2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kettős céltól vezéreltetve
Kettős céltól vezéreltetve PDF Nyomtatás E-mail

kettos_cel_dscf2115A mai világban jó, ha az embernek vannak céljai, ám nem mindegy, mi a cél, hogyan érjük el, és elérjük-e egyáltalán.

A nyár folyamán kapott gyülekezetünk (Farmos) ifjúsága egy szeretetteljes meghívást a Szlovákiában lévő Fülekre. Ettől kezdve - mint ifjúságvezetőt - két célkitűzés is vezérelt és ösztönzött. Az első célkitűzés természetesen a missziós kihívás volt, hiszen meghívtak, így szolgálni is kellene, nem de? Kis hazánk gyülekezetei közül bizonyára a miénk az egyetlen, ahol a fiatalokat (főleg a tiniket) nehéz rávenni egy-egy szolgálatra. Ahhoz, hogy az első célkitűzés áldásos szolgálat lehessen, közöltem a fiatalokkal a második célkitűzést: közösen együtt töltött hétvége ott alvással, játékos, beszélgetős esttel, vasárnapi kirándulással. Ezen elgondolkodtak, és szívesen készültek a szolgálatra is. Persze a próbák alatt nem ment minden zökkenőmentesen, de ettől szép az élet. Sokat beszélgettünk, tervezgettünk a füleki hétvégével kapcsolatban, sőt imádkoztunk is érte.

Elérkezett a várva várt hétvége, 2011. november 19-20. Indulás, megérkezés és szolgálat. Énekekkel, hozzáillő bibliai igékkel, versekkel, zeneszámokkal dicsőítettük Istenünket, mutattuk be az Atya és Jézus szeretetét, kegyelmét és közelségét az emberiség felé. Ezúton is köszönjük Istennek, hogy az angyali kórust segítségünkre küldte, így jutott el a füleki testvérekhez és vendégeikhez is szolgálatunk. Az Igéből lelkészünk, Kormos Tivadar szólt, aki tolmácsolta Isten üzenetét Jézus eljöveteléről, és hogy álljunk készen naponta, várva Őt. A Szentlélek megérintet minket és örömtelin énekeltünk együtt a gyülekezettel, a nyelvi különbözőségek ellenére is. A hétvége maradék része is áldásosan és vidáman telt. Este városnézés után együtt gondolkodtunk egy videoclipen, mely felhívta a figyelmünket, hogy kitartóan meneküljünk a kísértések elől, legyünk határozottak az elutasításában, és kérjük imában Jézus segítségét, hisz Ő már győzött. A füleki várat sajnos vasárnap nem nézhettük meg, de a somoskői várba eljutottunk, megcsodáltuk a bazalt orgonát, melyet a természet alakított ki, és egész úton csodálhattuk az őszi táj szépségét, melyet csakis Isten alkotott!

Kedves Olvasó, tűzz ki te is célokat, melyben szolgálsz az Istennek, és Ő megáld és veled lesz, mint a farmosi ifjakkal!

 

Deák Katalin

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista