2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség
Lelki egészség
Az Ő csodálatos keresztje – és a mi küldetésünk PDF Nyomtatás E-mail

Küldetésünkkel kapcsolatban a kereszt egy kiemelkedő, visszatérő téma, amely végigvonul a Szentírás teljes egészén. A Biblia szemszögéből nézve úgy tekintünk a keresztre, mint az ígéret előrevetítésére, a keresztáldozat beteljesedésére és az elvégzett küldetés ünneplésére. És ahogy a Jelenések könyvéhez érünk, a kereszt (küldetésünkkel kapcsolatban) nemcsak hogy központi helyet foglal el, hanem a végidő küzdelmében a győzelem kulcsa is egyben.

Tovább...
 
A halál és a feltámadás Ura PDF Nyomtatás E-mail

Mai üzenetünk arról szól, hogy Jézusnak hatalma van a sír felett is. Ő a reménységünk, a feltámadás és az örök élet. A halál felett is Úr! Csodálatos üzenet ez mindannyiunknak, akik a világtörténelem utolsó korszakában élünk!

Tovább...
 
A természet Ura PDF Nyomtatás E-mail

Hideg, nyirkos éjszaka volt. Felhők takarták el a holdat, szél süvített a fák között. Messze lenn, a mélyben a hullámok úgy csapódtak a szikláknak, mintha barlangot akarnának vájni a kemény gránitba. Az idő is megállni látszott, amikor villám cikázott a távolban, a mennydörgést pedig inkább csak érezte az ember, mint hallotta.

Tovább...
 
Úr a betegségek felett PDF Nyomtatás E-mail
Kétségtelen, hogy a világirodalom egyik legkiemelkedőbb alakja Johann Wolfgang Goethe (1749–1832). Termékeny költői és drámaírói munkássága tette minden idők legnagyobb német írójává. Legkiemelkedőbb műve a Faust, filozofikus költemény. Élete utolsó napjaiban Goethe állítólag azt a néhány szót hagyta barátaira, ami azóta minden gondolkodó legfőbb céljává vált: „Mehr licht!" (Több világosságot!). E német kifejezés sokkal többre utal annál, mint hogy többre vágyott ebből a fizikai tényezőből. Kérésével finoman utalt a mélyebb gondolatok, magasztosabb célok, szélesebb körű cselekvés és bölcsebb életvitel utáni vágyra. Az ókori rómaiak az öregkor küszöbére érve, fizikai képességeik gyengülésével így sóhajthattak fel: „plus lux" (több világosságot!)
Tovább...
 
Úr a mennyiség felett PDF Nyomtatás E-mail
„Egy férfi éppen az iskola diákjai által gyűjtött élelmiszereket csomagolta, amit az Appalache-hegységben lakó szegényeknek akartak küldeni. Szortírozta a babot, a tejport, a zöldségkonzerveket és a húskonzerveket. Meglepődve látta, hogy az egyik gyerek nem azt adta, amit a listán kértek. Papírzacskójából mogyorókrémes szendvics, alma és egy sütemény pottyant ki. A zacskóra ákombákom betűkkel a nevét is ráírta: »Cristy - 104-es szoba.« A kislány a saját ebédjét küldte el az éhezőknek" - (David DeWitt: One Little Lunch).
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37 - 45 / 45

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista