősítette azoknak a testvéreknek és gyülekezeteknek a csatlakozási szándékát, akik kifejezték, hogy szeretnének csatlakozni a Hetednapi Adventista Egyház világszéles közösségében a Magyar Unió gyülekezeteihez. Ezzel a döntéssel 4 új gyülekezet jött létre, illetve csatlakozott a TET-hez.

Tovább...
 
Kazincbarcika, PDF Nyomtatás E-mail

2015. július 5-én a Kazincbarcikai Gyülekezet is csatlakozott a magyarországi Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterületéhez 20 megkeresztelt fővel, valamint vendégeinkkel és gyermekeinkkel együtt.‬ Gyülekezetünk felvételének szolgálatát Hegyes-Horváth Géza területi elnök végezte.‬

Feketéné Trankusz Erzsébet‬

 
Miskolc „B” PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 12-én különleges és emlékezetes ünnepi istentiszteletünk volt Miskolcon a Füzes u-i gyülekezetben. Ekkor csatlakozott gyülekezetünk Isten népéhez, a Hetednapi Adventista Egyházhoz. Nagyon vártuk már ezt a napot, amikor ünnepélyesen megpecsételhetjük hitbeli döntésünket. Gyülekezetünk 63 taggal rendelkezett, ebből 41-en döntöttek a csatlakozás mellett. Ezen az ünnepen tett vallást erről a Miskolc-Szirmai szórványgyülekezet is teljes létszámával, 7 taggal.

Az egyházterületi elnök testvérünk megbízásából Czinkota András testvér végezte az igehirdetés és a felvétel szolgálatát. Eljöttek közénk örömünkben osztozni néhányan az Apáczai Csere János u-i gyülekezetből, és az Advent Rézfúvós Együttes szolgálata is gazdagította a szombatunkat. Amikor a csatlakozás hitbeli döntése megtörtént, és együtt énekeltük a 309-es éneket, többen sírtak. Bízunk abban, hogy Krisztus lesz mindvégig egyházunk fundamentuma.

Bálint György

 

 
Telkibánya PDF Nyomtatás E-mail

csatlakozok_-_telkibanya_2Örömmel tudatjuk, hogy 2015. augusztus 22-én a Telkibányai Gyülekezet 34 fővel csatlakozott a Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterületéhez. A délelőtti igehirdetést és a tagfelvételt Czinkota András testvér tartotta. Szolgálatának alapigéje Jel 21:12–14 versei voltak. A mennyei Jeruzsálemet párhuzamként, illetve előképként elénk állítva, három motívumot emelt ki: erős alapja van, magas falai és nyitott kapui. Czinkota testvér szolgálata és imája után néhány percben elmondta gondolatait Molnár Miklós, a gyülekezet újonnan csatlakozott lelkésze, és Kormos Erik, a körzet „régi” lelkipásztora is.

Örömünkben osztoztak a Sátoraljaújhelyi és a Gönci Gyülekezet tagjai is, akik teljes létszámmal eljöttek, így teljesen megtelt imaházunk. Vendég testvéreink szép ének- és vers szolgálatokkal dicsőítették Istenünket, és tették emlékezetesebbé ezt a szép napot.

Molnár Miklós

 

 
Debrecen és Bojt PDF Nyomtatás E-mail

csatlakozok_-_debrecen_es_bojt_dsc_5020A Debreceni Munkácsy Mihály utcai Gyülekezet augusztus 14-én 26 fővel örömmel csatlakozott a Hetednapi Adventista Egyházhoz. Az örömünket fokozta, hogy a Debrecen-Józsai, Balmazújvárosi, Hajdúböszörményi, Nyíregyházi Gyülekezetből is voltak jelen testvérek. Az Igét Cinkota András hirdette, a közös hitvallást pedig Szőllősi Árpád vezette.

A Bojti Gyülekezet a Debreceni Munkácsy Mihály utcai Gyülekezet szórványaként augusztus 30-án csatlakozott az egyházhoz 6 fővel. Ezen az alkalmon Hegyes-Horváth Géza hirdette az Igét és az ő vezetésével tettek közös hitvallást testvéreink.

Dankó Ferenc

 
Csatlakozó gyülekezetek bizottságainak értekezlete PDF Nyomtatás E-mail

12091216_955931677797485_653827970726466925_oOktóber 18-án a DET elnöksége tanácskozásra hívta a csatlakozó gyülekezetek bizottságait és lelkészeit. Az igei gondolatok az öröm és a misszió kapcsolatáról szóltak, majd 3 szekcióban a pénztárosok, jegyzők és a bizottság többi tagja folytatták a megbeszélést.

Missziós lehetőségek, gyülekezetek közötti együttműködés, közös kezdeményezések és sok más gyakorlati kérdés került megbeszélésre.

DET

 
Rendkívüli Egyházterületi Konferencia PDF Nyomtatás E-mail

12094910_950370618353591_7211432468875586744_o2015. október 4-én 58 gyülekezetből jöttek küldöttek és érdeklődők, akik a hivatalból küldöttekkel együtt vettek részt a Dunamelléki Egyházterület legmagasabb döntéshozó testületének munkájában. Ócsai Tamás unióelnök igei üzenete dinamikus és felemelő volt. Az öröm nemcsak a pozitív történések által kiváltott természetes reakció, hanem az Istennel való kapcsolat miatt alapértelmezett lelkiállapot lehet. Ennek alapja nem az, amit mi teszünk, hanem annak felismerése, amit Isten tesz értünk.

Tovább...
 
Egészség Expo Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

egeszseg_expo_bcsaban_13Közel fél éves előkészület előzte meg a békéscsabai Egészség Expo-t, amit a Csabagyöngye Kulturális központban tartottunk szeptember közepén. A városnak ezt a legismertebb rendezvényhelyszínét választottuk, hogy az emberek szívesen eljöjjenek – és ebben a vonatkozásban nem is csalódtunk.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 91 - 105 / 2151

 
 
 
Joomla Toplista