2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány nyári táborai
A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány nyári táborai PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
 

2009-ben a szolnoki táborban, strandolás közben ismerkedtem meg mozgássérült barátnőmmel, Csillával. Semmit nem tettem annak érdekében, hogy barátom legyen, csak amíg segítőjének más foglalatossága volt, én elbeszélgettem vele, hogy ne maradjon magára. Ez az apró gesztus elég volt ahhoz, hogy barátjává fogadjon! E rövid idő alatt döbbenten tapasztaltam meg, milyen ép lélekkel rendelkeznek a mozgássérült emberek, és kissé elszégyelltem magam!

A tábor után nagyon ritkán telefonon és sms-ben tartottuk a kapcsolatot. Nem tettem meg minden tőlem telhetőt a barátság érdekében, egészséges ELFOGLALT emberként éltem a hétköznapjaimat. Két év telt el így. Hasonló esetekben ismerőseim már rég elfelejtettek vagy megsértődtek, mondván túl elfoglalt vagyok számukra. Csilla esetében nem ez történt!

A 2011-es Találkozás Jézussal Táborban ismételten részt vettünk mindketten. Csilla örömkönnyekkel a szeme sarkában, NAGY ölelésre tárta ki karjait, és amikor kicsattanó boldogságtól a keblére szorított, fülembe súgta: „Sokat imádkoztam Istenhez, hogy itt találkozhassunk."

Ebben a pillanatban, eddig még soha nem tapasztalt leckét kaptam az agapé szeretetről! Semmit sem tettem..., mégis őszintén vágyott velem találkozni, jelenlétem puszta ténye olyan örömöt okozott barátnőmnek, és olyan tiszta, önzetlen szeretettel halmozott el, hogy megértettem, mi a különbség az egészséges és mozgássérült emberek között.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan" - írja Exupery. Mi, szerencsés helyzetünkből adódóan olyan elfoglaltak vagyunk, hogy nem érünk rá a „szívünkkel látni", a körülményeket vizsgáljuk, a külsőt, a hovatartozást, netán az elmúlt időszakot, de ők, akik a helyzetükből adódóan „ráérnek" nemesíteni a lelküket, csak az igazán lényegeset látják! Tiszták és önzetlenül szeretnek, mint Jézus!

Testvérem, ha akarod érteni és meg akarod tanulni, mit jelent az agapé szeretet, mielőbb kössél barátságot egy mozgássérült emberrel! Külsőre másak, de a szívük, a jellemük az elméjük sokkal tisztább és kifinomultabb, mint azt gondolnánk. Az ilyenekre mondja Jézus: „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa" (Mk 10:14).

Nekem van még mit tanulni Csillától! Hálás vagyok az Úrnak, hogy Csilla a barátjának választott!

 

Fazakas Judit



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista