2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Újra lángra lobbant a fáklya Atlantában PDF Nyomtatás E-mail

img_5443_resizeAtlanta 1996-ban az Olimpia házigazdája volt, 2010-ben egy világszéles egyház konferenciáját köszönti a 4,1 millió lakosú város.

Pünkösdi lángok égnek a városban. A helyi egyházterület kezdeményezésére a konferenciát megelőző hat héten át 45 evangelizációs sorozatot szerveztek a helyi gyülekezetek, melynek befejező, arató részét Mark Finley vezette hatezres hallgatóság jelenlétében, a GK ülés helyszínén, a Millenniumi Olimpiai Park szomszédságában lévő Georgia Dómban. A program 500 fő keresztségével és több száz keresztségi döntéssel zárult. A munkából oroszlánrészt vállalt a Bérea nevet viselő 3800 tagú gyülekezet, amelyben május 8-án 110 fő keresztelkedett meg. Az eseményről a CNN hírtelevízió is beszámolt, melynek központja a kongresszusi terem közelében van. Ez a gyülekezet jelenleg az USA legdinamikusabban fejlődő gyülekezete, beleértve más egyházak helyi közösségeit is.

A városban 2-3 éve elkezdték az előkészületeket közösségi, szociális és egyéb segítő szolgálatokkal.

Atlanta megmozdult, tudják, látják, hogy az adventisták ellepték a belvárost. Oszlopokra szerelt bannereken olvasható, hogy a város üdvözli az 59. Generál Konferenciai ülésszak résztvevőit. Az éttermekben, büfékben plakátok hirdetik, hogy „adventista-barát", vegetáriánus menüt is kínálnak. A rendőrök, taxisok és sokan a járókelők közül is pozitívan nyilatkoznak az adventistákról és készségesen segítenek.

Lángra lobbantak a pünkösdi lángok a Georgia Dómban is. A konferenciát két hitmélyítő nap előzi meg, melynek témája a Szentlélek munkája. Szerdán délután, Angel Rodriquez, a Bibliakutató Intézet vezetője hirdette az Igét a Lélek egységéről, majd Carlton P. Byrd, a helyi Bérea gyülekezet lelkésze köszöntötte a konferenciát a Lélek olajáról szóló dinamikus igehirdetéssel. Este Morris Derek, a Floridai Forest Lake 3500 tagú gyülekezetének lelkésze a radikális imáról beszélt, melynek eredményeként a Lélek aratókat küld az érett gabonaföldekre.

A magyar delegáció minden tagja megérkezett a helyszínre.

Holnap, csütörtök délelőtt folytatódik a hitmélyítő. A GK ülés hivatalos megnyitója 14:00 órakor kezdődik.

 

(őfe)

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hanem amint meg van írva: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az ?t szeret?knek.”"
(1Kor 2:9)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1705)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1696)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3055)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista