2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Szolgálat és küldetés arrow Egészségügyi szolgálat arrow Életmód cikkek
Életmód cikkek
A málna és a szeder PDF Nyomtatás E-mail

A növénytan könyvek a málnát és a szedret közeli rokonokként tartják számon. Valóban sok hasonlóság van köztük. Kúszó cserjék erősen tüskés hajtásokkal. Sok magot tartalmazó termésük húsos, lében gazdag, édes.

Tovább...
 
Bibliai betegségek - poklosság, lepra PDF Nyomtatás E-mail

Az egyik legismertebb bibliai betegség a poklosság, amelyet több helyütt bélpoklosságnak is ír a magyar Károli fordítás. Az Ószövetség ókori görög fordítása és az Újszövetség a lepra szót használja.

Tovább...
 
Kipp-kopp elkopok… találd ki, hogy ki vagyok?! PDF Nyomtatás E-mail

A kopásos izületi betegségek, más néven arthrosisok a mozgásszervi betegségek egyik nagy csoportját képezik. Egy vagy több izületnek lassú folyamatú megbetegedése jellemzi, amelynek előterében az izületi porc károsodása, kopása áll.

Tovább...
 
A szívelégtelenség gyógyszerei PDF Nyomtatás E-mail

Magyarországon a szívbetegségek a vezető halálokok között szerepelnek. A szívproblémák miatt fellépő szívelégtelenség sok embernek teszi nehézzé az életét. Annak ellenére, hogy a baj kezelésére vannak hatékony gyógyszerek, sokan mégsem veszik komolyan szedésüket. Pedig ha van gyógyszercsoport, amelynek alkalmazásánál a pontosság fontos, akkor az a szívelégtelenségre ható szerek csoportja.

Tovább...
 
Időtlen életbölcsességek PDF Nyomtatás E-mail

A 98 éves Erzsi nénivel beszélgettünk

„Nem engem kell dicsérni, csak olyat írjon, ami a jó Atyámat magasztalja."

Ádók Jánosné, sokak Erzsi nénije, Földeák legidősebb lakója: 98 éves; két lánya már nagymama, négy unokája, tizenegy dédunokája és egy ükunokája van. Nemrégen olvashatták már egy vele készített interjút lapunkban. Ez alkalommal egy másik munkatársunk is felkereste őt, és reméljük, Önök szintén úgy vélik majd, hogy nem hiába...
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28 - 35 / 35

 
 
 
Egészségügyi szolgálat
Egészségügyi Szolgálatok Osztálya
Életmód cikkek
Túratábor
Letölthető anyagok
Joomla Toplista