2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Elnöki beszámoló
Elnöki beszámoló PDF Nyomtatás E-mail

jan_paulsen2Megtartotta beszámolóját a Generál Konferencia ülésén Jan Paulsen, aki a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának volt az elnöke az elmúlt időszakban.

Csodálatos érzés volt számára egy olyan egyház tagjaként élni, amely dinamikusan növekszik és erősödik. Átlagban naponta 3000 ember csatlakozik egyházunkhoz, és ha az adventista családokban élő gyermekeket is számoljuk, akkor mintegy 25 millió adventista él a világon. Ugyanakkor ez a sok új tag nagy kihívást is jelent a közösségnek. Az elmúlt 5 év egyik legnagyobb kihívása volt egyházunk számára, hogy ezt a színes, megújuló közösséget egységben lehessen tartani.

Az egységet szolgálták többek között a következő eszközök:

  • Adventista Világ. Minden hónapban nyolc adventista kiadó több mint 1,5 millió példányban adta ki ezt az adventista magazint, mely 13 nyelven, 120 országban jelent meg.
  • A „Kövesd a Bibliát!" program keretében 2 év alatt mind a 13 divízió gyülekezeteit végigjárta a 66 nyelven írt speciális Biblia, mely Isten népének a Biblia melletti elköteleződését volt hívatva szolgálni.
  • A Let's Talk nevű program azt a célt szolgálta, hogy minél több fiatal is szót kapjon az egyházban, és lehetőséget a szolgálatra.
  • A Hope Channel adventista televízió mára egy egész világot átfogó lehetőség lett, melyen keresztül az evangéliumot hirdethetjük.
  • Az Adventista Világrádió ma 25-tel több nyelven sugároz adásokat, mint 5 évvel ezelőtt, így 83 nyelven hallhatók az adások.
  • Az elmúlt 5 év alatt csaknem 10 000 gyülekezetalapító program indult el a Globál Missziós program keretében.
  • Világszerte 7500 oktatási intézmény és 600 egészségügyi intézmény segítségével szintén a Jézus által ránk bízott szolgálatot akartuk betölteni.
  • A világ 120 országában működött az ADRA, mely hathatós segítséget nyújtott a rászorulóknak.

Az első Generál Konferenciai ülés 1863-ban volt, ahol 20 küldött 3500 tagot képviselt. Mára ez a maroknyi csoport egy nagy néppé nőtt. Ez annak köszönhető, hogy szolgálatukat nem a korlátokhoz szabták, hanem a látásukhoz. Ez a mi feladatunk is a jövőben, hiszen ott van számunkra az ígéret:

„Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük, vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen" (Ef 3:20-21).

 

-it-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista