2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hitéleti Konferenciák Budapesten
Hitéleti Konferenciák Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
2007. február 3-án, illetve 10-én a Budapest és környéki gyülekezetek Hitéleti Konferenciával kezdték és fejezték be a Mark Finley által tartott evangelizációs sorozatot.

Február 3-án a Ruttkai színházteremben Dr. Szilvási András, a Magyar Unió elnöke és Dr. Daniel Duda, a TED Nevelési Osztályának vezetője szolgált. Szilvási András, ApCsel 20:24 alapján közvetítette Isten üzenetét. „Nem az számít a szolgálatban, hogy téged szeressenek, hanem hogy te szeressed az embereket... Nem egy ügyet szolgálunk, hanem embereket... Akkor unalmas a keresztény élet, ha fél szívvel szolgálunk. Győzelemre úgy segíthetünk embereket, ha meggyógyított gyógyítók vagyunk, ha már megtapasztaltuk a győzelmet."

Daniel Duda 2Kir 4:1-7 alapján Isten útjáról tanított, ahogyan az emberi szükségletekről gondoskodik. „Odaszentelt életű hívők között is jöhetnek olyan próbák, amikre nem lesz megoldás. Az Istennel való szoros kapcsolat nem a problémákat oldja meg, hanem a hozzáállásunkat változtatja meg... Isten azt áldja meg, amit hozzá viszünk - az üres edényeinket is... Ha kérünk, ne kérjünk keveset. Az olaj folyása akkor áll meg, amikor nincs több üres edény. A mi hitünk az áldás mércéje."

Február 10-én az evangelizáció helyszínén Mark Finley, a Generál Konferencia világevangelizációért felelős alelnöke szolgált az ország minden részéből érkezett testvéri közösség előtt. Az igazi hit nem a sikerek útját jelenti. Hit által Ábel meghalt, Énók elragadtatott; Nóénak maradni kellett, Ábrahámnak költöznie; egyesek szenvedtek, mások megmenekültek. Az igazi hit nem az áldásokért követi Istent, hanem önmagáért, a barátságért.

Kovács-Bíró János, a TED Evangelizációs Osztályának vezetője igehirdetésében 1Pt 3:15 alapján a reménység üzenetének továbbítására bátorította a közösséget. Jézus a szívünkben elég nagy ahhoz, hogy kilátsszon. Így van esélye annak, hogy az üzenetünk megszólítson embereket.

Mindkét szombaton sokszínű zenei szolgálat fejezte ki Isten iránti hálánkat, imádatunkat: a Központi Kórus, a Csepeli és Práter utcai lánykórus, az Advent Kamara Kórus, az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus, a Gödöllői Rézfúvósok, Simon Tibor szólói, az Érdi Kórus, valamint az ország több körzetéből érkező énekesek összevont kórusa.

 

ŐFE
 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista