2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Hirdesd az igazság és kegyelem üzenetét!
Hirdesd az igazság és kegyelem üzenetét! PDF Nyomtatás E-mail

rogelio_paquiniRogelio Paquini lelkész (Kalifornia, USA) vasárnap esti áhítata

Amikor Isten igazságáról és kegyelméről beszélünk - különösen, ha egy mondaton belül -, úgy tűnik, mintha diszharmóniát okoznánk. Ha próbálnánk megfejteni ennek az okát, talán a definíciók oldaláról lehetne megközelíteni. Az igazságot így is lehetne definiálni: azt kapom, amit megérdemlek. A kegyelmet így: sokkal többet és jobbat kapok, mint amit megérdemelnék. A két fogalom között tehát úgy tűnik, nincs teljes összhang. Az egyetlen hely, ahol ez a két fogalom találkozik, és nem oltja ki egymást, Jézus szavaiban található meg.

Felmérések szerint Földünk lakosságának 33%-a vallja magát kereszténynek. Ezek szerint minden két nem keresztény lakosra egy keresztény bizonyságtevő jut. Ha ez így van - márpedig a felmérések szerint igen -, akkor hogyan lehetséges, hogy világunk ilyen mélyre süllyedt az igazságtalanságban?

Nagy kihívás Isten népe számára, hogy együtt és nem egymással szembe állítva hirdesse az igazság és a kegyelem csodálatos üzenetét. Hogyan teheti ezt meg? E. G. White így beszélt erről: „Jézus módszere az egyetlen igazán sikeres módja az emberek elérésének. A Megváltó elvegyült az emberek között, mint aki vágyódott, hogy segíthesse őket. Szimpátiát, megértést közvetített feléjük, szolgálta szükségleteiket, közösséget vállalt velük, majd így szólt hozzájuk: »Kövessetek engem!«". Ha szeretnénk látni Mesterünk kiváló szolgálatát, amelyben megtestesült mindaz, amiről E. G. White írt, olvassuk el Máté 14. fejezetét. Az Ige szerint, amikor Jézus értesült Keresztelő János tragikus és szörnyű haláláról, úgy döntött, hogy itt az ideje annak, hogy egyedül legyen az Ő Atyjával és tanítványaival. Amikor azonban kis hajójuk kikötött a parton, több mint ötezer ember ment hozzá (14. vers; Lk 9:11). Jézus nem küldte el ezeket az embereket, hanem szolgálta szükségleteiket, hirdette nekik Isten országát.

Ez a legfontosabb szolgálat ezen a Földön. Mennyi lehetőségtől elesünk, ha nem követjük Istent és nem hirdetjük az embereknek a kegyelem üzenetét, és nem látjuk meg az Ő igazságát! Isten választott népe vagyunk! Eljött az idő, amikor Isten megmentő üzenete hirdettetik minden népnek. Eljött annak az ideje, hogy kegyelemteljes közösségben éljük meg hitünket gyülekezeteinkben, hogy a világnak ne legyen más választása, mint meglátni Jézust rajtunk keresztül! Erre van szüksége a mi korunkban élő embereknek, jobban, mint valaha!

 

Szabó János

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista