2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A nagy találkozás, 50 év után
A nagy találkozás, 50 év után PDF Nyomtatás E-mail

a_nagy_talalkozas_026„Minden te útjaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útjaidat" (Péld 3:6).

A 2011. november 12-i szombatnap kétszeresen is különös ajándékot hozott a Vasi Misszió szombathelyi tagjainak életébe. Ezen a napon ugyanis 50 év elteltével újra találkozott Kis-Szakály Egon (Szombathely) és Gyürüsi Jenő (Seregélyes).

Érdekesen alakult a találkozás létrejötte is. Szilvási Csaba lelkészünk Kis-Szakály Egonnál tett egyik látogatása alkalmával fényképeket nézegetett. Majd Egon általános iskolai ballagási tablóján felismerte Gyürüsi Jenőt, akit már régóta ismert a Székesfehérvári Gyülekezetből. Telefonon azonnal megkérdezték, hogy ki volt az osztályfőnöke. Kiderült, hogy Szombathelyen együtt járták az általános iskola 7-8. osztályát. A meglepetés és a csodálkozás örömteli élménye után Szilvási testvér megszervezte a két volt osztálytárs találkozóját.

a_nagy_talalkozas_029Gyürüsi Jenő 1965-ben került el Vas megyéből, és technikus lett. Majd húsz éve adventista, és tíz év után elvégezte a teológiát is. Ma ő hirdette Isten Igéjét. Kis-Szakály Egon Szombathelyen maradt, a rendőr iskolát vezette. Négy éve keresztelkedett meg. Gyülekezetünk lelkes tagja. Ma már mindketten nyugdíjasok, és Jézus Krisztusba vetett hitben élnek szeretteik körében. 50 év után meghatódva, újra együtt ültek egy szombatiskolapadban. Így adott nekünk is ez a szombatnap és a két testvér találkozásának felejthetetlen élménye kétszeres örömet!

Szerető, gondoskodó Istenünk vezetését kívánjuk további életükre!

 

Mándli Éva

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista