2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Cserkészvezetők találkozója
Cserkészvezetők találkozója PDF Nyomtatás E-mail

hangyaboly_talalkozo_pb060566A Gödöllő szomszédságában lévő Teleki Pál Cserkészparkban került megrendezésre 2011. november 4-6. között a magyarországi adventista cserkészvezetők konferenciája, közismert nevén a HANGYABOLY.

Évről évre ez a rendezvény biztosítja az egyházunkban működő cserkészcsapatok vezetői számára a tapasztalatok egymás közötti megosztását, az ismeretek bővítését, a közös célok és tervek meghatározását és azok hatékony egyeztetését.

Az esemény résztvevői az ország több pontjáról érkeztek, többek között az 1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapatból, az 1942. sz. Michnay László Cserkészcsapatból, a 431. sz. Huenergardt F. János Cserkészcsapatból és a jelen programot szervező budapesti Lenk Lajos (alakuló) Cserkészcsapatból.

A HANGYABOLY több mint egy értekezlet. Az új módszerek megismerése sokszor nemcsak elméleti tudást, hanem cselekvő tanulást is igényel. A jó közösség és a változatos programok hasznos ismereteket és feledhetetlen élményeket nyújtanak a résztvevők számára.

A rendezvény zászlófelvonással és Kassai Csaba - a program főszervezőjének és házigazdájának köszöntőjével vette kezdetét, amelyet ifj. Csókási Pál igehirdető Istenről és az univerzumról tartott előadása követett. Az igehirdetést a csillagokról, bolygókról és galaxisokról vetített fotók és egy gigantikus méretű csillagvizsgáló teleszkóp tette szemléletesebbé. Az előadást követő és a nagy küzdelem eseményeit feldolgozó tábortűzön új módszertani eszközök megismerésével és alkalmazásával pillantottuk be a résztvevő cserkészcsapatok közelmúltban történt eseményeibe.

A szombat délelőtti áhítat keretén belül Szabó József cserkész-segédtiszt hirdette Isten Igéjét, majd a cserkészcsapatok képes beszámolói következtek. Örömmel tapasztaljuk, hogy a cserkészetben végzett, élményekben gazdag nevelési munka egyre több gyermek és fiatal, továbbá felnőtt életében nyújt hatékony segítséget a keresztény életmód gyakorlati megélésében. 

A HANGYABOLY kiemelt programjai közé tartozott a 2012-es CSERKÉSZ NAGYTÁBOR szervezésével kapcsolatos napirendi pontok egyeztetése is.

Szombat délután a Fiatalok Jézusért Tábor tapasztalatairól és missziós lehetőségeiről számolt be Ambrus Orsolya, majd ezt követően a NEW START életmód cserkészetben való alkalmazását mutatta be a VACSORA SÉTA elnevezésű, cselekvő tanulás módszereit felsorakoztató program. A mécsesekkel megvilágított erdei ösvényen 16 állomásponton ismerkedhettünk meg a mértékletesség alapelveivel, és jutottunk el az utolsó állomáson lévő tábortűzhöz, amely körül énekelve pihentük ki magunkat. Ami ezután következett, az minden képzeletünket felülmúlta, ugyanis nagy meglepetésünkre és örömünkre a sötét erdőben fehér ruhás angyalok jelentek meg, és egy gyönyörű terített asztalhoz vezettek bennünket.

Az esti tábortűz a Magyar Cserkészszövetség által támogatott Egységes Ifjúsági Nevelő Koncepció (EINK) alapgondolatára épült, és egy időutazás keretén belül mutatta be az egyes korosztályoknak megfelelő érdeklődési területeket és az arra alkalmazható stratégiát és módszereket.

A tábortűz homokóra formájú tüze az idő múlását jelképezte, amelynek segítségével ismét átélhettük és jobban megismerhettük a kiscserkészek (7-10 év), a cserkészek (11-14 év), a kósza (15-19 év) és a vándor (20-23 év) korosztályok világát. A tábortűz végén felnőtt cserkészvezetőként elgondolkodtunk a ránk bízott felelősségen, az eddigi tapasztalatokon, és Jézus Krisztusba vetett hittel kértük további munkánkra Istenünk vezetését és áldását.

A rendezvény másnap délelőtt a Gödöllői Cserkészmúzeum megtekintésével zárult.

Ezúton mondunk köszönetet a program minden résztvevőjének, hogy aktív jelenlétükkel hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez. Külön köszönjük mindazok segítségét, akik a program összeállításában, szervezésében, lebonyolításában és minden egyéb módon támogattak bennünket.

 

Az eseményről készített video-összeállítás a következő helyen érhető el:

http://www.youtube.com/watch?v=A1HDxPuqS7M

 Jó munkát

 

Lenk Lajos (alakuló) Cserkészcsapat

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista