2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Tartsd a gyertyát, szükség van rád!”
„Tartsd a gyertyát, szükség van rád!” PDF Nyomtatás E-mail

alapitas22011. fontos fordulópont lett a péceli közösség életében. Szinte pontosan hat évvel korábban, 2005. október 15-én, szombaton jött össze először néhány péceli adventista család - Árvai Pálma gyülekezetalapító úttörő-misszionárius vezetésével -, hogy egy új gyülekezet alapításáról álmodjon. Azóta sok minden történt, és a csoportunk munkája nyomán, mind az egyház és a főiskola, mind pedig a helyi közösség ismert lett a városban. Koncertek, kiállítások, bibliai szabadegyetemi sorozatok, napközis táborok, segélyakciók és utcai megmozdulások gyakran hívták fel a figyelmet, hogy van egy kis közösség, amely Pécel város javáért dolgozik. A közösség megbecsült helyet kapott a város életében.

alapitas4Október 8-án, délután, a dr. Ősz-Farkas Ernő egyházterületi elnök által vezetett alkalmon megalakult a Péceli Gyülekezet. A gyülekezet alapító taglétszáma 21 fő, de az istentiszteleti alkalmainkon legtöbbször legalább kétszer annyian vesznek részt. A megható istentiszteleten velünk együtt ünnepeltek többen a barátaink és a családtagjaink közül is, akik a pártoló tagok plakettjének aláírásával - kivétel nélkül - mindnyájan kifejezték, hogy szeretnének csatlakozni a gyülekezethez.

Ősz-Farkas Ernő igei gondolatai után, a gyülekezet lelkésze, Szilvási András, röviden emlékeztetett a megtett útra és azokra az alapvető bibliai tanításokra, amelyek eddig is meghatározták a közösség életét. Szólt arról is, hogy a közösség sajátos jellegzetességét az adja meg a magyarországi gyülekezetek között, hogy három fontos értéket különösen nagy becsben tart és ápol: 1) Értékesnek tartjuk a körülöttünk élő embereket, és szeretettel igyekszünk elérni őket; 2) Megkülönböztetett figyelmet fordítunk a felnövekvő generációra; és 3) Imádatközpontú, örömteli, családias istentiszteleteket tartunk. Ezeknek az értékeknek a további őrzésére szólított fel.

alapitas3Az ünnepélyes aláírás közben együtt énekeltük:

Hordozd a gyertyát, lángoljon benned,
Annyian várják, oly sok szív fáj.
Törd át az éjjelt, hadd lássák fényed
Tartsd a gyertyát, szükség van rád
Óvd a lángját, szükség van rád.

Az új gyülekezet megválasztotta a tisztviselőit is. A gyülekezet vezetője Szilvási Ágota lett.

Abban a reményben lépünk a gyülekezet életének újabb szakaszába, hogy még nagyobb odaszentelődéssel és kitartással fogjuk hordozni a gyertyát, utat mutatva Krisztushoz.

 

(PAK)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista