2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Mozgásban az Evangelizálás
Mozgásban az Evangelizálás PDF Nyomtatás E-mail
Evangelizátor-képzés a Transzeurópai Divízióban

A Transzeurópai Divízió vezetése, felismerve a szükségleteket, egy három modulból álló evangelizátor-képző alkalmat szervezett. Mintegy 80 lelkipásztor és gyülekezeti tag (Magyarországról 8 lelkész) készül arra, hogy alkalmasabb eszköz legyen Isten kezében evangelizáló sorozatok tartására. Az első alkalom tavaly októberben volt Szlovéniában, míg a befejező, harmadik pedig ez év márciusában lesz Izlandon.

A második képzési szakasznak a Budapest-Terézvárosi gyülekezet adott otthont, február 4-10. között. Mark A. Finley testvér mellett, a képzés előadói voltak: Michael Pearson testvér, a Newboldi Egyetem rektor-helyettese, Michael Hamilton testvér, a TED Szombatiskolai és Kiadói osztályának vezetője, valamint a képzés főszervezője, Kovács-Bíró János testvér, a TED Evangelizálás, Gyülekezetalapítás és Gyülekezetmegújítás osztályának vezetője.

Az esténkénti előadások nagyon gyakorlativá tették a képzést, hiszen Finley testvér folyamatosan elemezte, hogy mit, miért és hogyan tesz az előadásain.

Megkérdeztük a képzés magyar résztvevőit, hogy miként értékelik ezt a kezdeményezést, és milyen tapasztalatokat szereztek az eddigi alkalmak során:

A képzés rendkívül jó, hasznos és bátorító az evangelizációs munkához. Egyházunk legtapasztaltabb evangelizátorai, Isten Lelkétől felkent szolgái tanítanak bennünket és mondják el tapasztalataikat. Hálás vagyok Istennek, hogy a képzésben részt vehetek. Célom, hogy a tanultak hasznosítása által még alkalmasabb eszköz lehessek Isten kezében, akin keresztül „ingyenvalóvá" és elérhetővé teheti az evangéliumot minden kereső ember számára. (Bicskei Róbert)

Rám a legnagyobb hatással Mark Finley személyisége volt. Igazi profi, akit meggyőződésem, hogy Isten Lelke rendkívüli módon vezet. A nehéz bibliai tanításokat is úgy mondja el, hogy az emberek pontosan tudják, mit kell tenniük. Ez arra hívja fel a figyelmemet, hogy igazi szertettel bármit el lehet mondani a világnak, anélkül hogy idő előtt mártírrá válnánk. (Kalocsai Tamás)

A képzések, evangelizációs alkalmak, kiértékelések, párbeszédek, nemzetközi tapasztalatok együtt adják az értékét ennek a programnak. Persze mindez annyit ér, amennyit hasznosítunk belőle. Úgy látom, ha saját egyéniségünkhöz, körülményeinkhez igazítjuk a tanult dolgokat eredményesebb lesz evangelizációs szolgálatunk. (Kis István)

Olyanoktól tanulhatunk, akik számára az evangelizálás a mindennapok szolgálatát jelenti. Több éves munka van azokban a tapasztalatokban, amiket átadnak. Ha ezeket be tudjuk építeni munkánkba, elkerülhetjük azokat a buktatókat, amiken ők is biztosan keresztülmentek, ösztönösség helyett tudatosan építhetjük fel programjainkat, ügyelve a részletekre. Egyúttal érezhetjük annak a sikernek az ízét, amit egy körültekintően, tudatosan és következetesen felépített program jelent. (Simon Zsolt)

Finley testvér előadásai és képzése késztetés volt mindannyiunk számára, hogy imádsággal végezzük munkánkat, válaszoljunk a körülöttünk élők szükségleteire, és tegyük a gyülekezet céljává a lélekmentést. Fedezzük fel a kiscsoportos közösségi élet áldásait önmagunk és azok számára, akiket az Úrhoz akarunk vezetni. „Szeressük az embereket" ezzel a törékeny (fileo) emberi szeretettel, mert ha elindulsz és munkálkodsz a barátaid megmentésén, Jézus megajándékoz a szeretet (agape) isteni mértékével. Jó dolog azt tapasztalni, hogy a budapesti gyülekezetek cselekvésbe lendülnek. (Henter Barna)

 

Dr. Szilvási András

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista