2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Népek világosságává tettelek
Népek világosságává tettelek PDF Nyomtatás E-mail

felszenteles_-_csizmadia_robert_dscf0159Zúzmarás, deres, szép téli reggelre ébredtünk november 19-én, de szívünkben annál nagyobb örömmel, melegséggel érkeztünk az imaházba, ahol ezen a napon került sor lelkészünk, Csizmadia Róbert felszentelésére.

Testvérünk 2003-2005 között itt töltötte gyakornok éveit, majd a Tiszavidéki Egyházterületen végzett szolgálat után, 2009-ben kapta meg ismét a pécsi körzet gondozásának feladatát.

A beiktatás ünnepélyes alkalmának a körzethez tartozó gyülekezetek mellett tanúi voltak felesége, szülei, rokonai, barátai, lelkésztársai és más kisegyházak képviselői is. Így a vendégek között köszönthettük a Baptista, Metodista és Pünkösdi Egyház lelkipásztorait, a város elöljárói közül pedig az alpolgármester úr tisztelt meg bennünket jelenlétével.

felszenteles_-_csizmadia_robert_dscf0161Isten Igéjét Ócsai Tamás unióelnök tolmácsolta az egybegyűlteknek. Üzenetében Ézsiás és Jeremiás próféta elhívásának történetén keresztül felhívta mindannyiunk figyelmét a kiválasztottság isteni eredetére, aki fel is készít a szolgálatra, vezet abban, segít, támogat a nehézségek leküzdésében.

A felszentelés eseményének jelentőségét megismerhettük Ősz-Farkas Ernő DET elnök segítségével, mely szerint ezzel a szertartással az egyház hivatalosan elismeri, megerősíti, hogy a lelkészi szolgálat egész életre szól, és az egész világra kiterjed. Robi eddigi élettörténetét Bihari Csaba DET titkár mutatta be a közösségnek. Ezt követték a felajánló ima megható pillanatai, majd köszöntések hosszú sora, melyekben a Szentírás tanácsaival kívántunk örömteli szolgálatot, Isten vezetését Robi és felesége, Heli számára, aki szintén lelkészként munkálkodik az Úr művében.

felszenteles_-_csizmadia_robert_img_9070Csizmadia Róbert, immár mint felszentelt lelkész szólt az ünneplő gyülekezethez. Gondolataiban visszaemlékezett családjára, adventista elődeire, kifejezte hitét, szeretetét és elkötelezettségét Isten mellett.

A tápláló, közösen elfogyasztott ebéd után Ősz-Farkas Ernő lelkesített bennünket a Jézus7 programban való aktív részvételre, valamint az ima szerepét, hatalmát állította középpontba a megújulás folyamatában.

Egész napon át vers, ének és zeneszolgálatok dicsőítették Isten szeretetét, hatalmát, gondviselését.

Teremtőnk gazdagon megáldott minket ezen a napon. Ilyen gazdag és örömteli életet kívánunk Robi számára a szolgálat minden területén.

 

Laiszné Nagy Annamária

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista