2024. május 02. Csütörtök
Napnyugta: 19:58
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A szomszédos uniók vezetőinek látogatása Magyarországon
A szomszédos uniók vezetőinek látogatása Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
2007. február 23-25. között a Román Unió és az Észak-erdélyi Egyházterület vezetőit látta vendégül a Magyar Unió elnöksége. Teodor Hutanu unióelnök, Campianu Tataru Ioan uniópénztáros és Szász Ernő területi elnök a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben és Isaszegen szolgáltak.

„Azért jöttünk, hogy a határokat végleg leromboljuk" - mondta a román unióelnök. Erre nagy szükség van, mert több magyar adventista él határainkon túl (közel 8000 tag), mint innen. Közös kihívásaink megoldásában több lehetőség van, ha együtt dolgozunk. A hivatalos tárgyalásokon több olyan témában konkrét előterjesztések születtek, amelyek az elmúlt két év során napirenden voltak.

Image
Isaszegen
Megállapodás született az evangelizátorok szolgálatával kapcsolatban. Több erdélyi gyülekezet hazai lelkészeket szeretne meghívni előadóként. A kiadói együttműködés területén három szerződés aláírására került sor: egy keret-megállapodás már az előző évben megszületett, most pedig egyes kéziratok átadására, közös kiadványok megjelentetésére, valamint a felnőtt- és gyermek-szombatiskola fordítására vonatkozó dokumentumok készültek el. A két kiadó folyamatosan megküldi egymásnak a kiadási tervet, és ahol csak lehet, együttműködik. Az EU adta lehetőségeket mindkét fél igyekszik maximálisan kihasználni.

A romániai testvérek a média területén is szeretnének szoros együttműködést. Az engedélyek birtokában nemsokára indul az önálló tv-csatorna 24 órás adása, amelynek lesz egy magyar nyelvű blokkja is. Ebben kérik az itteni médiaközpont segítségét. A műholdas sugárzás segítségével az adásokat Európa-szerte nézni lehet majd. A tárgyalásokon szó volt a közelgő Magyar Adventista Világtalálkozón való részvételről, az egymás képzési programjain való kölcsönös részvételi lehetőségekről. Várnak egy előadót a Kolozsvári Országos Ifjúsági Konferenciára, Szabó János testvért főelőadónak hívják az országos gyülekezetalapító képzésre, valamint az angolul tudó lelkészeket az országos lelkésztovábbképzésre. 

A Magyar Unió eltökélt szándéka a kárpát-medencei magyar adventista közösség támogatásának koordinálása, a Generál Konferencia segítségével. Mivel a szomszédos országok három különböző divízióhoz tartoznak, ezért a világszervezet felé eljuttatott kezdeményezés pozitív fogadtatásra találhat.

*  *  *  *  *

2007. január 23-án a Cseh Unió elnöksége látogatott el Pécelre. A találkozót testvéreink kezdeményezték, melynek célja a Magyar Unió Pénzügyi Szabályzójának megismerése volt. A Cseh Unióban most szeretnék átalakítani a lelkészek javadalmazási rendszerét, amelyben a magyar modellt szeretnék követni. Természetesen a találkozón szó esett evangelizációs tapasztalatokról, az egyházvezetés kihívásairól, a könyvevangelista munkáról és sok más témáról, amelyben felfedezhettük, hogy közös kihívásaink vannak.



ŐFE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista