2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megszületett a kézzel írt Biblia!
Megszületett a kézzel írt Biblia! PDF Nyomtatás E-mail

biblia_leiro12010. október 30-án 45 perc alatt, közel 700 résztvevő fejből leírta az Újszövetséget Budapesten, a Golgota utcai közösségi házban.

A megnyitón köszöntötte a rendezvényen megjelenteket Ócsai Tamás unióelnök, Steinbach József püspök, a Magyar Bibliatársulat Alapítvány elnöke, illetve dr. Pecsuk Ottó főtitkár, valamint Tímár Gabriella, a Biblia Múzeum vezetője. A világegyház részéről Kovács-Bíró János, a Transzeurópai Divízió Evangelizációs osztályvezetője szólalt meg. Dr. Ősz-Farkas Ernő DET elnök bevezető gondolatai után felcsendült az „Ősi szó", az ÉKG Gospel Kórus előadásában, ami a DET honlapon egy éven át a Biblia-leíró mottóéneke volt.

(AI)

A DET elnökség közleménye:

A „Kövesd a Bibliát!" program indította el a folyamatot. 2010-ben az utazó Biblia mása 52 héten át járja végig a Dunamelléki Egyházterület 52 gyülekezetét. Az adventista világegyháznak ez a kezdeményezése új lehetőséget és indokot teremt megújítani az elkötelezettségünket Isten Igéje iránt, és emlékeztetni a helyi gyülekezeteinket, hogy a Biblia nagykövetei vagyunk.

biblia_leiro2Az egyházterületi bizottság szeretett volna a kezdeményezéshez hozzákapcsolni egy olyan eseményt, ami a fiatalokat is megmozgatja és a Bibliát közel viszi hozzájuk. Ebből született meg a Biblia-leíró gondolata. A 660 résztvevő nagy része fiatal volt, 8-80 év között, akik 2010. október 30-án emlékezetből, 45 perc alatt írták le az Újszövetséget. Megható volt látni a 8 éves „versenyzőket", akik alig tanultak meg tollat forgatni, de gyöngybetűkkel írtak tele több mint egy oldalt. Volt olyan idős résztvevő is, aki nagyítót használva írt, nem is beszélve a Braille-írásban született szakaszról, ami igazi különlegessége a kézzel írt könyvnek.

A fiatalokat nagymértékben motiválta a jutalom MP4 lejátszó is, amire gyárilag felkerült a hangzó Biblia, új fordításban. Új utakat kell találnunk, amivel megnyerjük a fiatalokat Isten Igéje számára. A kísérlet sikerült, beneveztek, és kitűnően teljesítették a feladatot. A kézzel írt Bibliát a Magyar Biblia Múzeumnak ajánljuk fel.

A rendezvény másik célja volt egyházon kívül is megszólalni és felhívni a figyelmet a Bibliára. Jó lehetőséget biztosított a dátum is, mert összekapcsolhattuk a reformáció emlékünnepével. Az eseményről közleményt adott ki az MTI, a Független Hírügynökség, beszámolt róla a Magyar Hírlap, az ORIGO hírportál, a Bors országos napilap, az InfoRádió, a Neo FM Rádió, a DigiTV, a Kontakt Rádió, helyi kábel TV-k, Speranta TV, szabadkai rádió... Az MTV1 vallásos műsora számára a REK készít egy összeállítást.

A Magyar Bibliatársulat jelenléte, amely a hangzó Bibliát ingyen biztosította a jutalom készülékekhez, megerősítette a rendezvénynek azt az üzenetét, hogy a keresztény közösségeknek jobban oda kell figyelniük a fiatalokra.

A program abban is élményt nyújtott, ahogy az egyház különböző egységei összefogtak a megvalósítás folyamatában (unióelnökség, az unió Ifjúsági Osztálya, REK, BLI, DET) és szép példát mutatattak a közös fellépés hatékonyságáról. Megható volt megtapasztalni annak a mintegy 100 önkéntesnek az odaadó segítségét, akik a szombaton megjelent 1400 résztvevő kiszolgálását biztosították. Ezúton is köszönjük mindenkinek az önzetlen és nagylelkű segítséget. Köszönjük azoknak is, akik vállalták a Biblia-leírást, és ilyen módon tettek bizonyságot a Szentírás iránti szeretetükről.

Mivel Magyarországon először valósult meg ilyen kezdeményezés keresztény egyházban, a résztvevők történelmet írtak. Reméljük, nemcsak az esemény emléke és az MP4 lejátszók maradnak meg, hanem a szívekbe elrejtett Ige is, ami elvégzi a maga munkáját - azokban is, akik most, a program kapcsán kerültek először kapcsolatba a Bibliával és az Adventista Egyházzal.

(DET)

 

A Zuglói Gyülekezet szolgálatában az online közvetítés lehetővé tette a határon túli testvéreknek is, hogy bekapcsolódjanak az ünnepbe. Megtekinthető felvételről:

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista