2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kárpátaljai magyarok találkozója
Kárpátaljai magyarok találkozója PDF Nyomtatás E-mail

karpatalja_dsc040022011. szeptember 17-én, szombaton gyűltek össze Kárpátaljáról és Magyarországról gyülekezeti tagok és vendégek immár 6. alkalommal a magyarok találkozójára, Beregszászon.

Horváth Pál lelkipásztor köszöntötte a több mint 400 fős népes gyülekezetet. A szombatiskola szolgálatát Farkas Győző beregszászi lelkész végezte. A délelőtti istentisztelet előtt a Nyugat-ukrajnai Egyházterület elnöke, Alexander Ivanovics Antonyuk testvér köszöntötte az egybegyűlteket, és Pircsák Illés nyugalmazott lelkész testvér végezte a fordítás szolgálatát. A délelőtti istentiszteleten a Tiszavidéki Egyházterület elnöke, Hegyes-Horváth Géza hirdette Isten Igéjét, melyben kiemelte az egyház küldetése betöltésének fontosságát.

karpatalja_dsc04007Számos résztvevő emelte az istentisztelet színvonalát szolgálatával. A beregszászi tinik, Ánya és Tánya, a csongori fiatalok, Patrícia és Oxána, valamint a munkácsi Emánuel kórus énekszolgálattal, a lembergi Bandura zenekar és a Fehérgyarmati Rézfúvós zenekar pedig színvonalas hangszeres szolgálatukkal dicsőítették Istent. Továbbá, az idősebb korosztályt képviselte Vandulek Péter vers- és Szabó János énekszolgálata.

Magyar fiatalokból álló missziós csoport számolt be Kárpátalján végzett missziómunkájukról, és gyakorlati tanácsokkal is szolgáltak. E kis csoport, melyet Buj Tamás támogat, egészségügyi és könyvterjesztő munkát végezve mintegy 600 ember szólított meg az utcákon.

karpatalja_dsc04013A délutáni igeszolgálatot Pócsi László nyugdíjas lelkipásztor végezte, kihangsúlyozva Isten országa polgárjogának feltételeit: megtérés, újjászületés és missziómunka végzése.

Megható pillanat volt, amikor Magyar András testvér üdvözölte a jelenlévőket, aki megrokkant egészségi állapota ellenére ma is kezdeményezője és megvalósítója e konferenciáknak.

Végezetül ellátogattunk, mintegy zarándokutat téve, a Nagyberegen öt éve épülő imaház megtekintésére. Örömmel vettük tudomásul, hogy az ácsmunkálatokat már elvégezték, a szakipari munkákra azonban még várunk önkéntes adományokat. Ezért ezúton is kérjük a magyarországi testvéreket, hogy adományaikkal támogassák ennek az imaháznak a befejezését.

 

Farkas Győző

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista