2024. május 02. Csütörtök
Napnyugta: 19:58
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Könyvajándék és jóléti munka
Könyvajándék és jóléti munka PDF Nyomtatás E-mail
Könyvajándékozás
2007. február 21-én a Dorogi Gyülekezet lelkésze és vezetője a város egyik általános iskolájának könyveket adott át, mintegy százezer forint értékben.

A könyvek összeválogatásánál többféle szempontot - a felnőttek és a gyerekek oktatási, nevelési és kulturális igényét - igyekeztek figyelembe venni az adományozók. A csomag tartalmazott Bibliákat, egészségnevelési könyveket, mesekönyveket, verses köteteket, valamint vallásos irodalmat.

Dorogi Petőfi Általános Iskola
A könyveket a dorogi Petőfi Általános Iskola igazgatója, Jászberényi Károly vette át, és örömét fejezte ki azért, hogy a helyi közösség ilyen módon támogatja az iskola oktató-nevelő munkáját.

 

* * *

 

2007. február 21-én délután a Dorogi Gyülekezet, az ADRA Adventista Szeretetszolgálat valamit egy brit segélyszervezet segélyakciót szervezett. A segélyezettek, mintegy hatvan rászoruló, ruhaneműkből és élelmiszerekből válogathatott. A rászorulók kiválasztásánál a városi Vöröskereszt munkatársa és a helyi iskolák gyermekvédelemmel foglalkozó pedagógusai voltak az adományozók segítségére.

A program folytatása volt a karácsony előtt megvalósított segélyprogramnak, ahol gyerekek és felnőttek kaptak - sokan életükben először - ajándékot.

A városi Vöröskereszt segítségével a Dorogon élő hajléktalanok is kaptak segítséget, elsősorban élelmiszert, hogy az élet, ha néhány napra is, az utcán élőknek is könnyebb legyen.

 

- okhe -
 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista