2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Országos Kórustalálkozó Budapesten
Országos Kórustalálkozó Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
Február 10-én, a Ruttkai Éva Színházban, a Mark Finley evangelizáció színhelyén került megrendezésre az Országos Kórustalálkozó. Előzőleg a békéscsabai kórustalálkozón tapasztaltuk meg a közös együtténeklés örömét, amikor egy közel száztagú összevont kórussal dicsőítettük Istent.
 
A testvérek szerették volna, ha hasonló élményben lehetne részünk ezen a szombaton is, és a Tiszavidéki Egyesített Kórus kezdeményezéséhez sorban csatlakoztak más kórusok is: a Dunamelléki Egyházterületről a Reménység Kórus (Balatonfüred, Keszthely, Nemesvámos, Veszprém körzet)  Pintér József karnagy vezetésével, az Advent Kamarakórus Viktor Zsuzsa karnagy vezetésével, a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet Kórusa Debrenti Enikő, Filep Hajnalka és Borbáth Melinda vezetésével, a Központi Kórus Nagy Imre karnagy vezetésével, az Érdi Gyülekezet Kórusa Szabó Ervin karnagy vezetésével, és az Éjféli Kiálltás Gospel Kórus Árvai Dániel karnagy vezetésével.

A délelőtti istentiszteletek alkalmával az egyes kórusok előadásában hangzottak el szolgálatok. Délután pedig sor került az Országos Egyesített Kórus első fellépésére, amikor mintegy 270 kórustag énekelt és dicsőítette Istent a gyülekezettel együtt. Úgy érezzük, hogy a közös énekek, a közös munka sokkal közelebb hozott bennünket egymáshoz, mint az elmúlt időszakban bármikor. Újra megtapasztaltuk, hogy Isten dicsőítése szép és felelősségteljes szolgálat. Sok kórus 2-3 hetes, extra próbákkal, kemény munkával tanulta meg a közös és az egyéni kórusműveket. És azért, hogy ezen az alkalmon részt vegyenek, voltak, akik hajnali 4-kor keltek, és több mint 240 km-t utaztak, hogy a reggel 8-kor kezdődő közös próbán ott tudjanak lenni.

Összességében elmondható, hogy a nehézségek és áldozatok ellenére, olyan áldásban volt részünk, amelyre sokáig emlékezni fognak a kórustagok, karnagyok, a gyülekezetek és vendégeink.


Nagy Imre, Zenei MCs

 
< Előző

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista