2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Szolgálat és küldetés arrow Ifjúsági szolgálat
Ifjúsági szolgálat PDF Nyomtatás E-mail

Változó világunkban a fiatalok lelki nevelésével való foglalkozás hatalmas kihívást jelent.  Mivel sorainkban is sok fiatal található, elsőrendű feladatunknak tekintjük, hogy tudatosan neveljük őket, és olyan alternatívákat kínáljunk számukra programjainkkal, amelyek által nemesebb jellemet képesek kifejleszteni, hogy értékes felnőttekké váljanak.

Ifjúsági honlap: www.ifiinfo.hu

 

A következő területeken próbálunk valami többletet nyújtani nekik, de az egyházon kívül levő fiataloknak is:

  • Szünidei Bibliatáborok: minden nyáron Szünidei Bibliatábort szervezünk 6 - 14 éves korú gyerekeknek a Balaton déli partján, Balatonlellén, illetve esetenként más városokban is, ahol a részvevők játékos formában ismerkedhetnek meg a Biblia világával. Ezeken az alkalmakon közel 100 gyerek szokott részt venni egyszerre.

  • Cserkészet: A cserkészet célja egyházunkban is a nevelés és az önnevelésre való felkészítés. Ezért minden, amit teszünk - legyen az túrázás, játék vagy éneklés - a nevelést szolgálja fizikai, szellemi, lelki téren.  Célunk az, hogy minden szempontból egészséges, széles látókörű, talpraesett fiatalokat neveljünk, akik hasznos tagjai lesznek tágabb környezetüknek.

Legfontosabb eszközeink:

  • az őrsi rendszerben megvalósuló homogén kisközösségek élete,
  • a cserkésztörvények
  • és a fogadalom önként vállalt erkölcse (összhangban a Bibliával),
  • valamint a természetben való élet (nomád táborok, portyák stb.).
Bővebb információ az adventista cserkészet honlapján kapható: www.tabortuz.hu

  • Ifjúsági táboraink: Tinédzsereinknek a nyári tábor lehetőséget nyújt a közös gondolkodásra, keresztény közösség ápolására. Választ keresünk a fiatalok önmagukkal és világnézetükkel kapcsolatos kérdéseikre. Ifjúsági táboraink sokszínű palettáján szerepel a Segít-hetek tábor is, melyben évente egy-egy város polgármesteri hivatalával együttműködve a fiatalok önkéntes munkát végeznek a városért.

  • Sporttáborok: Tíz éve minden évben sporttábort szervez egyházunk az Őrség délnyugati peremén, Szentgyörgyvölgyben. Ezeken az alkalmakon mindenki részt vehet, aki sportolni, kikapcsolódni vágyik. Minden táborban van egy-két különleges vendégünk a magyar élsportolók közül. A tábori beszélgetéseinket meghívott egyetemi tanár vezeti.

  • ÉS-napok - Ének- és Sportnapok: Teret és időt biztosítunk a fiataloknak a rendszeres testmozgás megkedvelésére, gyakorlására, valamint az éneklés által Isten dicsőítésére. Nagyszerű lehetőség ez a fiatalok közötti ismeretségek kialakulására és elmélyítésére. A programhoz kapcsolódik egy jótékonysági koncert is, amelynek révén több százezer forintos bevételekkel tudjuk segíteni az egészségügyi intézményeket. Eddigi vendégeink voltak: White Kórus, Scmidt Vera a Megasztárból, a Cotton Club Singers és a Bell's együttes.

  • Sziget fesztivál - Lelki Betérő: A Hajógyári-sziget multikulturális Civilfalujában évről évre megjelenünk lelkigondozói sátrunkkal. Sátrunkban az egyház fiatal lelkészei, teológushallgatói és szociális munkásai végzik a lelkigondozói munkát. Több száz fiatal betér sátrunkba, hogy megossza velünk problémáit, sőt vannak köztük visszatérő „betérők" is.
 
 
 
 
Ifjúsági szolgálat
Adventista fiatalok információs oldala
Adventista cserkészet
Gondolatébresztő - ifi bibliatanulmányok
Joomla Toplista