2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások

Előszó

 

Az egészségügyi szolgálat egyidős az egyházzal. Úttörőink az evangélium terjesztésének jobb kezét látták ebben a munkában. Több mint 150 éves történelmünk bebizonyította, hogy igazuk volt. Nemcsak a sikerek, a világ legnagyobb protestáns egészségügyi intézményrendszerének kialakítása, az adventista életmódkutatás eredményei igazolják ezt az állítást, hanem a kudarcok is. Mivel Isten kezében kiváló eszköznek bizonyult, az egészségügyi munka mindig is Sátán támadásainak kereszttüzében volt. A legtöbb szélsőség, félreértés, türelmetlenség ezen a területen fejlődött ki. Ez a folyamat máig nem zárult le.

Az egészségügyi szolgálatokban dolgozó munkatársakat a társadalomban megjelent változások is nagy kihívások elé állítják. Egyrészt az utóbbi években a prevenciós szemlélet teret hódított. Ma egyre gyakoribb téma az, amiről évtizedekig csak az adventisták beszéltek. Másrészt a New Age előretörésével az egészségügyi mozgalmak összekapcsolódtak misztikus, önmegváltást szorgalmazó irányzatokkal.

Ezen a háttéren olyan gyülekezeti tagokra, adventista egészségügyi szakemberekre és lelkészekre van szükség, akik ismerik a választ. Meg tudják különböztetni az egészséges életmód szorgalmazását a fanatikus irányzatoktól; akik hozzá tudnak szólni a társadalomban folyó kényes vitakérdésekhez; akik a Biblia szemléletében látják az egészségőrzést.

A kézikönyv ebben kínál segítséget. Megtalálhatók benne a hetednapi adventista világszervezet hivatalos állásfoglalásai egészségügyi és szociális kérdésekben, valamint különféle tanulmányokat és segédanyagokat közöl egészségnevelők számára.

Szeretettel ajánljuk ezt a kézikönyvet lelkészeknek és gyülekezeti tagoknak, akik szeretnének tisztán látni az egészségügyi szolgálatok területén.

Ősz-Farkas Ernő az Egészségügyi Szolgálatok Osztályának vezetője


 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista