2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Újra lángra lobbant a fáklya Atlantában
Újra lángra lobbant a fáklya Atlantában PDF Nyomtatás E-mail

img_5443_resizeAtlanta 1996-ban az Olimpia házigazdája volt, 2010-ben egy világszéles egyház konferenciáját köszönti a 4,1 millió lakosú város.

Pünkösdi lángok égnek a városban. A helyi egyházterület kezdeményezésére a konferenciát megelőző hat héten át 45 evangelizációs sorozatot szerveztek a helyi gyülekezetek, melynek befejező, arató részét Mark Finley vezette hatezres hallgatóság jelenlétében, a GK ülés helyszínén, a Millenniumi Olimpiai Park szomszédságában lévő Georgia Dómban. A program 500 fő keresztségével és több száz keresztségi döntéssel zárult. A munkából oroszlánrészt vállalt a Bérea nevet viselő 3800 tagú gyülekezet, amelyben május 8-án 110 fő keresztelkedett meg. Az eseményről a CNN hírtelevízió is beszámolt, melynek központja a kongresszusi terem közelében van. Ez a gyülekezet jelenleg az USA legdinamikusabban fejlődő gyülekezete, beleértve más egyházak helyi közösségeit is.

A városban 2-3 éve elkezdték az előkészületeket közösségi, szociális és egyéb segítő szolgálatokkal.

Atlanta megmozdult, tudják, látják, hogy az adventisták ellepték a belvárost. Oszlopokra szerelt bannereken olvasható, hogy a város üdvözli az 59. Generál Konferenciai ülésszak résztvevőit. Az éttermekben, büfékben plakátok hirdetik, hogy „adventista-barát", vegetáriánus menüt is kínálnak. A rendőrök, taxisok és sokan a járókelők közül is pozitívan nyilatkoznak az adventistákról és készségesen segítenek.

Lángra lobbantak a pünkösdi lángok a Georgia Dómban is. A konferenciát két hitmélyítő nap előzi meg, melynek témája a Szentlélek munkája. Szerdán délután, Angel Rodriquez, a Bibliakutató Intézet vezetője hirdette az Igét a Lélek egységéről, majd Carlton P. Byrd, a helyi Bérea gyülekezet lelkésze köszöntötte a konferenciát a Lélek olajáról szóló dinamikus igehirdetéssel. Este Morris Derek, a Floridai Forest Lake 3500 tagú gyülekezetének lelkésze a radikális imáról beszélt, melynek eredményeként a Lélek aratókat küld az érett gabonaföldekre.

A magyar delegáció minden tagja megérkezett a helyszínre.

Holnap, csütörtök délelőtt folytatódik a hitmélyítő. A GK ülés hivatalos megnyitója 14:00 órakor kezdődik.

 

(őfe)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista