2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Egészséget a Coca-Cola birodalmába!
Egészséget a Coca-Cola birodalmába! PDF Nyomtatás E-mail

cocacolaatlanta A Coca-Cola birodalom fővárosa ezekben a napokban az egészséges életmódot hirdető világegyház házigazdája. Az „üdítőt” 1884-ben találta fel egy gyógyszerész, melynek összetételében megtalálható az élénkítő szert tartalmazó dél-amerikai kokalevél kivonata, ízesítőként pedig a koffeint tartalmazó kóladió. A cég italait azóta több mint 200 országban forgalmazzák.

A Hetednapi Adventista Egyház 1868 óta lelki üzenetének részeként hirdeti az élet és az egészség őrzését, melynek „összetételében" szerepel többek között az alkoholtól, drogoktól, dohánytermékektől és koffein tartalmú italoktól való tartózkodás, valamint az egészséges étrend, napi testedzés, pihenés, tiszta levegő, víz és lelki egyensúly. Az adventista egyház több mint 200 országban emberek millióinak nyújt gyakorlati segítséget, a világ legnagyobb protestáns egészségügyi hálózatának működtetésén keresztül.

dr._regina_m._benjamin A Generál Konferencia 59. ülésszakán is kiemelt hangsúlyt kapott az adventista egészségügyi üzenet. Vasárnap (június 27.) a konferencia vendége volt Dr. Regina M. Benjamin altengernagy, az Amerikai Egyesült Államok Népegészségügyi és Tisztiorvosi hivatalának vezetője. Beszédében utalt az adventista életmódkutatásra, amely szerint a közösséghez tartozó személyek tovább élnek. Felhívta a figyelmet a gyerekeket is veszélyeztető elhízás kockázatára. Megköszönte, hogy az Adventista Egyház partner az egészségőrző programokban, segíti a nemzeti dohányfüst-mentes életmód terjesztését, az AIDS megelőzési programokat, az alkohol, drogok, egyéb élvezeti szerek valamint a családon belüli erőszak elleni küzdelmet.

A küldöttek aláírták a mértékletességi fogadalmat. A GK vezetői kezdték a sort, példát mutatva minden adventistának. Éljük az üzenetünket, mert a világnak szüksége van hiteles emberekre, akik segíthetnek másokon! 

 

(öfe)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista