2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segítség – szükséges?
Segítség – szükséges? PDF Nyomtatás E-mail

Felelet a kétkedőknek

adra_segelyezes_gyomronMa, amikor lépten-nyomon használtruha kereskedések akcióiba botlunk, azt hihetnénk, hogy nincs szükség ingyenes ruhaosztásra. Amikor legutóbb ADRA ruha- és élelmiszerosztást tartottunk Gyömrőn szeptember 25-én, megbizonyosodtunk róla, hogy egyre nagyobb szükség van rá. Már nyitás előtt fél órával gyülekezni kezdtek az emberek. Kilenc órakor egy kisebb tömeg zúdult be a gyülekezet kapuján. Megtelt az alagsori helyiségünk, és vendégeink élénk válogatásba kezdtek.

A meghívandók körét a helyi családsegítő központtal karöltve alakítjuk ki, igyekezve az inkább rászorulókat kiválasztani. Nem ugyanazokat hívjuk minden alkalommal, más nehéz helyzetűeknek is szeretnénk segíteni, és több a rászoruló, mint a szétosztandó javak mennyisége.

Nagyon fontosnak érezzük a kialakult kapcsolatot: a legtöbb családot már jól ismerjük, mintha egy család volnánk. Az egyik ilyen családtagunkkal például akkor ismerkedtünk meg, amikor nagy szükséget szenvedett, írt négy-öt segélyszervezetnek, köztük a miénknek is. Csupán az ADRA válaszolt neki. Úgy látjuk, hogy az anyagi javak mellett vagy - ha azok nincsenek - helyett az együttérzés is nagy segítséget jelent nekik lelkileg.

Vendégeink többsége többgyermekes család. Legutóbb sok gyermekruha volt, ami nagy segítséget jelentett részükre. Jó volt látni az örömüket, ahogyan több megfelelő ruhát találtak gyermekeiknek. Volt egy kismama, aki mostanában várja gyermekét és még nem volt bébi hordozója. Nem véletlenül hoztunk ki egyet a szállítmánnyal.

Hogyan tudunk majd segíteni rajtuk, ha nem lesz raktára az ADRÁ-nak? Akkor nem fogadhatnak szállítmányokat és leáll a segélyezés. Pedig nem szűnik a szegénység, most is jelen van éppúgy, mint öt-tíz vagy húsz évvel ezelőtt. Sőt, talán növekvő tendenciát mutat, ahogyan mi itt érzékeljük. Annak a negyven családnak, akik között szétosztottunk 200 kg ruhát, 1 karton cipőt, 200 pár új zoknit és 360 darab kis és nagy konzervet vegyesen (bab rebarbara, vegyes zöldség, lekvárok, paradicsomleves), valamint 15 csomag tésztát és 30 csomag müzlit, valóban szükségük volt ezekre a javakra. Valószínűleg a jövőben is szükségük lesz rá, a többi olyan család mellett, akik még nem, vagy korábban jártak nálunk.

Bízunk Istenünk gondviselésében, hogy megteremti ennek a nagyon fontos intézményünknek a működési feltételeit.

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista