2024.  február  22.  Csütörtök
Napnyugta: 17:18
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Meghitt hangulatú imaházszentelés Győrött
Meghitt hangulatú imaházszentelés Győrött PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

Imaházszentelés Győrben

imahazszenteles_gyorben_sam_1706A Győri Gyülekezetnek van egy régebbi és egy „újkori" történelme. A múlt század tízes éveinek végén indult meg a misszió a városban és 1924-ben alakult az első gyülekezet. Pontosan nyolcvan évre ezután, 2004 októberében vásároltuk meg azt az épületet, amely most otthont ad a hetednapi adventista közösségnek. Hála az Úrnak, hogy a nyolcvanas évek végén újraindult városi misszió következtében szaporodni kezdett a kis sejt, a gyülekezet növekedésnek indult. 2004 előtt majdnem tíz esztendővel már keresték a testvérek azt a helyet, amely saját tulajdonunk lehet, és már akkor eladó volt a jelenlegi ingatlan. A testvéreknek nagyon tetszett, de pénz nem volt rá. Ma úgy gondolja a Győri Gyülekezet, hogy Isten megőrizte nekünk. Az imaház nagyon nyugodt, jó környezetben van. Árnyas fák veszik körül az épületet. Az első átalakítások és rendbetétel után, 2005 tavaszán történt meg a birtokbavétel. Szép, örömteli szertartás keretében az akkori területi elnök és titkár testvér jelenlétével és vezetésével vehette birtokba a gyülekezet tagsága. Sajnos hosszú ideig még adósság terhelte, de már használhattuk, hívogathattunk vendégeket a kifejezetten kultúrált környezetbe.

Idén nyáron ismét nagy munkálatok történtek: a rossz cserepek helyett teljes tetőfelújítással, szépen fedett imaházunk lett. Az egész épület új festést kapott, és egy gyönyörűen lekövezett udvar várja ma az imádkozás helyére érkezőket.

A rendkívül magas anyagi ráfordítást sem a gyülekezet, és jelenlegi helyzetében az egyházterület sem tudta volna teljes egészében megadni. Hálásan köszönjük egy magát megnevezni nem kívánó jólelkű adományozónak, hogy nagy összeget biztosított ezekre a munkálatokra. A munkálatokat Andresin Károly testvérünk vezette, nagy hozzáértéssel és odaadással. Köszönet mind neki, mind kedves feleségének.

A teljesen újjávarázsolt, és most már adósságmentes gyülekezet felszentelésére 2011. október 15-én került sor. A gyülekezet örömében osztoztak a soproni testvérek és a szombathelyi misszió lelkes vezetői is.

A Dunamelléki Egyházterület részéről a terület elnöke, dr. Ősz-Farkas Ernő és a pénztáros, dr. Deák Judit testvérek voltak jelen, valamint az egyházterületi bizottság két tagja is: Deckelmann-né Liebhardt Éva és Baktai Melinda. Az igehirdetés szolgálatát dr. Ősz-Farkas Ernő testvér végezte. A felszentelési fogadalmat az egyházterület két tisztségviselője vezette. A gyülekezet fogadalomtételét vendégeink meghatódva hallgatták. Kalocsai Tamás, a Győri Gyülekezet felszentelt lelkésze mondott köszönetet a munkákért és a meghozott áldozatért, és ő vezette az egész napi istentiszteletet.

A szeretetvendégség után, 14 órakor folytattuk az istentiszteletet Egerváriné Kökényes Zsuzsa igehirdetésével.

A meghitt és nagyon jó légkörű felszentelési ünnepélyen mindenek előtt hálát mondtunk az Úrnak minden jóért, amit elvehettük tőle ez alkalommal is.

 

E. Kökényes Zsuzsa 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista