2024.  március  19.  Kedd
Napnyugta: 17:56
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség
Lelki egészség
Szeretetből meghalni – szeretetből élni PDF Nyomtatás E-mail
„Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért. Hiszen még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk"  (Róm 5:6-8 - új prot. ford.).
Tovább...
 
Teremtés vagy evolúció? PDF Nyomtatás E-mail

Kozmikus véletlen vagy egy Alkotó terve? Világrengető összeütközés vagy hatalmi szó? Az elemek esetleges fordulatának eredménye vagy a szeretet műve? Utalás Istenre vagy a káosz megnyilatkozása? A jövőbe vetett reménység vagy a mát uraló bizonytalanság?

Tovább...
 
A nő helye PDF Nyomtatás E-mail

Kérdés:

Mi a helyzet a nőknek az egyházban betöltött szerepével? Némelyek 1Korinthus 14:34-35-re hivatkozva azt mondják, hogy a nők nem tölthetnek be vezető tisztségeket. Mit mondott Pál ebben az igeszakaszban

Ebben a részben Pál világosan kijelenti, hogy a nőknek hallgatniuk kell a gyülekezetben. Ha ezt a tiltást abszolút módon értelmezzük, mint ahogy egyesek teszik, akkor a nők alapjában véve el is tűnnének a gyülekezetből. Mivel ez a fajta értelmezés azt jelentené, hogy a nők hirdethetik ugyan az evangéliumot a barátaiknak és rokonaiknak, de amikor a gyülekezetbe mennek, nem beszélhetnek Isten jóságáról. Márpedig a Biblia nem támasztja alá, hogy az asszonyoknak így kellene viselkedniük a gyülekezetben.

Tovább...
 
A vezetői befolyás forrása PDF Nyomtatás E-mail

Életünk egy többdimenziós küzdelem színtere. Nemcsak a mindennapokban tapasztalt, sokszor emberfeletti küzdelemben kell helyt állnunk, hanem egy természetfeletti küzdelem részesei is vagyunk. Gyakran úgy érezzük, hogy a mindennapok küzdelmei is erőnk felett valók, és még nem is beszéltünk arról, hogy másokat befolyásoljunk a jóra. Lehetséges-e befolyásolni legalább a közvetlen kapcsolatunkban levőket, vagy - egy globális kultúra sodrásában - végleg elveszítjük befolyásunkat? Legtöbbször egy parányi, jelentéktelen pontnak érezzük magunkat a mai világ formálásában. Igaz ez az egyéni életünkre, de igaz a kis közösségünkre is.

Tovább...
 
Fogadd be Krisztust! PDF Nyomtatás E-mail

Ismerd meg Krisztust, és mutasd be a világnak!

Valahányszor egy erőteljes személyiség feltűnik a történelem színpadán, a róla alkotott vélemények igen eltérnek. Aki egyesek szerint felszabadító, az másoknak terrorista. Ugyanez volt a helyzet Jézus esetében is. Voltak, akiknek Ő volt a remény megtestesítője, az igaz barát. Mások viszont úgy tekintettek rá, mint egy csalóra, aki rossz hatással volt az emberekre, és akit ezért megfigyelés és ellenőrzés alatt kell tartani.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 9 / 45

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista