2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A nagy visszatérés
A nagy visszatérés PDF Nyomtatás E-mail

ÉS Napok 2011

img_0250 Péntek reggel már nagyon sokan vártuk, hogy kicsengessenek az utolsó óráról vagy, hogy vége legyen a munkaidőnek, hiszen aznap délután kezdődött az ÉS Napok - A nagy visszatérés. Az Ének és Sport Napok 1999-ben indult Debrecenből, időközben az egyház őszi országos ifjúsági találkozójává nőtte ki magát, és idén újból Debrecenben került megrendezésre.

2011. október 28-án, péntek este az Illés napjai című énekkel kezdődött a nyitó alkalom, hiszen a program lényeges része a közös ének, amikor az áhítatokon együtt dicsőíthetjük Istent. Azok, akik ennél is többet szerettek volna énekelni, a sporttal párhuzamosan megtehették ezt az „Öröméneklés" szekcióban, ahol az énekes-zenész csapattal együtt gyakorolhattak és tanulhattak új énekeket.

img_0295A reggeli és esti áhítatok előadója Paul Tompkins, a TED Ifjúsági Osztályának vezetője, a hétvége témája pedig a „Nagy visszatérés" volt. Sok sportoló, híres ember próbált már visszatérni, de egy Valakit tudunk, aki biztosan vissza fog jönni: Jézus Krisztus. Több száz fiatal döntött úgy, hogy Krisztus nagykövete akar lenni.

Szombat este egy különleges keresztségi istentiszteleten vehettünk részt. Restás Dávid a barátaival és testvéreivel körülvett medencében adta át életet Jézusnak. Mielőtt édesapja - Restás László lelkész - megkeresztelte, Dávid elmondta, milyen nehézségek, kérdések, különleges missziós tapasztalatok vezettek döntéséhez. Miután az alámerítés után megszárítkozva visszatért, egy tortával köszöntöttük új születésnapja alkalmából, és a több száz résztvevő könyvvé fűzött jókívánságai várták.

Az ÉS Napokon aktívan is kivehettük részünket a segítségnyújtásban és a misszióban. A szombat délutáni városi programon csapatokban, a város különböző pontjait felkeresve kellett bibliai és kreatív feladatokat megoldani. Egy másik csoport kérdőívekkel járta az utcákat, és munkájuk eredményeként a járókelők közül 56-an mondták azt, hogy jobban meg szeretnék ismerni a Bibliát bibliatanulmányok segítségével. Fizikai segítségnyújtásra is lehetőség volt. A véradóállomással együttműködve vért is lehetett adni, emellett egészségügyi szűrővizsgálatokkal igyekeztünk az emberek figyelmét felhívni az egészséges életmódra, eközben pedig a kicsik gyermekfoglalkozáson vehettek részt.

img_1044Vasárnap este a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület javára a 8in1 Singers és a Rushing Water Quartet adott segélykoncertet, közben Ócsai Tamás unióelnök mondott néhány igei gondolatot. Az egyesület nagyra értékelte a gesztust, hiszen ez volt az első javukra rendezett segélykoncert, és visszajelzésük alapján a befolyt összeget - a biztonságosabb mentést lehetővé tevő - védősisakok vásárlására fordítják.

Az ÉS Napokat sokan a közös sportolás - a bajnokságok és az örömsport miatt várják. Idén két helyszínen több idő jutott mindkét igény teljesítésére. A foci, röpi, floorball bajnokságra összesen 30 csapat jelentkezett, de az örömsportolás alatt kosarazni és pingpongozni is lehetett, így megtalálták a helyüket azok is, akik csak a játék öröméért akartak sportolni. Akik pedig csak beszélgetni szerettek volna, vagy elfáradtak, leülhettek a „Galaktikus Teaházba" egy forró tea mellé, vasárnap délután pedig a „Kalandtúra Jézussal" című programon is részt vehettek.

img_1472A program végén leadtuk a portán a szobakulcsot, visszahordtuk a székeket a termekbe, lejátszottuk a döntőket, megkaptuk az úti csomagokat, végül elbúcsúztunk a régi és az új barátoktól, ismerősöktől. És azt hiszem, mindenki vitt magával valamit. Ha szilveszterkor nem, akkor találkozunk a Tavaszi Ifin - várunk Titeket is, akik még nem voltatok. Addig is megoszthatjátok élményeiteket, tapasztalataitokat az ifiinfó-n [ifiinfo.hu vagy fb.me/ifiinfo], közben pedig legyünk Krisztus nagykövetei, és várjuk együtt Őt!

 

úMoki

 

Egy biztos képforrás: https://picasaweb.google.com/petermolino/ESNapok

 

fotó: Molcsányi Péter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista