2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Egészségügyi hírek
Egészségügyi hírek
A válás ekcémát okoz PDF Nyomtatás E-mail

Egy vizsgálat adatai szerint az elvált szülők kisgyermekeinél gyakran jelentkeznek ekcémás bőrpanaszok. Feltételezik, hogy a válás okozta stresszhelyzet a gyerekek immunrendszerében hoz létre változást, aminek eredményeképpen megjelennek a vörös, égető-viszkető foltok a bőrön. Azoknál a kétévesnél kisebb gyerekeknél, akiknek szülei elváltak, az ekcéma kialakulási gyakorisága több mint 3-szor nagyobb volt, mint a hasonló korú normális családban élőknél. A stressz mellett a tünetek oka az is lehet, hogy válás után a legtöbb gyerek életkörülménye is megváltozik, előfordul, hogy máshol lakik, máshogyan étkezik, esetleg ki van téve a passzív dohányzásnak. (Reuters Health 2006. december 21.)

 
Mozgással a prosztatarák ellen PDF Nyomtatás E-mail

Egy norvég tanulmány szerint a rendszeres testmozgás jelentősen csökkenti az előrehaladott prosztatarák kialakulását. Kimutatták, hogy a fizikailag aktív férfiak között 36%-kal ritkábban fordul elő olyan prosztatatarák, mely agresszíven terjed tovább és hamar halálhoz vezet. Ugyanakkor a mozgás nem csökkenti a prosztatadaganatok előfordulását. Mindebből arra következtetnek, hogy az aktív életvitel a tumor rosszindulatúságát gátolja és jelentősen csökkenti a kialakult betegség miatt bekövetkező halálozást. Ez azt is jelenti, hogy a sportos férfiak nagyobb eséllyel túlélik a prosztatarákot, mint azok, akik szeretnek lustálkodni. (Reuters Health 2006. december 25.)

 
A metamfetamin tönkre teheti az ereket PDF Nyomtatás E-mail

A metamfetamin származékok (pl. Extasy) használata rendkívül népszerű a fiatalok és a középkorúak körében, igazi party drognak számít, ami feldobja a hangulatot, felgyorsít és fokozza a mámoros örömöket. A legújabb tapasztalatok azt mutatják, hogy a már ismert káros pszichés és szívhatások mellett ezek az anyagok súlyosan károsíthatják az ereket, azon belül is a verőereket.

Tovább...
 
Videojáték sérülések PDF Nyomtatás E-mail
Talán azt gondolnánk, hogy a videojátékkal legalább az a kockázat nincs meg, hogy bármilyen fizikai sérülést okozna, de ez egyáltalán nem így van.
Tovább...
 
Szívbetegség és stroke az első számú gyilkosok PDF Nyomtatás E-mail
Amerikai statisztikák szerint még mindig a szívbetegség és a stroke szedi a legtöbb áldozatot a betegségek közül az Egyesült Államokban. Az összes halálozások 36%-ért volt felelős a szívbetegség, míg a halálesetek 20%-át stroke okozta. A jelenség magyarázatát elsősorban az életmódbeli hiányosságokban keresik. Sok az elhízott és kezeletlen magas vérnyomásos beteg, emellett egyre csökken azoknak a felnőtteknek és gyerekeknek a száma, akik naponta elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. Mindemellett a dohányzás még mindig jelentős társadalmi probléma maradt. Ezek a tényezők együttesen pedig szinte predesztinálnak a halálos kimenetelű következményekre. (HealthDay News 2006. december 28.)
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36 - 40 / 41

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista