2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei
Generál Konferencia hírei
gcsession2010_resize


Isten kegyelme PDF Nyomtatás E-mail

john_fergusonJohn Ferguson lelkész (TED) június 28-i, hétfő reggeli áhítata

A tékozló fiú példázatát - melyet Lk 15:11-32-ben találhatunk meg - sokan a legnagyszerűbb rövid történetnek tartják, amit valaha is írtak. Nem véletlenül  gondolják így, hanem jó okkal, hiszen az egyik legmélyebb hatást gyakorolja ránk Isten kegyelmével kapcsolatban. Az apa -aki az Atyát szimbolizálja a történetben - megbocsát fiának, miután az mindent eltékozolt, amit korábban tőle kapott. Igazán megbocsátott neki, miután fia egy nagyon nehéz és kemény tapasztalaton keresztül tanulta meg az igazságot atyjáról és egyben önmagáról. Az előadó három alapigazságot emelt ki ezzel a történettel kapcsolatban:

Tovább...
 
Új titkára van a Transzeurópai Divíziónak PDF Nyomtatás E-mail

audrey_anderssonAudrey Andersson, a Svéd Gyülekezetek Uniójának jelenlegi titkárát választotta meg az a konferencia, a Transzeurópai Divízió titkárává. Elődje, Harald Wollan, a Generál Konferencia titkárságához távozik, titkári munkatársként. Audrey meghatalmazott lelkész, az első női tisztségviselő a divizíók elnökségében.

Johann E. Johannsson, TED pénztárost újraválasztotta a konferencia.

 

(őfe)

 
A teremtés: A Biblia világképe PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház az evolúcióelmélettel szemben megerősíti a teremtés bibliai leírásán alapuló meggyőződését, az élő szervezetek eredetére és az emberi fajnak egyéb létformákhoz való kapcsolatára vonatkozóan. A Hetednapi Adventista Egyház megkülönböztetett érdeklődéssel figyeli a természet intelligens tervezéséről folytatott, egyre fokozódó vitát, valamint az ezt a nézetet alátámasztó bizonyítást. Tekintettel arra, hogy a témát figyelemre méltó nyilvános érdeklődés kíséri, az egyház felhasználja ezt a lehetőséget arra, hogy kinyilvánítsa a bibliai leírásba vetett meggyőződését.

Tovább...
 
Hirdesd az igazság és kegyelem üzenetét! PDF Nyomtatás E-mail

rogelio_paquiniRogelio Paquini lelkész (Kalifornia, USA) vasárnap esti áhítata

Amikor Isten igazságáról és kegyelméről beszélünk - különösen, ha egy mondaton belül -, úgy tűnik, mintha diszharmóniát okoznánk. Ha próbálnánk megfejteni ennek az okát, talán a definíciók oldaláról lehetne megközelíteni. Az igazságot így is lehetne definiálni: azt kapom, amit megérdemlek. A kegyelmet így: sokkal többet és jobbat kapok, mint amit megérdemelnék. A két fogalom között tehát úgy tűnik, nincs teljes összhang. Az egyetlen hely, ahol ez a két fogalom találkozik, és nem oltja ki egymást, Jézus szavaiban található meg.

Tovább...
 
Magyar énekesek szolgálata Atlantában PDF Nyomtatás E-mail

8in1_1A Generál Konferencia hétfő délutáni (június 28.) ülésén szolgált az „8in1” énekegyüttes, Fekete-Borbáth Melinda vezetésével. Az énekszolgálatuk itt hallgatható meg (amatőr felvétel). Az elmúlt két nap felléptek a GK kiállítási csarnokában felállított pódiumon is két 15 perces koncerttel.

Tovább...
 
A Gyülekezeti kézikönyv módosításai PDF Nyomtatás E-mail

szavazasVasárnap (június 27.) a Gyülekezeti kézikönyv (GYK) módosításával folytatódott az egyház legfelsőbb döntéshozó testületének ülése. Nem új Gyülekezeti kézikönyv elfogadásáról van szó, hanem a régi átalakításáról. Bizonyos fejezetek, bekezdések sorrendje változik.

Tovább...
 
Futóverseny az egészségért PDF Nyomtatás E-mail

futoversenyJúnius 27-én, vasárnap, újabb figyelemfelkeltő lépés történt az egészséges életmód támogatására. Reggel 7.00-kor 330 fő gyűlt össze az atlantai Millenniumi Olimpiai Parkban, hogy részt vegyen az Adventista Futóversenyen. A verseny legfiatalabb résztvevője 8 éves volt (egy kislány), a legidősebb pedig 81 éves. Mindannyian az egészségért futottak.

Tovább...
 
TED elnök PDF Nyomtatás E-mail

 Atlanta, 12:05

A Generál Konferencia ülése, június 28-án, újraválasztotta dr. Bertil Wiklandert, a Transzeurópai Divízió elnökévé.

 
Egészséget a Coca-Cola birodalmába! PDF Nyomtatás E-mail

cocacolaatlanta A Coca-Cola birodalom fővárosa ezekben a napokban az egészséges életmódot hirdető világegyház házigazdája. Az „üdítőt” 1884-ben találta fel egy gyógyszerész, melynek összetételében megtalálható az élénkítő szert tartalmazó dél-amerikai kokalevél kivonata, ízesítőként pedig a koffeint tartalmazó kóladió. A cég italait azóta több mint 200 országban forgalmazzák.

Tovább...
 
Hirdesd, hogy Isten a Szabadító! PDF Nyomtatás E-mail

chris_obergVasárnap reggel Chris Oberg testvérnő (Észak-amerikai Divízió) nyitotta meg Isten Igéjét 2Mózes 14. fejezete alapján. Kiemelte, hogy az ebben a fejezetben található történet népszerű a héber, iszlám és keresztény kultúrkörben egyaránt, megszólítja a fiatalokat és időseket, azaz korok és népcsoportok felett áll. Talán azért van ez így, mert minden embert közelről érint Isten szabadításának különleges megtapasztalása, amely ebben a történetben különösen tetten érhető.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16 - 30 / 41

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista