2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Az Euro-afrikai Divízió beszámolója
Az Euro-afrikai Divízió beszámolója PDF Nyomtatás E-mail

euroafrikaiA divízió 20 országra terjed ki, és még ennél is több nyelvet beszélnek azok, akik ezen a területen laknak. Ez nagy kihívást jelent a divízió számára.

Egészség-Expokat tartottak a divízió területén mind felnőttek, mind gyermekek számára, ahol az egészséges életmód alapelveivel ismertették meg a résztvevőket. Svájcban egy nagyszabású egészségügyi konferencia került megrendezésre. Az ifjúsági osztály az 1907-ben Svájcban tartott Generál Konferencia ülésén jött létre, ennek 100. évfordulóján nagyszabású ifjúsági konferenciára került sor. A 2007-ben megrendezésre került cserkész Camporee-n több mint 2000 cserkész vett részt. Münchenben volt a Páneurópai Adventista Ifjúsági Kongresszus, melyen több mint 3500 fiatal volt jelen.

A Fridensauban lévő Adventista Egyetemen teológiát, szociális munkát, egészségügyi ismereteket lehet tanulni német és angol nyelven egyaránt.

A Családi Osztály és a Gyermekszolgálatok Osztálya az Ifjúsági Osztállyal együtt szervezte programjait. A Bibliakutató Bizottsággal együtt a házassággal kapcsolatos anyagok elkészítését helyezték munkájuk középpontjába, mely anyagokkal a lelkészek munkáját segítették.

A misszió terén nagy kihívást jelentett a divízió területén erősödő szekularizmus, illetve a különböző kultúrákból érkező nagyszámú bevándorló megjelenése, mely a közösség homogenitását csökkentette.

A divízió óriási anyagi forrásokat biztosított az elmúlt 5 évben a gyülekezeti tagok kiképzésére.

Németországban és Romániában új médiaközpont létesült az elmúlt 5 évben.

 

Tóth Sándor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista