2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!”
„Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!” PDF Nyomtatás E-mail

det_kepviselogyules_-_2011_img_29852011. október 23-án az egyházterület alkotmányával összhangban megrendezésre került az egyházterület képviselőgyűlése, melyen 90 gyülekezeti tisztségviselő, lelkész és területi bizottsági tag vett részt.

A XVII. Egyházterületi konferencia vezérfonala a hála volt. Az azóta eltelt időszakról sem emlékezhetünk meg anélkül, hogy a hálánkat kifejeznénk mindazért, amit Istentől kaptunk, ahogy ezt Pál is megfogalmazza: „...mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!" (2Kor 9:14-15).

A Magyar Unió képviseletében jelen volt Ócsai Tamás, az unió elnöke, aki a kezdő áhítatot tartotta, és Tóth Sándor uniótitkár. Az áhítatot követően az egyházterület elnöksége beszámolót tartott a 2011. április-2011. szeptember 30. között eltelt időben az egyházterületen folyó munkáról. A pénztárosi és titkári beszámolók rövidek voltak, hiszen egy féléves időszakról szóltak. Az elnöki „beszámoló" pedig rendhagyó módon nem a múltról, hanem a jövőről, a Jézus7 missziós „kalandról" szólt. Arról, hogy mi történik az október 22-én elindult hathetes megújulási sorozat óta, hogyan készül a közösség a november 15-én megjelenő 170 Jézus7 óriásplakát fogadására. Arról, hogy több mint 50 helyszínen magasra emeljük Jézust, mert mikor Isten Fia, kétezer évvel ezelőtt itt járt közöttünk, azt mondta: „Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket" (Jn 12:32). „Hitvalló keresztények közül az adventistáknak kell elől járniuk abban, hogy Krisztust felmagasztalják a világ előtt" (E. G. White: Gospel Workers. 1915, 156. o.). Bemutatásra kerültek azok az eszközök, melyek segítik a közösség tagjait abban, hogy személyesen hívják meg ismerőseiket az előadásokra: könyvjelző, kártyanaptár, könyv, meghívók és a www.Jézus7.hu weblap, melyet részletesen és szemléletesen bemutatott az egyházterület elnöke.

det_kepviselogyules_-_2011_img_2989A fent jelezett hat hónap alatt 58 fő csatlakozott az egyházhoz, melyből 50 személy keresztség, 8 pedig hitvallás által. Ennek eredményeként enyhe növekedés mutatkozik (12 fő) az összlétszámban is, annak ellenére, hogy folytatódott a korábban megkezdett tagrevízió.

A pénztáros jelentésében többek között elhangzott: „Misszióra 2011. évben augusztus hónap végéig 26,6 millió Ft-ot fordítottunk. Ezen belül a gyülekezetek missziómunkájának támogatására 15,4 millió forintot adtunk." A nem tizedbevételek reális értékelése mellett: „2011-ben folytatódott a nem tizedadakozás évről évre lassú csökkenő tendenciája. A kamatbevételek felfelé ívelése is megtorpant, sőt a bankszférát sújtó válság következtében vissza is esett." A hála kell, hogy legyen a fő „motívum" úgy a tizedbevételekért, mint a nem tizedalapból a gyülekezeti felújításokra felhasznált 7,6 millió Ft-ért is. Hála először Istennek, majd azoknak a hűséges testvéreknek, akik felajánlották Istennek adományaikat és hűségesek voltak a tized kérdésében is. Elmondhatjuk mi is a Zsidókhoz írt levél szerzőjével együtt: „Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel" (Zsid 12:28).

A beszámolók és a Jézus7 programot bemutató dokumentum teljes terjedelemben megtalálhatóak a Dunamelléki Egyházterület honlapján a gyülekezeti dokumentumok között.

 

B. CS.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista