2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Istent dicsőítő szolgálatok a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben
Istent dicsőítő szolgálatok a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

bp-a_-_istent_dicsoito_szolgalatok_-_goldmark_korus_szolgalataA zsidóság iránti misszió jegyében „Énekeljetek az Úrnak új éneket" címmel jótékonysági koncertre került sor november 5-én a Keresztény-Zsidó Társaság (KZsT) és a Budapest-Terézvárosi Adventista Gyülekezet szervezésében a Budapest VI., Székely Bertalan utcai kápolnában. A programot dr. Szécsi József a KZsT főtitkára, és dr. Tokics Imre, a gyülekezet lelkésze konferálta a közönség felé, ismertetve a kereszténység és a zsidóság kapcsolatának lényegét, a vallásközi párbeszéd jelentőségét. A szólisták - Fekete László főkántor, Nógrádi Gergely kántor, Székelyhidi Hajnal operaénekes, Neumark Zoltán zongoraművész kíséretével - különleges hangulatot teremtettek, majd a Goldmark Kórus Ádám Mária vezényletével még fokozta a közönség lelkesedését a zsidó kultúra iránt. A gyülekezet énekkara Oláh Gábor karnagy irányításával három zsoltárt énekelt el, végül pedig a Goldmark Kórussal és a közönséggel együtt a Hevenu shalom aleichem himnusz eléneklésével zárult a program.

bp-a_-_istent_dicsoito_szolgalatok_-_goldmark_korus_es_a_tgy_korusa_kozosen_enekli_a_legyen_a_beke_veled_c_himnusztA Goldmark Kórus 1969-ben jött létre, Scheiber Sándor, a Rabbiképző Intézet akkori igazgatója és Ádám Emil alapító karnagy kezdeményezésére. Az alapítók többek között a zsidó zene értékeinek bemutatását és terjesztését tűzték ki célul. Az együttes az elmúlt 35 évben repertoárján tartotta a hagyományos liturgiai, valamint a chaszid, illetve jiddis népzenei műveket, de műsoruk az idők folyamán olyan feldolgozásokkal is bővült, amelyeket kifejezetten a kórus számára készítettek. Ennek köszönhetően a társulat Közép- és Kelet-Európában szinte egyedülálló repertoárra tett szert.

A több száz fős terem zsúfolásig megtelt. A résztvevők örömmel fejezték ki köszönetüket a szervezőknek és a szolgálattevőknek.

A programról videofelvétel készült, mely megrendelhető a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, a fotók megtekinthetők a www.adventista.hu/terezvaros honlapon.

 

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista