2024. május 16. Csütörtök
Napnyugta: 20:16
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Megkezdődött a Generál Konferencia 59. ülésszaka Atlantában PDF Nyomtatás E-mail

Megkezdődött a Hetednapi Adventista Egyház életének egyik legjelentősebb eseménye, az ötévente megrendezésre kerülő Generál Konferencia ülése. Június 23-július 3. között Atlantában zajlik az 59. Generál Konferenciai ülésszak.

atlanta_-_gc_session_2010_resize

Atlanta Georgia állam fővárosa, az állam legnagyobb városa, ugyanakkor az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő észak-amerikai városa. Közigazgatási, közlekedési, oktatási és pénzügyi központ, 1996-ban pedig itt rendezték a nyári olimpiát is. Itt található a híres üdítőipari óriás a Coca-Cola, valamint a világ legnagyobb hírtelevíziójának, a CNN-nek a központja, melynek közelében kerül megrendezésre a Generál Konferencia ülése.

A világegyházat küldöttek képviselik az ülésen. A küldöttek egy részét az egyház különböző szintjein szavazással delegálják, másik részük hivatalból küldött, az egyházi intézményeket, egyházi egységeket képviselik.

A Magyar Unió hat személyt delegálhatott az 59. Generál Konferenciai ülésre. A küldöttek egyik csapata magyarországi idő szerint kedden reggel indult útnak Atlanta felé. Már a ferihegyi reptéren a nagy családhoz tartozás érzését tapasztalhatták testvéreink, amikor találkoztak más országok küldötteivel. Reményeink szerint 23-án délután, az ülés kezdetekor már teljes létszámban jelen lesz a magyar csapat.

Atlanta és Magyarország között 6 óra az időeltolódás, június 24-én 14 órakor, amikor elkezdődik a hivatalos ülés, Magyarországon 20 óra lesz.

Az elmúlt 50 napban - május 4-től június 23-ig - a világ különböző pontjain Argentínától Zambiáig testvérek imádkoztak azért, hogy Isten áldása és vezetése kísérje az ülést.

 

Zolyomi Renáta

 
< Előző

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit!"
(Zsolt 37:4)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1724)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1719)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3086)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista