2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány nyári táborai
A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány nyári táborai PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

naposoldallogoA Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány az idén négy tábort szervezett sérülteknek, és két integrált táborban volt jelen a fogyatékossággal élő emberekkel és segítőikkel. Az idei nyáron 192 fő számára tudtunk helyet biztosítani számukra is elérhető áron.

A táborok közül kiemelnénk, hogy negyedik alkalommal vehettünk részt a július 18-24-ig Sátoraljaújhelyen megrendezésre került „Találkozás Jézussal" táborban. A mi kis csapatunk (súlyosan és halmozottan fogyatékkal élő fiatalok és kísérőik) 37 fővel volt jelen a rendezvényen, melynek összlétszáma 350 fő volt.

Köszönjük mindenkinek, aki imádkozott azért, hogy minél több nehéz anyagi körülmények között élő sérült társunk velünk táborozhasson. Imáink meghallgatásra találtak: a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány pályázatán 300 000 forintot nyertünk, így sokan féláron és ingyen is el tudtak jönni. A terület, T. J. Alapítvány 3-3 segítő költségét fedezte, mert a pályázat azt nem támogatta. Két társunk részvételi díjának felét egy kedves testvér állta. Ezúton is köszönjük a támogatásukat!

A résztvevőink főként intézetekből érkeztek az ország különböző pontjairól. Nagyon ki voltak éhezve a szeretetre, melyet a táborban meg is kaphattak, hiszen a többi táborlakó nagy empátiával fordult felénk. A sok színes program és a szekciók hozzásegítettek bennünket, hogy igazi találkozás legyen Jézussal. Az élménybeszámolók alapján a legnagyobb sikert a Láthatatlan Színház, a Palánta Bábcsoport műsora, az egészségügyi előadások és a közös éneklések aratták. Voltak olyan résztvevőink, akik minden reggel felmentek az imasátorba, hogy beszélgessenek Jézussal. A keresztség is nagy hatással volt a fiataljainkra; a felhívásra a csapatunkból sokan kimentek és együtt imádkoztak.  Az élményprogramok is nagy sikert arattak, pl. a strand, bobozás, libegőzés.

Ez az egy hét sokaknak életre szóló élményt jelentett. Sok új kapcsolat született és a régiek megerősödtek. Az intézetből érkezett „gyerekek" megtapasztalhatták, hogy milyen lehet egy szeretetteljes, családias légkörben élni. B. Balázs - aki azon kevesek közé tartozik, aki családból érkezett - úgy nyilatkozott, hogy mindig azt hitte, hogy családból csak egy lehet, de most már tudja, hogy ez a közösség a második családja.

A tábori együttlét nemcsak a mi csoportunknak volt hasznos, hanem ép társaink számára is, mert megtapasztalhatták a fogyatékossággal élők különleges világát, akik az állapotuk és a körülményeik ellenére nagyon vidámak, hálásak és a legkisebb szeretetet is ezerszeresen viszonozzák.

Végül szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a tábor létrejöhessen, és ezáltal egy felejthetetlen hetet tölthettünk együtt, amikor sokan közelebb kerülhettek Istenünkhöz. (A táborban készült képeket megtekinthetitek a honlapunkon:  www.naposoldal.org)

 

Takács Kata

naposoldal



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista